Pedeliștii, după ce au primit planul B de la Băsescu: „Ce e războiul ăsta între Palate?” Boc: „Nu trebuie să ne frământe conflictul cu președintele”

Pedeliștii, după ce au primit planul B de la Băsescu: „Ce e războiul ăsta între Palate?” Boc: „Nu trebuie să ne frământe conflictul cu președintele”
La reuniunea Biroului Permanent Național, singurul care a deschis problema conflictului cu Traian Băsescu a fost vicepreședintele Ioan Oltean, spun surse din PDL. „Ce e conflictul ăsta între palate, așa cum îi zice presa?", l-a întrebat el pe Emil Boc.

La reuniunea Biroului Permanent Național, singurul care adeschis problema conflictului cu Traian Băsescu a fostvicepreședintele Ioan Oltean, spun surse din PDL. „Ce e conflictulăsta între palate, așa cum îi zice presa?”, l-a întrebat el pe EmilBoc. Sigur pe el, șeful Guvernului a explicat că nu este vorba deașa ceva. „Au fost mai multe puncte de vedere. Am avut niștevariante, inclusiv impozitarea pensiilor și creșterea TVA. Nutrebuie să ne frământe pe noi chestiunea asta (conflictul cuBăsescu de care vorbește presa – n.red.). Nu e un război. Comunicămîn continuare cu președintele”, ar fi răspuns Boc.

N-au fost prea mulți doritori să continue subiectul divergențeide opinii între Boc și Băsescu pe tema impozitării pensiilor,pentru că majoritatea membrilor BPN resping, de fapt, ideeapreședintelui, pe motiv că atrage costuri electorale mari și căexistă riscul ca și ea să fie declarată neconstituțională, așa cums-a întâmplat cu tăierea pensiilor.

• Singurulcare a susținut ideea lui Băsescu a fost vicele Cristian Boureanu,care a propus ca măsura să fie introdusă de la 1 septembrie. Înschimb, el i-a cerut premierului să renunțe la creștereaimpozitului și introducerea CAS pentru drepturile de autor, pemotiv că nu va aduce venituri substanțiale la buget: „Nu creștemîncasările de la 15 ziariști și trei șoferi angajați la ziare”.

Baronii se revoltă: „N-am văzut vreun ministru să-șilase limuzina în parcul auto”

La toate sugestiile de schimbare a fiscalității, premierul Boc arăspuns că ele vor fi analizate atunci când se va întocmi bugetulpe 2011, adică la sfârșitul anului.

Emil Boc a fost pus la zid și de șefii PDL din teritoriu,reproșurile vizând faptul că reducerea bugetelor a început cuprimăriile, în timp ce măsurile promise de miniștri se lasăașteptate. „Nu am văzut până acum vreun ministru să-și lase înparcul auto limuzina luată în leasing”, i-a spus premieruluiprimarul Brașovului George Scripcaru. Surse din conducerea PDL auprecizat pentru Gândul că printre vocile care i-au reproșat lui Bocfaptul că restructurarea a vizat până acum doar autoritățile locales-au numărat cea a primarului Aradului, Gheorghe Falcă, și apreședintelui PDL Ilfov, Cristache Rădulescu. Pe lângă chestiunilelegate de combaterea contrabandei, cei trei i-ar fi spus lui Boc căsunt dezamăgiți de faptul că guvernul nu a reorganizat până acumagențiile și instituțiile subordonate din teritoriu.

INFO PLUS

Udrea: „Între noi și Băsescu nu pot fi problememari”

Elena Udrea adeclarat, luni, că între Guvern și Traian Băsescu nu pot fiprobleme mari de comunicare. Întrebată înlegătură cu afirmațiile șefului statului privind existența uneiprobleme de comunicare între Președinție și Guvern, Udrea aprecizat: „Sigur, acolo unde sunt probleme, cred că este ușor să lerezolvăm, pentru că nu pot fi probleme mari între Guvernul acestași președintele Traian Băsescu. Dacă sunt probleme de comunicare,în mod cert că trebuie să îmbunătățim lucrurile”.

Citește și:

Planul B, mai taredecât planul A: impozitarea pensiilor aduce mai mulți bani decâtreducerea lor cu 15%

Planul de măsuriprivind creșterea economică, discutat azi în Coaliție. Termen definalizare: două săptămâni. Ce s-a adăugat pelistă

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
O nouă lovitură în „Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden ar urma să...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide