Ministrul Sănătății publică IMAGINI ȘOCANTE cu o pacientă care are răni pe corp CA SĂ JUSTIFICE ÎNCHIDEREA SPITALELOR

Redactor:
Mădălina Chițu
Pentru a justifica încă o dată măsura închiderii sau reprofilării celor 67 de spitale, ministrul Sănătății, Cseke Attila, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, cazul unei paciente de 67 de ani care a fost internată timp de 32 de luni la Centrul de Sănătate Băneasa, din județul Constanța.

Pentru a justifica măsura închiderii sau reprofilării celor 67de spitale, ministrul Sănătății, Cseke Atilla, a prezentat, încadrul unei conferințe de presă, cazul unei paciente de 67 de anicare a fost internată timp de 32 de luni la Centrul de SănătateBăneasa, din județul Constanța.

„Am dorit să ne întâlnim astăzi pentru că am vrut să vă arăt șisă vă demonstrez cum erau tratați pacienții din centrele desănătate sau unitățile sanitare pe care noi le-am propus pentrureprofilare. De data aceasta nu mai folosesc cifre și indicatori,de data aceasta vă arăt imagini, pe care sincer, nu mi-aș fi doritsă fiu nevoit să le fac publice vreodată. Aceste imagini suntșocante”, a declarat ministrul Sănătății.

În imagini este o pacientă cu sechele de la un accident vascularcerebral, care era imobilizată. Timp de 6 luni această femeie afost ținută în pat fără asistență medicală. Din cauza faptului cănu ar fi primit îngrijire adecvată, a făcut escare de gradul IV,precizează demnitarul. „Centrul de sănătate a îmbolnăvit-o, pentrucă nu a fost îngrijită cum trebuie. Era mai bine să rămână acolosau să fie transferată într-o unitate sanitară județeană?”, a spusministrul despre pacienta care a fost internată cu diagnosticulaccident vascular cerebral.

Ministrul Sănătății a precizat că va sesiza Colegiul Medicilorîn legătură cu cazul femeii de 67 de ani și că va dispune controaleample în toate spitalele din țară, pentru depistarea eventualeloralte situații similare.
Șeful biroului de presă al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, adeclarat pentru gândul că imaginile cuacest caz au fost puse la dispoziția ministrul Sănătății de cătrecei de la Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța. „Cazula fost descoperit de cei de la DSP Constanța atunci când au mutatpacienții internați în Centrul de Sănătate Băneasa. Femeia erainternată acolo de 32 de luni, starea ei fiind destul de gravăpentru că nu a primit îngrijire adecvată”, a precizat Oana Grigore,adăugând că în prezent starea pacientei este stabilă și estetratată corespunzător în alt spital.

Întrebată fiind dacă Ministerului Sănătății i-au fost semnalateși alte astfel de cazuri, reprezentanta Ministerului ne-a menționatcă „până în prezent nu mai avem astfel de cazuri, dar cu siguranță,din păcate, nu va fi unul singular”.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Constanța,Constantin Dina, spune că va declanșa o anchetă la Centrul deSănătate Băneasa

Constantin Dina a precizat că femeia respectivă suferise unaccident cerebral și era imobilizată la pat și că ar fi avut nevoieca cineva să o miște pentru a nu face acele escare, transmitecorespondentul MEDIAFAX.

„Femeia respectivă suferise un accident vascular cerebral și eraimobilizată la pat. În cazul bolnavilor aflați în această situațieeste nevoie ca ei să fie mișcați din oră în oră, dar acest lucru nus-a întâmplat în acest caz. Din acest motiv a făcut acele escare”,a explicat Constantin Dina.

El susține că s-a aflat despre problema medicală a femeii înmomentul când a fost transferată la o unitate de profil din Vaslui,de unde nu a mai revenit la Băneasa.

De asemenea, Dina a adăugat că nu s-au mai înregistrat cazurisimilare cu cel al femeii cu escare pe corp, dar a aflat de lacadrele medicale din unitățile unde au fost transferați paciențiide la Băneasa că unii dintre bolnavii transferați ar fi fostdeshidratați și nu ar fi fost tratați corespunzător.

Directorul DSPJ Constanța a mai spus că, în prezent, la Centrulde Sănătate Băneasa mai sunt 20 de pacienți, toți cu problemepsihice, care vor fi transferați până la sfârșitul acesteisăptămâni către alte unități de profil din țară.

De la data de 1 aprilie, atunci când Centrul de Sănătate Băneasaa fost desființat de la această unitate medicală au fosttransferați 36 de pacienți, toți cu probleme psihice, către centresimilare din țară, dintre care zece au fost mutați în cursul zileide miercuri.

Directorul Centrului de Sănătate de la Băneasa, Dan MihaiNiculescu, a refuzat să ofere vreo informație, motivând că are delucru la transferul pacienților către alte unități de țară și că vaoferi detalii după încheierea acestui proces, în zileleurmătoare.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are de fapt Gigi Becali! Îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce vă...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Pericolul global care îi paște și pe români. Ce superbacterii au apărut după covid-19
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×