NOILE telegrame SECRETE WIKILEAKS. Cum a CÂȘTIGAT JUMĂTATE DINTR-O ȚARĂ din Africa un MISTERIOS MILIARDAR ROMÂN

INCREDIBIL! Publicăm AICI în EXCLUSIVITATE, noile telegrame WIKILEAKS. // Diplomații AMERICANI raportau în SUA cum MILIARDARUL român CUCEREȘTE AFRICA...

Wikileaks a dat astăzi publicității toate cele peste 250.000 de telegrame ale diplomației SUA din întreaga lume. Rămâi pe gândul ca să citești ultimele telegrame în care apare România.


LIVE TEXT:

16:50: Patru mari publicații cu care Wikileaks a avut contract de publicare a telegramelor (New York Times, El Pais, Der Spiegel și Le Monde) condamnă decizia lui Julian Assange de a da publicității toate cele 250.000 de documente. Telegramele lansate astăzi de Wikileaks nu sunt redactate, în sensul că nu au ascunse numele surselor folosite de diplomații americani. Cei care au colaborat cu diplomația americană din întreaga lume ar putea avea de suferit, relatează AP.

Decizia Wikileaks de a lansa în public toată arhiva a venit după un scandal de proporții cu publicația britanică The Guardian, cu care Assange a încheiat de asemenea un contract de publicare. Un jurnalist al ziarului respectiv a publicat într-o carte de memorii parola secretă pe care Assange i-o dăduse, pentru a putea accesa un fișier ascuns pe internet, care conținea toată arhiva de telegrame. Cu secretul expus, Wikileaks a decis că nu mai există cale de întoarcere.

16:45: Wikileaks a lansat mai multe site-uri oglindă pentru a răspunde atacului cibernetic la care susține că este supus. De asemenea, Wikileaks a lansat un apel către toată lumea interesată de dezvăluiri, să sape în telegrame și să posteze mesaje pe Twitter cu faptele pe care le află. Motivul: „Presa din întreaga lume nu are suficiente resurse și există deformări substanțiale”.

16:10: Siteul pe care au fost publicate toate telegramele a fost suspendat, din fericire am reușit să salvăm mai multe telegrame extrem de interesante. În curând, pe gândul


Gândul va publica începând de acum cele mai relevante telegrame privind România.

VEȚI GĂSI AICI LINKURI CĂTRE CELE MAI RELEVANTE telegrame Wikileaks, care nu au mai fost publicate până acum.

Băsescu l-a presat pe Boc să-l numească pe Baconschi la MAE. Detalii aici


POVESTEA AFACERII LUI FRANK TIMIȘ din Africa

Miliardarul român Frank Timiș, stabilit în Marea Britanie, a ajuns cunoscut în România prin faptul că are o avere estimată la 1 miliard de euro, că deține jumătate din statul african Sierra Leone, prin companiile sale de minerit sau că a fondat compania Gabriel Resources, care acum se luptă să înceapă exploatarea aurului de la Roșia Montană.

CLICK pentru a MĂRI

O telegramă a Ambasadei SUA din Sierra Leone, intrată în posesia Wikileaks, arată cum a devenit Frank Timiș propietar al celei mai mare mine de fier din Africa, dar și cum a pierdut controlul asupra unei suprafețe de teren cât jumătate din Sierra Leone.

Pe 22 ianuarie 2010, președintele statului african i-a încredințat firmei African Minerals, condusă de Frank Timiș, „cea mai mare mină de minereu de fier din Africa” – Lunsar. Miliardarul român s-a angajat prin contract să reconstruiască portul destinat transportului de minereu de fier de la Pepel, calea ferată de la Lunsar la Pepel și să înceapă exportul de minereu de fier în 2013.

Diplomații americani îl descriu pe Timiș drept un român stabilit în Marea Britanie, „condamnat în Australia pentru posesie de heroină și intenția de a vinde”. Pentru a putea duce la îndeplinire contractul din Sierra Leone, Timiș s-a asociat cu investitori din China: 12,5% din compania sa, African Minerals, este deținută de China Railway Materials Commercial Corporation.

O companie engleză concurentă, care a deținut mina din Sierra Leone în anii ’70, le-a povestit diplomaților americani că angajamentele lui Frank Timiș cu mina de fier sunt extrem de optimiste. London Mining, firma britanică, a pierdut mina în favoarea lui Timiș, însă nu este devastată de această înfrângere.

„Nicio companie minieră nu a considerat până acum că minereul de aici este suficient de pur pentru a merita să fie extras, iar pe deasupra vin costurile infrastructurii. Ideea că o asemenea infrastructură poate fi pusă la punct doar într-un an sau doi nu este credibilă”, le-a spus oficialul companiei diplomaților americani.

De altfel, o vizită pe teren a americanilor a arătat că mina și infrastructura de acolo sunt la pământ, iar firma lui Frank Timiș a vândut vagoanele, șinele de tren și infrastructura din port la fier vechi.

Un consilier al președintelui din Sierra Leone le-a spus americanilor că activitățile firmei lui Frank Timiș la mină sunt „desigur, speculații”. Acțiunile firmei African Minerals la bursa din Londra au explodat, mărindu-se de 20 de ori pe parcursul anului 2009, de la 0,2 lire sterline la 4,05 lire sterline. Cu toate acestea, compania lui Frank Timiș „nu are nici un fel de experiență în preluarea unei mine și ducerea ei la producție maximă”.

Noua lege a minelor din Sierra Leone i-a adus lui Frank Timiș mina de la Lunsar, dar i-a distrus proprietățile din statul african, arată ambasadorul american. Legea anterioară permitea deținerea de contracte de explorare pe arii extinse și pe perioade lungi de timp. „African Minerals avea un contract de explorare care acoperea aproximativ jumătate din suprafața Sierra Leone, iar prin noua lege, dacă se va aplica, acest lucru nu va mai fi posibil”, arată ambasadorul SUA.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide