Planurile Dacia, în Financial Times: o nouă mașină dedicată familiei și un mic vehicul utilitar

Redactor:
Bogdan Cristea
Planurile Dacia, în Financial Times: o nouă mașină dedicată familiei și un mic vehicul utilitar
Grupul Renault își propune, potrivit Financial Times, să ajungă, până în 2015, la vânzări care să depășească numărul de 550.000 de autoturisme anual, ceea ce reprezintă cu peste 50% mai mult decât media actuală.

Grupul Renault își propune, potrivit Financial Times, să ajungă,până în 2015, la vânzări care să depășească numărul de 550.000 deautoturisme anual, ceea ce reprezintă cu peste 50% mai mult decâtmedia actuală. Acest target a fost fixat în condițiile în caregrupul intenționează să introducă, în curând, pe piață noi modelecare să se mențină în categoria mașinilor low-cost. Ceea ce seștie, până în acest moment, este că Dacia va crea un alt autoturismdestinat familiilor, precum și un mic vehicul utilitar. Producțiava fi realizată, în mare parte, în orașul Tanger din Maroc,întrucât uzina de la Mioveni funcționează deja la capacitatemaximă, oficialii Renault estimând că cererile se vor intensificaîn toată Europa, pe fondul austerității financiare care a cuprinsrecent continentul.

Responsabilul executiv al grupului Renault pentru fabricarea demașini „entry-level”, Gérard Detourbet, a declarat, pentruFinancial Times, că oficialii companiei plănuiesc să impulsionezenumărul de vânzări prin îmbunătățirea designului, dar și prinpătrunderea pe noi piețe, inclusiv pe cea din Marea Britanie, undeDacia se va lansa în 2012 cu importante modificări de aspect:”Obiectivul Dacia este să crească substanțial în Europa. Astăzivindem 350.000 de mașini și vrem să ajungem la 550.000 în anul2015″. În opinia acestuia, sporirea numărului de vânzări în ultimavreme se datorează unei schimbări la nivelul mentalitățiieuropenilor, care, confruntați cu criza economică, cheltuiesc multmai inteligent: consumă mai puțin și cer, în schimb, mai multăcalitate.

Dacia, comparată cu brandul Ikea

La rândul său, vicepreședintele grupului Renault, PatrickPélata, declara, de curând, pentru aceeași publicație, că a aveaacum un autoturism Dacia este o mare mândrie, pentru că brandul săuse poate compara chiar cu Ikea, celebra companie suedeză furnizoarede mobilă: „Este un brand de valoare, în sensul în care este șiIkea. Nu ai motive să-ți fie rușine dacă ai un astfel de autoturismși multă lume chiar are”.

Potrivit analiștilor, extinderea progresivă a Dacia nu ar trebuisă meargă prea departe ori să rămână necontrolată, întrucât existăriscul de a se confrunta cu așa-numitul fenomen de „canibalism devânzări”, cu care s-a confruntat, în trecut, și Volkswagen, careajunsese să fie depășit, ca marcă originară, de Skoda, o marcădezvoltată ulterior din compania-mamă. Cu toate acestea, momentan,oficialii Renault intenționează să mențină Dacia la nivelullow-cost. Cât privește costul viitorului model Duster, GérardDetourbet a precizat că va rămâne unul la nivelul celorlalteautoturisme Dacia: „În mod clar va avea preț de Dacia, adică va fifoarte competitiv”.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide