Ministerul Apărării a anunțat că îi recunoaște lui Dumitru Prunariu cei trei ani de pregătire pentru Cosmos. CE PENSIE VA PRIMI PRUNARIU

Redactor:
Narcis Iordache
Ministerul Apărării a anunțat că îi recunoaște lui Dumitru Prunariu cei trei ani de pregătire pentru Cosmos. CE PENSIE VA PRIMI PRUNARIU
Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, general în rezervă, își va primi pensia recalculată în luna februarie iar ceea ce i s-a luat în ianuarie i se va returna în următoarea lună, a anunțat, joi, Tiberiu Frățilă, șeful biroului de presă al Ministerului Apărării.

Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, general înrezervă, își va primi pensia recalculată în luna februarie iar ceeace i s-a luat în ianuarie i se va returna în următoarea lună, aanunțat, joi, Tiberiu Frățilă, șeful biroului depresă al Ministerului Apărării.

Frățilă a precizat că n-a fost nicio problemă cu documentelejustificative pentru perioada petrecută de Prunariu în orășelulstelar: „I s-a recalculat pensia cu toate documentele. Nulipseau cei trei ani”. Cu o zi înainte, fostul cosmonautdeclarase că, în ianuarie, și-a primit pensia redusă cu 70 la sutădin cauză că audispărut hârtiile din perioada în care a fost la pregătire înURSS.

„D-lui Prunariu, cei trei ani îi sunt recunoscuți în pensiarecalculată”, a precizat, la Realitatea TV, oficialul din MApN,care a dezvăluit că acesta va ajunge în februarie la opensie de 6.000 de lei noi. „Tot în februarie va primiretroactiv ce i s-a reținut în ianuarie”.

Inchide