Noi stenograme cu Voicu: cum l-a împins „Vanghelică” la MI ca să-și asigure liniștea. Vanghelie „Nu mă dezic de Voicu, dar gata cu vrăjeala lui Băsescu”

Noi stenograme cu Voicu: cum l-a împins Vanghelică la MI ca să-și asigure liniștea. Vanghelie Nu mă dezic de Voicu, dar gata cu vrăjeala lui Băsescu
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 03/05/2012, 02:49

Cătălin Voicu și Marian Vanghelie au revenit joi în atențiaopiniei publice. De această dată, este vorba despre transcriptulunei discuții interceptate de către procurori, inclusă înrechizitoriul întocmit de DNA și care a intrat în posesia Mediafax.Voicu spune despre Marian Vanghelie că este direct interesat ca elsă ajungă ministru de Interne, prezența sa în acest postconferindu-i „liniște” primarului.

• „Vanghelie nucă are un interes, este direct interesat în toată povestea asta, săajung acolo. Prezența mea la Interne lui îi conferăliniște”, îi spunea Voicu atunci lui Alexandru Mazăre, șiel senator PSD, precum și judecătorului Cristian Jipa.

Cătălin Voicu explică acestora cum a fost susținut de Vangheliepentru a ajunge senator și cum a fost ales de „lumea interlopă” dincolegiu, indiferent că va ajunge sau nu ministru de Interne. Înacelași context, Voicu mai spune că, în cele din urmă, i-a părutbine că nu a ajuns ministru. „Tot ce mi-a părut bine e că n-amajuns ministru, că nu puteam să-mi țin cuvântul cu ce lepromisesem… Pentru că mă omora… suna jandarmii. Și era clară!Că atunci, dacă nu-ți ții cuvântul, efectu’ e mai rău, colegu’!”,le povestea Voicu lui Jipa și lui Mazăre, cei trei aflându-seîmpreună, într-un restaurant din centrul Capitalei.

Am trecut la senatori pentru că așa „a vrutVanghelică”

„Aici, la minister, tre’ să te duci când ai banii, tu!”,continuă Voicu. El le mai povestește interlocutorilor, potrivittranscrierii, că a schimbat calitatea de deputat cu aceea desenator pentru că așa „a vrut Vanghelică”. „Când s-au trecut laaia, Vanghelică a fost, a vrut să fie foarte sigur că ies!Vanghelie nu-și putea ris… î… ă… cum să zic?, n-a vrut săriște nicio secundă și când s-au făcut simulările de către Zgonea.Simulările, a zis că cel mai sigur colegiu la Senat e ăsta, dinBu… tot Bucureștiul”.

Voicu povestește cum a „parlamentat” Boc cu țigănciledin Zăbrăuți

Cătălin Voicu mai descrie foarte colorat colegiul în care a fostales senator, unul „foarte controlat de votanți de-ai lu’ Vanghelieși inclusiv cu lumea interlopă”. „Pentru că o mare parte din… autreabă cu ei unde voturi mi-am luat aproape în unanimitate. În zonaaia, cea mai rău… cea mai săracă din… Zăbrăuți, Ferentari,Amurgului… ă… Iacob Andrei… ă … zonele astea, care sunt…ă… Toporași… Iacob Andrei, calci pe semințe, e ceva… Nu poțisă intri acolo, nici nu mai… nu intră nimeni acolo, am fostsingurul parlamentar. A vrut Boc să intre după ce toate alea… Bocsă-i facă și i-au luat țigăncile alea mari, cu fuste pe ele, de lap… și au băgat în gură, «Stai, mă, să-ți dăm, piticule, f…morții!»… Sau îți dă cu copilu-n cap, de n-ai ce să faci, nu…Deci, acolo n-a, n-a, n-a putut să intre nimeni! Am intrat acolo,toată lumea știau din auzite, din descrieri, din astea și… Aufost băieții mei de la Poliție, șefii de secții și Vanghelie, carea dat mesaj. I-a chemat șefii de secție pe toți… «Bă, vedeți,omul ăsta este om care toată ziua, ăsta ne-a ajutat pe noitoți!»… Eu am răspuns de Parchetu’ din … toți erau ba arestați,ba băgați în banditism, erau tineri și-am crescut odată cu ei!”,spune senatorul Cătălin Voicu.

Vanghelie nu se dezice, dar respingecategoric

În replică, Marian Vanghelie a declarat pentru Gândul că s-asăturat de „toate făcăturile politice” îndreptate împotrivalui.

• „Toate astea suntfăcăturile lui Băsescu și ale PDL de care m-am săturat. Tot felulde afirmații și discuții scoase din context, cu Voicu, cu Mazăre,cu ăștia toți. Au găsit iar un moment ca să agite apele, că vede cătoată lumea e disperată. Eu le-am spus, transcripturile pe carele-au ținut ca să dea câte puțin, șase luni, la oameni, au rămas cuele”, spune Vanghelie. El consideră că „făcăturile puterii” nu maiau trecere la oameni. „Au văzut și ei ce li se-ntâmplă și de undevine. Eu spun încă o dată, nu mă dezic de Voicu, e prietenul meu,dar unele lucruri mai sunt și greșit interpretate, scoase dincontext. Dar gata, acum nu mai ține cu toate vrăjelile astea. Lumeaare alte griji”, a mai spus Vanghelie.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Adrian Marinescu: „Trebuie să rămânem calmi. Se apropie sfârșitul pandemiei”
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Din ce este făcută brânza tofu și cum se consumă. Cât de sănătoasă e
JUDECĂTORII au ANULAT o hotărâre de Guvern, ce vizează STAREA de ALERTĂ
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
România se zguduie din temelii! E alertă la nivel global. Va fi un dezastru
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...