OTV a intrat în faliment

OTV a intrat în faliment
Publicat: 24/04/2012, 18:32
Actualizat: 23/05/2012, 15:32

OTV a intrat în faliment, după ce, miercuri, Tribunalul București a admis solicitarea societății Mamitzu Production SRL, care a cerut instanței declanșarea procedurii insolvenței pentru televiziunea lui Dan Diaconescu.

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului București (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolvenței în cazul societății Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul TB. Materia juridică în acest caz este falimentul.

Societatea Ocram Televiziune SRL deține licența audiovizuală a televiziunii OTV. Acționarii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu – asociat principal (80,1%) și GMG Media Box SA (19,9%). Acționarii GMG Media Box SA sunt: PSV Company SA – 99,996%, Enache Sorin și Druică Constantin – cu câte 0,002%. Acționarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) – 54,422728%, Asociația salariaților din SNP Petrom SA (25 asociați) – 25%, PSV Company SA – 10,010714% și acționari persoane fizice (8577) – 10,566558%. Acționar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al cărei acționar unic este Luca Liviu.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul TB, instanța a admis miercuri, 28 martie, solicitarea Mamitzu Production SRL de declanșare a procedurii insolvenței în cazul OTV.

De asemenea, instanța ordonă ridicarea dreptului de administrare a debitoarei (OTV, n.r.) și dispune încetarea mandatului administratorilor statutari ai debitoarei. Instanța a decis, totodată, să desemneze provizoriu, până la prima adunare a creditorilor, ca administrator judiciar pe ACSIS SOLV IPURL, cu o retribuție lunară de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.

Pe de altă parte, dacă administratorul judiciar refuză numirea pe motive temeinice, va notifica judecătorul sindic în termen de 5 zile de la comunicarea sentinței de numire, sub sancțiunea aplicării unei amenzi de 500 – 1.000 lei în caz de necomunicarea refuzului.

Administratorul judiciar va notifica creditoarea, debitoarea, acționarii/ asociații și ORC – București cu privire la următoarele aspecte: termenul limită pentru înregistrarea cererilor de administrare a creanțelor la 21.05.2012; termenul de verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar la 21.06.2012; termenul de definitivarea tabelului creanțelor la 21.07.2012; termenul pentru soluționarea contestațiilor la tabelul preliminar la 11.07.2012; locul și data, respectiv ora primei ședințe a adunării generale a creditorilor.

În termen de 40 de zile de la comunicare, administratorul judiciar va întocmi un raport amănunțit asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă pentru a putea fi angajată răspunderea patrimonială a acestora.

Administratorul judiciar va inventaria patrimoniul debitoarei și va lua măsuri pentru conservarea bunurilor, aplicând sigilii acolo unde este cazul, va întocmi bilanțul de deschidere a procedurii, va depune diligențe pentru recuperarea creanțelor debitoarei. Pe durata perioadei de observație, administratorul judiciar se va îngriji de redimensionarea organigramei, astfel încât să corespundă acestei etape și va asigura continuarea activității în scopul obținerii unui rezultat financiar cât mai bun.

De la data deschiderii procedurii, se suspendă de drept toate acțiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanțelor asupra debitoarei sau bunurilor sale, respectiv orice termene de prescripție a acestor acțiuni.

Pe perioada de observație, OTV va putea să continue desfășurarea activităților curente și poate efectua plăți către cunoscuți care să se încadreze în condiții obișnuite de exercitare a activității curente sub conducerea administratorului judiciar. Administratorul judiciar va menține sau va denunța contractele încheiate de debitoare în funcție de necesități și oportunitatea lor, iar acolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase încheiate în dauna creditoarei și a oricăror transferuri patrimoniale.

Decizia instanței de admitere a procedurii insolvenței în cazul OTV poate fi atacată cu recurs în 7 zile de la comunicare.

Decizia Tribunalului București vine după ce, marți, CNA a aplicat OTV cea mai drastică sancțiune posibilă – înjumătățirea licenței audiovizuale -, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel postul mai poate emite până pe 28 septembrie. Licența audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care înjumătățirea perioadei licenței sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu să mai poată emite până pe 28 septembrie 2012, după cum au spus membrii CNA. Ulterior, dacă dorește ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să ceară CNA prelungirea licenței.

Dan Diaconescu mai deține însă o televiziune – Direct Digital TV (DDTV), pe care o poate folosi în cazul în care licența OTV nu va mai fi prelungită după 28 septembrie 2012.

Prezent la ședința de marți a CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV și realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcție în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenți și alți reprezentanți ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte și nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu. El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar și ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanții unor partide politice.

Pe de altă parte, joi, în fața clădirii în care, la etajul al șaselea, se află birourile Consiliului Național al Audiovizualului, peste 600 de persoane au protestat nemulțumite de faptul că instituția a decis că OTV nu va mai putea emite din 28 septembrie. Protestul lor nu a fost autorizat de Primăria Capitalei.

Tot joi, CNA a respins solicitarea OTV de reanalizare a sancțiunii prin care Consiliul a decis înjumătățirea licenței televiziunii lui Dan Diaconescu.

Departamentul Life, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican