Oprescu: Capitala va putea fi traversată de la nord la sud în 20 de minute

Redactor:
Vlad Mironescu
Oprescu: Capitala va putea fi traversată de la nord la sud în 20 de minute
Capitala va putea fi traversată de la nord la sud în 20 de minute, pe traseul Piața Victoriei - Piața Coșbuc, în urma lucrărilor la diametrala Buzești-Berzei-Uranus calificată de primarul Sorin Oprescu drept "cea mai mare operațiune urbană din ultimii 20 de ani".

Capitala va putea fi traversată de la nord la sud în 20 deminute, pe traseul Piața Victoriei – Piața Coșbuc, în urmalucrărilor la diametrala Buzești-Berzei-Uranus calificată deprimarul Sorin Oprescu drept „cea mai mare operațiune urbană dinultimii 20 de ani”.

„A început cea mai mare operațiune urbană din ultimii 20 de anidiametrala nord-sud Buzești-Berzei-Uranus. Se va putea parcurge înminim 20 de minute, se va putea trece pe sub dealul Parlamentuluiși se va ieși la Piața Coșbuc”, a spus Oprescu care a precizat călucrările de amenajare ale Bulevardului Tudor Vladimirescu vor fifinalizate până la sfârșitul anului.

Primarul Capitalei a arătat că diametrala nord-sud a Capitaleiva fi realizată în două etape, prima constând în amenajarea uneiporțiuni din strada Berzei de la Piața Victoriei până la stradaOccidentului, apoi a celuilalt segment din strada Berzei întreCalea Griviței și Mircea Vulcănescu. În zona intersecției cu stradaBerzei se va crea o nouă stradă – strada Gării de Nord – care vaieși în fața Ministerului Transporturilor.

Cea de-a doua etapă va avea în vedere lucrări la BulevardulVasile Pârvan până la zona Podului Hașdeu care va fi supralărgităși construcția unui tunel de aproximativ 37 de metri de la PodulHașdeu pe sub dealul Parlamentului până în apropierea PiețeiCoșbuc, pe bulevardul Uranus.

„A fost aleasă varianta unui tunel de aproximativ 37 de metri pesub dealul Parlamentului, «în apropierea și totuși în depărtareaCatedralei Neamului»”, a spus Sorin Oprescu.

Edilul șef al Capitalei a mai arătat că bulevardul Izvor va fisupralărgit până la patru benzi pe fiecare sens, concomitent culucrările din faza a doua a diametralei nord-sud și cu realizareatunelului care va ieși în bulevardul Uranus, în apropierea PiețeiCoșbuc.

Astfel, faza întâi se va încheia efectiv în lunile martie-iunie2011, iar în ianuarie-februarie, în funcție de condițiile meteo,vor începe lucrările pentru realizarea tunelului de sub DealulParlamentului.

„În primele cinci luni ale lui 2011 vom finaliza prima etapă dinconstrucția diametralei Buzești-Berzei-Uranus iar etapa a doua vafi finalizată în primele luni ale lui 2012”, a spus Oprescu.

În privința exproprierilor imobilelor, Oprescu a precizat că”rămân deocamdată câteva case monumente istorice” care au fostdeclasate din ordin al ministrului Culturii și pentru care maitrebuie așteptată o perioadă de câteva zile până la publicareaordinelor în Monitorul Oficial”.

Primarul general a arătat că printre monumentele istoricedeclasate se află și cinematograful Feroviar, „ale cărui ziduri seprăbușesc singure”, fostul Hotel Marna și casa în care au locuitpentru o perioadă poetul Mihail Eminescu și Veronica Micle.

„Ordinele de declasare au fost semnate de ministrul Culturiiînsă trebuie să așteptăm trei săptămâni și jumătate până lapublicarea în Monitorul Oficial. Avem autorizațiile de demolare,dar așteptăm ca toate lucrurile să fie făcute legal”, a mai spusOprescu.

Întrebat dacă municipalitatea are proces prin care suntcontestate deciziile de expropiere, Sorin Oprescu a răspuns căaceste procese există explicând că nu sunt ale foștilor proprietarici ale „aceluiași ONG care acționează întotdeauna crezând că prinacțiunile sale mă poate opri” (Roxana Alexe,[email protected])

104 milioane de euro pentru FCSB. Gigi Becali a bătut toate recordurile din Liga 1
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Scandal în familia lui Gigi Becali! S-a certat cu nepotul Vasile Geambazi! Motivul de la...
Trucurile de pe WhatsApp de care nici nu știai. Românii trebuie să le afle cât...
Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Șefa serviciilor de informații din SUA, noi precizări despre originea coronavirusului. Ipotezele luate în calcul
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Loto 6 din 49 și Joker. Toate numerele și toți câștigătorii de la extragerea de...
Momente uluitoare la metrou. O cunoscută vedetă a lăsat perplecși călătorii dintr-o staţie FOTO
ȘOC în lumea muzicii românești: Marele cântăreț A MURIT
Cum să ții postul profesionist. Alimentul vegan cu mai multe proteine decât carnea de pui
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Modificare importantă făcută de Lidl. Ce schimbare importantă pe care trebuie să o ştie toţi...
Inchide