Părinții unui copil rănit grav în tragedia de la Giulești, anunțați că bebelușul e mort, când, de fapt, era în viață – SPECIAL

Părinții unui copil rănit grav în tragedia de la Giulești, anunțați că bebelușul e mort, când, de fapt, era în viață - SPECIAL
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 02:59

Părinții unui copil grav rănit în incendiul de la MaternitateaGiulești au fost anunțați, ieri dimineață, de Poliția Capitalei căbebelușul lor a murit, când, de fapt, nou-născutul era în viață.Copilul s-a născut luni, chiar înainte de explozia de laMaternitatea Giulești.

Tatăl bebelușului, Andrei Dragomirescu, a venit, ieri dimineață,la Maternitatea Giulești, pentru a ridica certificatul de naștereal fiului său.

„M-au sunat reprezentanți ai Poliției Capitalei. Ne-au transmiscondoleanțe. Noi tot mai speram, tot speram… Ni s-a spus ieri căeste în continuare în stare gravă, astăzi (miercuri, n.red.) amauzit din nou despre el că este în stare gravă”, a declarat AndreiDragomirescu, tatăl nou-născutului, citat de Mediafax. Răpus dedurere, părintele a declarat că își dorește ca cei care suntresponsabili pentru situația în care a ajuns copilul său „să fiepârjoliți și ei” cum a fost și micuțul lui.

Mai târziu, gafa autorităților a fost „dezmințită” de preotul dela Maternitatea Giulești. Acesta a declarat că părinții bebelușuluiau fost anunțați de Poliția Capitalei că le-a murit copilul, însăel tocmai vizitase copilul cu câteva minute în urmă și acesta eraîn viață, dar în stare critică.

Părinții vor da spitalul în judecată

Bebelușul s-a născut prematur, cântărește circa 2,3 kilograme șia suferit arsuri pe o suprafață mare a corpului. Părinții micuțuluiau spus că sunt deciși să meargă „până la capăt” pentru a-i acționaîn instanță pe cei responsabili de această confuzie, însă în acestmoment nu își doresc decât ca starea de sănătate a copilului lor săse îmbunătățească. Reprezentanții Poliției Capitalei au intratsubit în silenzio stampa. Purtătorul de cuvânt al PolițieiCapitalei, Christian Ciocan, a declarat că nu a făcut și nu va facenicio declarație referitoare la cazul de la MaternitateaGiulești.
Tatăl bebelușului mai spunea, miercuri dimineață, că nu i-a plătitpe doctorii de la Maternitatea Giulești, în schimb a plătitasistentele și personalul auxiliar ori de câte ori dorea ca el saurudele sale să-l vadă pe micuț.

Bărbatul a mai spus că a fost nevoit să vină „de acasă” chiar șicu ustensile medicale, precum branule sau alte obiectemedicale.Patru bebeluși au murit și alți șapte au fost răniți gravîn urma exploziei și incendiului care au avut loc luni laMaternitatea Giulești din Capitală. Primele victime au fost treicopii cu probleme cardiorespiratorii, iar decesul celui de-alpatrulea a fost anunțat marți dimineață, de către reprezentanțiiSpitalului „Grigore Alexandrescu”, unde acesta a fost dus dupăincendiu, împreună cu alți șapte bebeluși aflați în salonul deTerapie Intensivă de la Maternitatea Giulești atunci când s-aprodus explozia. Toți bebelușii au fost duși la Spitalul „GrigoreAlexandrescu” în stare foarte gravă, având arsuri de până la 80 lasută din corp și la căile respiratorii superioare, iar nou-născutulcare a decedat avea și o malformație congenitală de cord. ManagerulSpitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat,miercuri, citat de Mediafax, că doi bebeluși internați în unitateasanitară după incendiul de la Maternitatea Giulești sunt încontinuare intubați și respiră cu ajutorul aparatelor, pronosticulfiind rezervat pentru toți cei șapte nou-născuți, starea lor fiindstaționară. Cei doi bebeluși intubați au arsuri pe 60-75 la sutădin corp, iar ceilalți cinci pe 40-60 la sută din suprafațacorpului, potrivit reprezentanților Spitalului „GrigoreAlexandrescu”. Părinții acestora îi pot vizita, pe rând, începândde miercuri, între orele 15.00 și 16.00 și vor primi informațiidespre starea bebelușilor de la personalul medical. În urmaincendiului, din Maternitatea Giulești au fost evacuate 114persoane, dintre care 53 de copii și 61 de femei, acestea fiindduse la mai multe spitale din Capitală. Până la finalizareaanchetei, unitatea sanitară, aflată în administrarea PrimărieiCapitalei, va rămâne închisă.

Tags:
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Bomba dimineții despre PFIZER! Anunțul făcut ÎN MIEZ DE NOAPTE
Iohannis a fost informat oficial! După atâția ani, a intervenit divorțul. Adio, cuplu perfect
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021