Ministrul Comunicațiilor, despre ACTA: Se sperie prea mulți. Legea noastră a drepturilor de autor are prevederi mai restrictive

Redactor:
Clarice Dinu
Ministrul Comunicațiilor, despre ACTA: Se sperie prea mulți. Legea noastră a drepturilor de autor are prevederi mai restrictive
Ministrul Comunicațiilor, Valerian Vreme, susține că "se sperie prea mulți" de acordul ACTA în condițiile în care acesta „nu are articole care sa ne impună ca obligație să facem anumite lucruri, ci sunt recomandări"

Ministrul Comunicațiilor, Valerian Vreme, susține că „se sperie prea mulți” de acordul ACTA în condițiile în care acesta „nu are articole care sa ne impună ca obligație să facem anumite lucruri”. iar legea drepturilor de autor are prevederi mai restrictive.

„Se sperie prea mulți și  știți de ce se sperie: unu – este acest mediu virtual care este destul de activ și doi – legea noastră a drepturilor de autor are prevederi care sunt mai restrictive decât ceea ce recomandă ACTA.  ACTA nu are articole care sa ne impună ca obligație să facem anumite lucruri, ci sunt recomandări”, a declarat Valerian Vreme, pentru gândul.
Ministrul Comunicațiilor a precizat că acordul „vine doar să sincronizeze și să prijine țările între ele în lupta împotriva contrafacerii, pirateriei pe internet și furturilor”.

„Este un acord complex. Se referă la tot ceea ce înseamnă pirateria, începând cu pirateria cu parfumuri, cu blugi și așa mai departe. Nu trebuie să fie o îngrijorare pentru că avem o lege foarte clară unde sunt articole mai restrictive, iar, cel puțin în viziunea noastră, articolele din acest acord nu sunt articole care să aibă acțiuni exprese pentru România”, a mai spus Vreme.

 

Inchide