Pelerinajul lui Boc la Cotroceni: cum s-a dus la Băsescu să ia remanierea. Ce soluție onorabilă de exit are Adriean Videanu

Pelerinajul lui Boc la Cotroceni: cum s-a dus la Băsescu să ia remanierea. Ce soluție onorabilă de exit are Adriean Videanu
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 11:13

Premierul Emil Boc caută soluții pentru o remaniereguvernamentală care să împace și partidul, și Cotrocenii. ȘefulExecutivului a avut, ieri, o zi de plimbare între Palatele Victoriași Cotroceni. Dimineața, i-a chemat la Guvern pe mai mulți dintreliderii PDL, miniștri și lideri parlamentari, printre care VasileBlaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, dar și Roberta Anastase șiAnca Boagiu. Conform unor surse participante la întâlnire, ca și laședința Biroului Permanent Național de luni seara, nici de dataaceasta nu s-au rostit nume, discuțiile învârtindu-se în jurulprocedurii: cum și când să ia Boc decizia remanierii, dacă să vinămâine în fața parlamentarilor cu o listă de remaniabili sau să-iasculte pe senatori și deputați și abia după aceea să ia odecizie.

De la Palatul Victoria, Boc a plecat, împreună cu miniștrii săiși cu Roberta Anastase, așa cum a cerut președintele TraianBăsescu. De la această întâlnire nu a transpirat nimic,președintele fiind extrem de sensibil la scurgerile de informațiiși punându-le în vedere acest lucru celor prezenți. De altfel,Băsescu a fost deranjat și de faptul că presa a aflat de întâlnire,pe care șeful statului ar fi vrut-o secretă. Acesta este și motivulpentru care participanții nu le-au răspuns la telefoane nici măcarcolegilor de partid.

De la Cotroceni, premierul Emil Boc s-a reîntors la PalatulVictoria, unde urma, aseară, să aibă noi discuții cu lideri ai PDLdespre remaniere.

Miza remanierii – spargerea tripletei BVB

La nivelul membrilor BPN, aseară se știa doar că Băsescu și-aexprimat preferința pentru o remaniere mai extinsă, că nu le-aimpus nimic, dar că va participa la reuniunea de azi cuparlamentarii în funcție de decizia pe care o va lua la partid.

Pe lângă numele deja vehiculate pentru remaniere – Mihail Șeitande la Muncă, Gabriel Sandu de la Comunicații și Mihai Dumitru de laAgricultură -, era încă în discuție rămânerea la Finanțe a luiSebastian Vlădescu. Susținut puternic de Băsescu, Vlădescu estede-a dreptul urât de parlamentari, în primul rând pentru refuzulacestuia de a pune oameni de partid la Finanțele locale și la Vămi.Apoi, era în discuție și plecarea unuia dintre „greii” AdrieanVideanu sau Radu Berceanu, văzută de Băsescu drept un semnal căpartidul vrea să scape de oamenii cu problemele de imagine saucriticabili și că vrea să reînnoiască garnitura guvernamentală.Surse din PDL spun că Adriean Videanu ar putea să plece din guvernși, drept compensație, să devină efectiv numărul al doilea înpartid. Astfel, Boc ar urma să fie președinte doar cu numele al PDLși să se ocupe de guvern, Videanu urmând să fie de facto șefulpartidului.

Premierul Emil Boc este așteptat să ia o decizie abia mâine dupăamiază, înaintea reuniunii BPN – Guvern – grupuri parlamentare.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Ora de iarnă 2021. Nu se mai dă ceasul? Anunț pentru toți românii
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021