Povestea ireală a bărbatului pe care POLIȚIA ÎL CAUTĂ de 10 ani: domnul Viorel se ascunde de doi ani ÎN DIRECT, LA O TELEVIZIUNE DIN PIATRA NEAMȚ

Povestea ireală a bărbatului pe care POLIȚIA ÎL CAUTĂ de 10 ani: domnul Viorel se ascunde de doi ani ÎN DIRECT, LA O TELEVIZIUNE DIN PIATRA NEAMȚ
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 19:45

Viorel Andrei, realizator de emisiuni la o televiziune dinPiatra-Neamț, era dat în urmărire generală de 10 ani. Deși apăreala TV, polițiștii l-au prins nu datorită căutărilor, ci absolutîntâmplător, datorită unei infracțiuni rutiere.

Născut pentru înșelăciuni

Povestea lui Viorel „Andrei” pare desprinsă dintr-un film,potrivit știrileprotv.ro. Numele său adevarat esteViorel Pleșcan și s-a născut în Galați, în 1975. S-a făcut”remarcat” pentru prima dată la postul de radio din orașul natal,unde s-a angajat în anii ’90. Nu a stat prea mult timp acolo,pentru că a fost concediat din cauza unui scandal. Bărbatul luabani de la anumite firme, sub promisiunea că intermediazăîncheierea unor contracte de publicitate.

Pleșcan a reușit să scape doar cu concedierea în acest caz, însăîn perioada 1997-1998 s-a apucat iar de „treabî”. El a inșelat șasepersoane, cărora le-a promis procurarea de autoturisme sauînmatricularea celor cu o vechime mai mare de opt ani de la datafabricației. În acest fel, a reușit să obțină de la cei păcălițipeste 100 de milioane de lei vechi.

„Dispariția” lui Pleșcan

In 2001, Tribunalul Galați l-a condamnat la opt ani deînchisoare pentru înșelăciune. Pleșcan nu a ajuns însă dupa gratii,pentru că a „dispărut” din raza autorităților, care nu au maireușit de atunci să puna mâna pe el. Neputința politiștilor de a-lgasi este cel putin ciudată, în condițiile în care Pleșcan a aparutla emisiunile unei televiziuni din Piatra Neamț timp de doi ani, înperioada 2008-2010, în calitate de realizator. Politiștii se apără:individul iși schimbase numele, în plus, nu mai știau cum aratăpentru că singura poză pe care o aveau era de când căutatul avea 18ani, jumătate din vârsta lui de acum.

Mai mult decât atât, și-a construit împreună cu soția o casă incomuna Alexandru cel Bun. Au fost însă prevăzători. Terenul pe carea fost construit casa a fost cumpărat de soție, care și-a folositnumele de dinaintea căsătoriei.

Cu toate acestea, în localitate existau deja zvonuri că ViorelPleșcan este implicat in activități infracționale, fapt confirmatchiar și de către primar. Pe de altă parte, autoritățile mai au oscuză. Numele lui Pleșcan nu apare în actele oficiale și nici nueste înregistrat cu domiciliu în județul Neamț.

Cum a fost prins Pleșcan, cu doar o lună înainte să i seprescrie pedeapsa

Ghinionul lui Viorel Pleșcan se numește „radar”. El a fost prinsîn județul Buzău de poliția rutieră, deoarece avea la bord 155 dekm/h. În momentul verificarii actelor, agenții au văzut ca permisulera anulat și, mai mult decât atât, era emis pe numele unei altepersoane. Era, de fapt, permisul de conducere al unui prieten,care, între timp, îl dăduse pierdut.

Ca să verifice încă o dată identitatea bărbatului, polițiștiii-au mai cerut un document. Pleșcan le-a arătat o copie făcută lacalculator după un alt act de identitate.

În felul acesta, el a ajuns la secția de poliție, unde agențiiau descoperit că au pus mâna pe un urmărit general. Viorel Pleșcanmai avea doar o lună și scăpa de pedeapsa cu închisoarea, datorităprescriptiei de zece ani care urma să se aplice în cazul lui.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Lovitură imensă pentru cei cu centrale de apartament! Când vor fi înlocuite
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021