Mircea Badea, despre Șerban Huidu: „A fost foarte norocos, în loc de Logan putea fi un TIR”

Mircea Badea, despre Șerban Huidu: A fost foarte norocos, în loc de Logan putea fi un TIR
Publicat: 18/12/2012, 15:36
Actualizat: 30/07/2014, 01:21

Realizatorul „În gura presei”, Mircea Badea, a comentat și luni accidentul provocat de Șerban Huidu, după ce a dedicat acestui subiect întregul spațiu editorial al emisiunii de duminică.

În prima parte, Badea i-a acuzat pe cei care se îngrijesc prea mult de viitorul lui Huidu, fără să se gândească la victimele accidentului. „Trei oameni încă nu s-au răcit bine, iar noi ne întrebăm în ce stare psihică e Huidu sau dacă își va relua emisiunea. Ar trebui să așteptăm întâi să moară mortul, mi se pare o lipsă de decență și o mare ticăloșie să mă gândesc ce e în sufletul lui Huidu acum. E mizerabil și monstruos”, a declarat Badea.

Apoi, realizatorul TV a povestit un alt accident în care a fost implicat, de această dată din postura de vinovat. În 2007, Badea a lovit ușor un tânăr care traversa regulamentar, pe culoarea verde a semaforului. „Acel accident a existat pentru că am insistat eu să existe. După ce l-am lovit ușor, am alergat după el, l-am băgat în mașină și i-am spus că trebuie să meargă cu mine la spital. Din fericire, nu avea nimic”, a spus realizatorul.

De precizat, însă, că deși gravitatea cazului lui Huidu este incomparabil mai mare, pedeapsa pe termen scurt a fost aceeași pentru amândoi: suspendarea carnetului de conducere pentru o perioadă de 15 zile.

„Cum să spui că Huidu a avut ghinion când în loc de Logan putea veni un TIR?”

Apoi, Badea a discutat despre tema ghinionului și blestemului în cazul accidentului lui Huidu. „Este o temă ineptă. Eu consider că Huidu a fost foarte norocos. Ghinion e când mergi pe stradă și îți cade o cărămidă în cap sau când te naști și ai cancer. Dacă dai cu capul în pom și scapi, ești norocos. Huidu a avut noroc și pentru că tata socru (n.r. Matei Vintilă, socrul lui Huidu, fost senator PSD) are mulți bani, că s-a tratat la Innsbruck”, a argumentat Badea.

Prezentatorul „În gura presei” a mai dat un exemplu: „Dacă în loc de Logan venea un TIR, mureau cu toții: el, soția care încă îl lasă să conducă, băieții lor și bona. Deci mie mi se pare că Huidu a avut noroc”.

Badea a avut un mesaj și pentru cei care îl invocă pe Dumnezeu în accidentul lui Huidu. „Dacă Dumnezeu ar fi fost de vină, înseamnă că e un criminal scelerat, care s-a gândit să omoare trei oameni, ca să îi facă rău lui Huidu. E o demență să crezi așa ceva, ce e creștinesc în asta?”, se întreabă retoric Badea.

„Marea problemă în România e că se taie curbele”

Trecând la accidentul propriu-zis, realizatorul TV a ținut să-i contrazică pe martorii care susțin că Huidu avea viteză mare. „Eu nu cred că Huidu a avut o viteză uriașă, cum nu cred nici că Loganul a avut o viteză uriașă. Am mers pe acolo de un triliard de ori și nu ai cum să prinzi o viteză uriașă. Este vorba despre masă. Mașina lui Huidu era mult mai grea decât Loganul”, spune Badea.

Apoi, prezentatorul a reiterat ideea că singurul mod în care nu vor mai fi accidente în România este să se interzică total circulația rutieră.

Badea a mai spus că marea problemă pe șoselele din România este că șoferii „taie curba”. „În Formula 1 se face așa ceva, pentru că nu vine nimeni de pe contrasens. Pe șosea nu poți să faci așa ceva. Chiar dacă ai vizibilitate, te obișnuiești așa. O tai azi, o tai mâine, dar până la urmă riști să mori. Pe șosea, curba nu se taie!”, a conchis Badea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...