Oprescu nu este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân

Redactor:
Dan Radu
Oprescu nu este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a de­clarat, ieri, că nu poate fi de acord cu eutanasierea câinilor, însă este dator să respecte legea, apreciind că această problemă trebuie „tranșată de societate".

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a de­clarat, ieri, că nupoate fi de acord cu eutanasierea câinilor, însă este dator sărespecte legea, apreciind că această problemă trebuie „tranșată desocietate”.

„Nu am cum să fiu de acord cu această măsură, în primul rândavând în vedere meseria mea de bază. Această problemă trebuietranșată de societate”, a spus Oprescu. Edilul șef a adăugat că înCapitală abia a început sterilizarea câinilor fără stăpân și aprecizat că, indiferent cât va vrea să accelereze acest proces,într-o lună nu pot fi sterilizate mai mult de 4.000 de animale.”Abia am început partea de sterilizare a câinilor. Nu înseamnă căam uitat ce le-am promis bucureștenilor. În momentul ăsta, pelegile acestea, soluțiile sunt cele despre care am tot vorbit”, aspus Sorin Oprescu.

Eutanasierea costă mai mult ca sterilizarea, susțineVier Pfoten

Împotriva eutanasierii este și fundația Vier Pfoten. Într-uncomunicat emis ieri, Vier Pfoten susține că sterilizarea unui câinecostă 20 de euro, față de 62 de euro cât costă eutanasiereaacestuia. „Statistica arată că în București, în anul 2001, erau90.000 de câini. În perioada 2001- 2007 Administrația pentruSupravegherea Animalelor – București a raportat capturarea a108.000 câini dintre care 80% au fost eutanasiați, iar 20%revendicați. O altă statistică dată publicității de către aceeașiadministrație arată că, între 2001-2007 inclusiv, cifra exactă afost de 144.339 câini eutanasiați. Pentru aceasta s-a folosit unbuget de 9 milioane de euro. Rezultă că pentru eutanasia unui câines-au cheltuit peste 60 euro în timp ce o sterilizare costă 20euro”, arată organizația. Aceasta precizează că numeroase studii șitratate, inclusiv concluziile Organizației Mondiale a Sănătății,recomandă aplicarea unui program de control al reproducției și nuadoptarea unei soluții „radicale, inumane, scumpe și totalineficiente”.

Vier Pfoten se plânge că nu a fost consultată deautorități

Vier Pfoten susține că a încercat să colaboreze cu autoritățileînsă a fost ignorată. „Este regretabil că, în România, singurasoluție găsită de autorități este uciderea câinilor sau ignorareaproblemei atâta timp cât aceste rapoarte există de foarte mulțiani, iar autoritățile au fost informate de către diverseorganizații internaționale de protecția animalelor cu privire lametoda sterilizării masive, ba mai mult decât atât, acesteorganizații au oferit sprijin care presupunea ajutoare materiale,sterilizări gratuite și punerea la dispoziția autorităților depersonal specializat în vederea demarării unui amplu program decontrol al reproducției canine”, se mai arată în comunicat.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide