Plan de reformă în Educație: elevii ar putea intra în școli doar pe bază de CARTELE MAGNETICE, iar ora de lectură poate redeveni obligatorie

Plan de reformă în Educație: elevii ar putea intra în școli doar pe bază de CARTELE MAGNETICE, iar ora de lectură poate redeveni obligatorie
Printre modificările preconizate în noul an școlar se numără accesul elevilor în școli pe bază de cartelă magnetică sau introducerea unei ore de lectură obligatorie în programa școlară.

După rezultatele slabe de la Bacalaureat 2011, ministerulEducației plănuiește ca, de la toamnă, să introducă unelemodificări în învățământul preuniversitar, pentru a reduceabsenteismul școlar, dar și pentru a îmbunătăți „parcursul”elevilor spre Bacalaureat. Printre acestea se numără accesulelevilor în școli pe bază de cartelă magnetică sau introducereaunei ore de lectură obligatorie în programa școlară. MinisterulEducației are în lucru 67 de acte normative care ar urma să intreîn vigoare până la 1 septembrie. Această dată „va însemna oschimbare la față a întregului sistem de învățământpreuniversitar”, a spus secretarul de stat al MinisteruluiEducației, Oana Badea.

„Se discută introducerea în școli a unui sistem care săînregistreze ora la care a intrat elevul și ora la care iese,astfel încât se va ști exact cine nu a venit și cine a intrat (înșcoală)”, a declarat secretarul de stat Oana Badea, la o întâlnirecu inspectorii școlari care a avut loc la Suceava și la care aparticipat și ministrul Daniel Funeriu.

Surse din conducerea Ministerului Educației au confirmat pentrugândul că sistemul deacces cu cartelă magnetică a fost prezentat la această întâlnire cuinspectorii școlari de către un informatician al Liceului „OctavianGoga” din Miercurea Ciuc, acolo unde sistemul este deja funcțional.Schimbarea nu ar fi stabilită încă pentru luna septembrie, însăOana Badea le-a spus inspectorilor că „este important să ne gândim”la schimbarea respectivă.

Reintroducerea orei de lectură obligatorie în clasele I-VIIIeste însă o măsură care va fi luată de la toamnă. „De la anul,reintroducem ora de lectură obligatorie în învățământul I-VIII.Revenim la ceea ce era bun și ceea ce se construia efectiv în zonacompetențelor elevilor noștri”, a spus secretarul de stat OanaBadea.

De asemenea, Ministerul Educației urmărește „două direcții delucru pentru a îmbunătăți parcursul elevilor înainteaBacalaureatului”, a mai anunțat Oana Badea la Suceava.

„Se vor lua măsuri cu privire la eliminarea supraevaluării laclasă, lucru care denatura imaginea viitorului examen și măsuripentru un control asupra absențelor. Se urmărește întărirearesursei umane cu care elevii vor lucra. Veți observa, dupăpublicarea modificărilor aduse metodologiei, că la catedre vorputea ajunge mai ales titulari și suplinitori calificați, care aufost validați de concursurile naționale”, a declarat OanaBadea.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide