Peste 600 de sindicaliști pichetează Palatul Cotroceni

Peste 600 de sindicaliști pichetează Palatul Cotroceni
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 26/04/2012, 06:18

Peste 600 de sindicaliști din administrație, sănătate, educație,asistență socială și poliție pichetează vineri Palatul Cotroceni,pentru a cere președintelui să nu promulge legile austerității șisă refuze „condamnarea lucrătorilor, a copiilor și pensionarilor lamoarte prin înfometare”.

În timpul protestului, care se va încheia la ora 11.00,sindicaliștii îi vor înmâna o scrisoare președintelui TraianBăsescu, prin care îi vor cere să returneze Parlamentului „Legeaunei absurde austerități” și să solicite Guvernului să renunțe „laplanul de exterminare a populației”, informează Mediafax.

„În foarte scurtă vreme va trebui să adoptați o decizie importantăpentru soarta a milioane de cetățeni români. Mulți dintre ei v-auvotat și au crezut în promisiunile dumneavoastră. Mult mai repededecât au putut anticipa cetățenii acestei țări a venit momentul încare trebuie să dovediți că atunci când ați spus că vă pasă de toțiromânii – atât de cei care v-au votat cât și de cei care au decissă nu vă acorde votul -, nu ați lansat această afirmație pur șisimplu doar din rațiuni electorale ori din dorința de a câștiga unnou mandat la Palatul Cotroceni și pentru a aduce la guvernareoamenii din partidul care v-a susținut”, se arată în scrisoareaadresată președintelui Traian Băsescu, pe care sindicaliștii o vordepune la Palatul Cotroceni în timpul protestului.

Sindicaliștii îi reamintesc șefului statului că a promis încampania electorală că pensionarii și salariații vor fi tratați cudemnitate, că a spus că românii sunt „o națiune demnă de respectpentru care merită să lucrezi” și că a vorbit despre „reformarea șimodernizarea statului de care românii vor ajunge să fiemândri”.

„Departe de a fi mândră, populația privește cu îngrijorare cumnumai pe umerii ei se așează povara crizei. Vă rugăm să țineți contde faptul că efectele unor decizii aberante de reducere uniformă aveniturilor nu vor fi resimțite doar de bugetari și pensionari, cide fiecare familie din România. Și asta, în timp ce profitoriitranziției și ai crizei au găsit un aliat în Guvernul careconstruiește un zid de protecție în jurul lor. Protejații nusuportă consecințele crizei economice. Dimpotrivă, sunt ajutați săcâștige și mai mult! Măsuri populiste de genul «FonduluiSolidaritatea» nu au nicio valoare în condițiile în care trebuieintervenit energic și competent pentru reducerea efectelor crizeieconomice altfel decât prin împovărarea populației”, se mai aratăîn scrisoarea sindicaliștilor către șeful statului.

În finalul documentului, sindicaliștii îi cer președintelui să îșiasculte conștiința, să refuze promulgarea și să decidă retrimitereaîn Parlamentul a legii prin care salariile din sectorul bugetar sevor diminua individual 25 la sută, măsură la care se adaugă șidiminuarea pensiilor individuale cu un procent de 15 la sută,precum și suprimarea unor ajutoare sociale.

„Vă solicităm să nu permiteți să fie afectate salariile șipensiile. Apelul nostru către dumneavoastră este unul de suflet.Amintiți-vă, cetățenii României au dreptul să trăiască îndemnitate! Drepturile noastre nu trebuie confiscate sub pretext decriză, o criză pe care guvernanții vor să o arunce exclusiv asuprapopulației. Legea pentru care Guvernul și-a asumat răspundereareprezintă de fapt întoarcerea la epoca robiei. Vreți ca românii săfie condamnați la foame și sărăcie cruntă? Vă solicităm să nu îicondamnați pe cei care au muncit o viață la umilința de a cerși uncolț de pâine pentru a reuși să supraviețuiască într-un modrușinos. Vă solicităm să refuzați condamnarea lucrătorilor, acopiilor și pensionarilor la moarte prin înfometare”, îi mai scriusindicaliștii șefului statului.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Horoscop 13 iunie 2021. Zodia care are probleme în familie, cineva va suferi
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Veste ȘOC în România: Cunoscuta jurnalistă A MURIT după un accident vascular
America e în stare de ȘOC: Este tot mai umilită pe scena mondială!
Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...