Numărul protestatarilor de la Săucești a crescut, aceștia l-au stropit cu apă pe viceprimar

Numărul protestatarilor de la Săucești a crescut, aceștia l-au stropit cu apă pe viceprimar
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 24/04/2012, 19:29

UPDATE:Numărul protestatarilor de la Săucești a crescut, aceștial-au stropit cu apă pe viceprimar

Cei aproximativ 150 de sinistrați din localitatea băcăuanăSăucești care protestează, vineri, în centrul comunei, certându-secu autoritățile locale, pe care le acuză că nu au făcut nimicpentru a evita situația în care s-a ajuns, au turnat apă pesteviceprimarul localității, Irina Lepădatu.

Localnicii, care le reproșează autorităților locale că nu aufăcut nimic și că din cauza lor au ajuns în situația de a rămânefără case, au luat o găletușă în care au pus apă de pe jos, pe careau aruncat-o pe viceprimarul localității Săucești, IrinaLepădatu.

Aceasta a rămas în continuare în mijlocul oamenilor, încercândsă se apere și să le explice că autoritățile au făcut tot ce s-aputut.


Aproximativ 50 de oameni din gospodăriile inundate dinlocalitatea Săucești, județul Bacău, au început să se certe cuautoritățile locale reproșându-le că nu au făcut nimic și că dincauza lor au ajuns în situația de a rămâne fără case, în zonă fiindașteptat să sosească premierul Emil Boc.

La ora transmiterii acestei știri, în jur de 50 de persoanedintre cele evacuate din localitatea băcăuană Săucești se ceartă,în centrul comunei, cu subprefectul de Bacău, Constanin Scripăt, șicu viceprimarul localității, în zonă fiind așteptat să sosească,din moment în moment, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

Oamenii furioși se ceartă cu autoritățile și îi apostrofeazăstrigându-le: „Sunteți niște hoți. Ne-ați promis în campanie șiuitați ce este aici”.

Primul-ministru Emil Boc este așteptat, vineri, în județulBacău, în localitățile Săucești și Schineni. Emil Boc a participat,joi, la Galați, la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență,în cadrul căreia autoritățile locale i-au prezentat situația dinzonele afectate de inundații, iar ulterior s-a deplasat în câtevalocalități din județul Neamț.

La ora actuală, majoritatea persoanelor evacuate dingospodăriile și locuințele inundate de apele revărsate aleSiretului au fost transportate la căminele unităților de învățământdin municipiul Bacău.

Potrivit autorităților locale, vineri, la ora 11.00, la stațiahidrometrică Drăgești Siretul a înregistrat 2.872 de metri cubi pesecundă, în ușoară scădere față de prima parte a zilei de vineri,când debitul a fost unul istoric, de 2.887 metri cubi pesecundă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații deUrgență Bacău, maior Ilie Halasanu, a declarat că nu poate spunedacă debitul Siretului va crește din nou întrucât nu știe ce seîntâmplă în Ucraina.

Subprefectul județului Bacău, Constantin Scripăț, a declarat căpompierii și jandarmii au trecut la evacuarea forțată și scotocesclocalitatea pentru a găsi persoane care nu vor să își părăseascălocuințele și pe care încearcă să le convingă să se pună laadăpost, în condițiile în care Siretul s-a revărsat și a inundatcomuna, punându-le viețile în pericol.

Constantin Scripăț a declarat că simte „o stare de neputință”când vede că vine apa din toate părțile și nu poate face față.

Apele Siretului au trecut peste digurile de protecție ridicatela Schineni, peste toate obstacolele și s-au revărsat în satulSăucești.

Autoritățile locale au început, vineri dimineață, la ora 6.00,evacuarea tuturor celor 2.100 de locuitori ai comunei Săucești,după ce debitul Siretului a depășit maximul istoric înregistrat în2008, de 2.676 metri cubi pe secundă, înregistrând 2.887 metri cubipe secundă, iar digul ridicat de la începutul săptămânii pentruprotejarea localității a cedat sub presiunea apei.

Peste 200 de familii din localitatea băcăuană Săucești au fostevacuate încă de joi seară din calea apelor Siretului, unii dintrelocalnici refuzând însă să plece din case de teama hoților.

Localitatea băcăuană Săucești s-a confruntat cu inundațiiputernice și la sfârșitul lunii iulie 2008, când aproape toatecasele din Săucești și Schineni, aparținând comunei Săucești, aufost inundate, iar 2.173 de persoane din comnele Săucești și LeteaVeche au fost evacuate, după ce apele Siretului s-au revărsat pestegospodăriile lor. Atunci, cota de pericol a fost depășită cuaproape un metru în zona respectivă, iar debitul râului a atinsmaximul de 2.676 metri cubi pe secundă. La vremea respectivă,autoritățile promiseseră că vor construit în zonă un dig, licitațiaa fost contestată, iar lucrările nu au mai început.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Dacia i-a dat lovitura lui Volkswagen. Ce a reușit acum, pentru a doua oară consecutiv
ATENȚIE! CREȘTEREA incidenței vine cu NOI REGULI STRICTE, în municipiul CONSTANȚA
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Toți cei VACCINAȚI cu PFIZER trebuie să știe asta! Dovezile aruncă totul în aer
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...