• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Oamenii lui Băsescu au cerut demisia întregului Cabinet Boc. Premierul a răspuns că e dispus să plece. Grupurile parlamentare ale PDL au aprobat remanierea – ULTIMA ORĂ

Oamenii lui Băsescu au cerut demisia întregului Cabinet Boc. Premierul a răspuns că e dispus să plece. Grupurile parlamentare ale PDL au aprobat remanierea – ULTIMA ORĂ
Mișcare de forță a grupului din PDL apropiat de președintele Traian Băsescu. La întâlnirea senatorilor și deputaților pedeliști cu premierul Emil Boc, mai mulți parlamentari au cerut ca remanierea să se transforme, de fapt, într-o schimbare totală de guvern.

UPDATE4: Boc: Am prezentat 2 variante -remanierea sau depunerea mandatului, parlamentarii au alesremanierea

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că a prezentatparlamentarilor PDL două variante – depunerea mandatului întreguluiGuvern sau continuarea cu un Cabinet remaniat – opțiunea aleșilordemocrat-liberali fiind cea legată de remaniere.

„Am venit în fața parlamentarilor PDL, de care depinde, alături departenerii de Guvernare, soarta Guvernului, și am pus pe masă celedouă alternative pe care le avem: prima alternativă a fost săanalizăm depunerea mandatului întregului Guvern și a doua opțiune,continuarea cu un Guvern remaniat. Opțiunea pe care am adoptat-o afost aceea de a continuă cu un Guvern remaniat”, a spus Boc. El aprecizat că vor continua discuțiile pe tema remanierii în cadrulColegiului Director.

„Vom avea discuții în continuare în cadrul Colegiului Director,pentru a finaliza procesul de remaniere, potrivit Constituției, înurma consultăriii dintre președintele României și primul ministru”,a spus Boc, după întâlnirea de la Parlament cu parlamentarii PDL șicu miniștri.


UPDATE3: PDL a convocat, pentru joi, o ședință aConsiliului de Coordonare

PDL a convocat, pentru joi, o ședință a Consiliului deCoordonare, unde se va discuta subiectul legat de remaniere, adeclarat vicepreședintele formațiunii, Gheorghe Flutur. El a făcut,miercuri seară, după întâlnirea parlamentarilor PDL cu premierul șiminiștri, anunțul potrivit căruia Consiliul de Coordonare al PDL seva întruni, joi, în ședință.

Flutur a menționat că nu s-a stabilit încă ora, dar subiectuldiscuțiilor va fi legat de remaniere.


UPDATE2: Parlamentarii PDL au votat, miercuri seară, înmajoritate, pentru remanierea Guvernului, înregistrându-se doar 12abțineri, varianta ca Executivul să-și depună demisia întruninddoar șase voturi „pentru”, au declarat surse din PDL.

Sursele au menționat că la întâlnirea de miercuri seară de laParlament la care au participat premierul, miniștri, lideri PDL șiparlamentari ai partidului a fost votată remanierea Cabinetului,fiind înregistrate doar 12 abțineri.

De asemenea, a fost supusă votului și varianta demisieiGuvernului, care a întrunit doar 6 voturi „pentru”.


UPDATE:Din luările de cuvânt de până acum, varianta preferată deliderii PDL este cea a remanierii și nu a restructurăriicabinetului. Mâine ar urma să fie convocat un Colegiu Director,care să îi valideze pe noii miniștri.


Mișcare de forță a grupului din PDL apropiat de președinteleTraian Băsescu. La întâlnirea senatorilor și deputaților pedelișticu premierul Emil Boc, mai mulți parlamentari au cerut caremanierea să se transforme, de fapt, într-o schimbare totală deguvern. Conform unor surse participante la discuții, deputațiiSulfina Barbu și Sever Voinescu, împreună cu deputatul Cezar Predaau cerut ca întregul Cabinet să demisioneze și să se formeze un altguvern, restructurat, pentru a satisface așteptările electoratuluiPDL. Contestatarii au spus că, dacă nu se va face o restructurareguvernamentală serioasă, există riscul ca până și unii dintreparlamentarii PDL să voteze anunțata moțiună de cenzură a PSD -PNL. În replică, Emil Boc ar fi spus că mai bine demisionează elacum, decât să accepte că vor exista voturi pro la moțiune.

Inchide