Mona Pivniceru a demisionat din CSM, dar nu poate fi încă ministru. Plenul CSM ia act de demisie abia pe 20 august

Mona Pivniceru a demisionat din CSM, dar nu poate fi încă ministru. Plenul CSM ia act de demisie abia pe 20 august
Judecătoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistraților instanței supreme în Consiliul Superior al Magistraturii - și-a dat demisia, miercuri, din funcția de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiției

Judecătoarea Mona Pivniceru – reprezentanta magistraților instanței supreme în Consiliul Superior al Magistraturii – și-a dat demisia, miercuri, din funcția de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiției.

Mona Pivniceru și-a dat demisia din funcția de membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Plenul CSM urmează să ia în discuție demisia lui Pivniceru în ședința plenului stabilită deja pentru data de 20 august.

CSM arată, într-un comunicat, că potrivit „prevederilor art. 27 alin 2 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii și art. 12 alin 2 din Hotărârea CSM 326/2005 privind aprobarea ROF CSM, lucrările Plenului CSM se desfășoară în prezența a cel puțin 15 membri”.

„Demisia unui membru ales nu este efectivă și nu produce efecte juridice până când Plenul CSM nu ia act de aceasta”, arată comunicatul citat.

Calendarul de ședințe publice a Plenului CSM a fost stabilit pentru săptămâna 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibilă reuniunea Plenului în condiții de cvorum.

În urma acceptării demisiei, Pivniceru se va întoarce la Înalta Curte de Casație și Justiție, de unde ar putea fi detașată pentru funcția de ministru al Justiției.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins în ședința de luni, cu unanimitate de voturi, detașarea în funcția de ministru a Monei Pivniceru – propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiției.

„În ședința din data de 6 august 2012, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea privind detașarea la Ministerul Justiției, pe o perioadă de 6 luni, în vederea numirii în funcția de ministru al Justiției, a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM”, informează Biroul de presă al Consiliului.

Sursa citată arată că, în conformitate cu prevederile Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, Secția pentru judecători a hotărât că este inadmisibilă detașarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii în orice funcții, inclusiv în cele de demnitate publică numite și, în consecință, a respins cererea de detașare la Ministerul Justiției a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM.

Potrivit articolului 51, din Legea 317/2004 privind CSM, „(4) calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii încetează, după caz, la expirarea mandatului, prin demisie, revocare din funcție”.

Luni, premierul Victor Ponta a anunțat că Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detașarea în funcția de ministru al Justiției, i-a transmis că va demisiona din funcția de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile.

„Am discutat cu ea și mi-a spus că este dispusă să demisioneze din funcția de membru al CSM, că a luat deja această decizie, și că în zilele următoare va face demersurile necesare. Amânarea depunerii jurământului de ministru este doar de câteva zile”, a spus Ponta la Antena 3.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru să fie susținută pentru portofoliul Justiției în calitate de independent.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Preotul Francisc Doboș, după ce Papa Francisc a declarat că susține căsătoriile gay: „A răspuns...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide