Pistolarul de la Neamț, capturat de trupele speciale. Fătuloiu suspectează mai mulți polițiști de complicitate cu interlopii nemțeni

Redactor:
Dan Cărbunaru
Pistolarul de la Neamț, capturat de trupele speciale. Fătuloiu suspectează mai mulți polițiști de complicitate cu interlopii nemțeni
Principalul suspect în cazul asasinatului de la Piatra Neamț a fost capturat de trupele speciale ale Poliției, în baza informațiilor furnizate de Direcția Generală de Informații și Protecție Internă din MAI, au declarat pentru gândul surse din Ministerul Administrației și Internelor.

Principalul suspect în cazul asasinatului de la Piatra Neamț afost capturat de trupele speciale ale Poliției, în bazainformațiilor furnizate de Direcția Generală de Informații șiProtecție Internă din MAI, au declarat pentru gândul surse dinMinisterul Administrației și Internelor.

„Trupele speciale au înconjurat, în jurul orei 14, casa în carese ascundea și l-au somat să se predea. Chilat a ieșit și s-apredat, fără a opune rezistență. Nu a vrut să declare nimic și acerut să îl ducem la procuror, cu promisiunea că va coopera înanchetă”, au mai declarat sursele citate. Cristian Chilat a fostprins în casa bunicilor săi, din comuna Bărgăoani, aflată înapropierea municipiului Piatra Neamț. Suspectul, consideratdeosebit de periculos, nu era înarmat. Anchetatorii urmează săpercheziționeze locuința, în încercarea de a descoperi și armacrimei.

Secretarul de stat în MAI, Dan Valentin Fătuloiu: credcă sunt implicați și polițiști

Șeful Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, chestorulgeneral Dan Valentin Fătuloiu, este cel care a supervizat întreagaanchetă, din dispoziția ministrului de Interne, Traian Igaș. El acerut, luni, ministrului de Interne eliberarea din funcție așefului Poliției Neamț, pentru management defectuos.
„Analizăm implicarea polițiștilor în ceea ce s-a întâmplat, adeclarat pentru gândul chestorul general Dan Valentin Fătuloiu.Trebuie să aflăm de ce nu au fost polițiști pe stradă. Cu o ziînainte de comiterea crimei a fost incendiat un magazin și nici nuau fost procesate imaginile de pe camerele de supraveghere. Apoi,trebuie să clarificăm și cum a fost posibil ca un infractor caremai avea trei condamnări să fie pus în libertate mai devreme. Esteși o problemă de management, cred că sunt implicați și polițiștisau foști polițiști”, a mai spus secretarul de stat, care aprecizat că un adjunct al Șefului Poliției, chestorul FlorentinRobescu, a preluat coordonarea forțelor de poliție mobilizate înacest caz.

Mai mulți șefi de Poliții Județene sunt în pericol de a-șipierde postul. După cum arătam în ziarul gândul, secretarul de statFătuloiu a declarat recent că, în urma vizitelor efectuate înteritoriu, a descoperit probleme grave la zece inspectorate depoliție, urmând să dispună măsuri în perioada următoare. Luni,Fătuloiu a evaluat și activitatea Poliției Ilfov, discutând cu ceidin comanda inspectoratului.

Poliția și interlopii, cursă pentru prinderea asasinuluidin Piatra Neamț

Poliția din întreaga țară, dar și o bună parte din lumeainterlopă din Moldova au pornit într-o adevărată cursă de capturarea celui care l-a lichidat pe Gheorghe Măraru și l-a rănit pefratele acestuia.
În timp ce polițiștii l-au dat în consemn la frontieră pe CristianChilat, în presă circulau informații potrivit cărora pe capulacestuia a fost deja pusă o recompensă oferită de clanul Măraru,care cere răzbunare. Informația a fost însă dezmințită de rudelecelui ucis.

Fotografiile suspectului principal în cazul împușcăturilor dincafeneaua din Piatra Neamț au fost distribuite la toate posturilede poliție și jandarmerie, iar un elicopter a fost trimis însprijinul echipelor din teren.
Considerat unul dintre locotenenții șefului dintr-o grupare rivalăcu cea a Mărarilor, Chilat a fost eliberat din penitenciar în urmăcu două luni, pentru bună purtare. Polițiștii au descoperit înlocuința sa, în urma percheziției efectuate duminică, un pistol șimai multe cartușe.

Lichidare în stil mafiot

Cristian Chilat, zis „Falău”, este suspectat că l-a ucis cu maimulte focuri de armă pe Gheorghiță Măraru, de 32 ani, și l-a rănitpe fratele acestuia, Bogdan, de 36 ani, în timp ce aceștia seaflau, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamț. Falău apătruns în bar și a deschis focul asupra fraților Măraru. Patrugloanțe au pătruns în corpul lui Gheorghiță Măraru, care nu a maiputut fi salvat, în ciuda intervenției prompte a medicilor. Fratelesău a supraviețuit atacului, deși a fost atins de două gloanțe.

CITEȘTE ȘI Lupte de stradă cu armela Piatra Neamț. Un mort și un rănit după ce un necunoscut a trascu arma într-un bar

Cine este Gheorghe Măraru?

Implicat în mai multe dosare penale, Gheorghe Măraru este finulinterlopului basarabean Vasile Rodideal. Șef al unui clan mafiot,el era un cunoscut cămătar și traficant de mașini de lux. În urmăcu patru ani, el a fost trimis în judecată, pentru uz de fals șicumpărarea influenței, împreună cu nașul său. Cei doi erau acuzațică au mituit un polițist, pentru a le reduce perioadele desuspendare a permiselor de conducere. Ei au plătit câteva sute deeuro în schimbul favorurilor solicitate.

În același an, mașina de lux a lui Gheorghe Măraru a fostincendiată în Piatra Neamț. Pentru a-l identifica pe autor, Mărarua anunțat, într-o emisiune televizată, că oferă o recompensă de 25de mii de euro celui care îl ajută să depisteze vinovatul. Înultima perioadă, mai multe mașini de lux ale membrilor clanuluiMăraru, printre acestea, un Audi A8 și un Porsche Cayenne, au fostincendiate.
Tribunalul Neamț l-a arestat ieri pe Chilat, mandatul fiind de 30de zile.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Gigi Becali nu se uită la bani pentru fetele lui! Ce cadou fabulos de 300.000...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Se dau bani de la stat! Ce categorie de români poate primi și 3.400 de...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide