Presa comunistă din China sare în apărarea țiganilor expulzați din Franța

Redactor:
Bogdan Munteanu
Presa comunistă din China sare în apărarea  țiganilor expulzați din Franța
Scandalul declanșat de expulzările de rromi din Franța a depășit granițele Europei, căci acțiunile guvernului de la Paris au stârnit criticile presei comuniste din China

Scandalul declanșat de expulzările de rromi din Franța a depășitgranițele Europei, căci acțiunile guvernului de la Paris au stârnitcriticile presei comuniste din China, dar și compasiunea pentruaceastă minoritate din partea magnatului George Soros, evreuemigrat în SUA din Ungaria.

„Expulzarea țiganilor pătează imaginea Franței”, scrieCotidianul Poporului – una dintre publicațiile oficiale alePartidului Comunist Chinez. Cotidianul apreciază că președinteleNicolas Sarkozy mizează pe „cartea securității” în vedereaalegerilor din 2012 și amintește că „țiganii suferă de multă vremede discriminare din cauza modului lor de viață diferit și asărăciei”.

„Până în prezent, modul în care Franța și unele țări europenerezolvă problemele legate de țigani reflectă pe deplin diferențadintre discurs și acțiune în domeniul drepturilor omului în țărileoccidentale”, scrie cotidianul. Nu o dată, China a fost obiectulunor critici privind respectarea drepturilor omului, cele maivehemente reproșuri din ultimii ani provenind din Franța.

„Potrivit observatorilor, expulzarea țiganilor anunțată sus șitare de guvernul francez prejudiciază imaginea Franței”, se aratăși într-o analiză a agenției de știri China Nouă. „De când NicolasSarkozy a anunțat, luna trecută, măsuri împotriva imigranțilorclandestini, este prima dată când guvernul expulzează țigani înnumăr mare”, a relatat Beijing Youth Daily, cu referire la primeleavioane cu rromi care au sosit în România și Bulgaria.

În termeni și mai categorici s-a exprimat miliardarul americanGeorge Soros, într-un articol publicat în cotidianul scoțian TheScotsman. Soros compară expulzările voluntare din Franța cu „odiscriminare nemaipomenită pe acest continent de la cel de-alDoilea Război Mondial, care pătează conștiința europeană”. Eladmite că preocuparea guvernului francez pentru combatereainfracționalității este „legitimă”, în timp ce „expulzarea unorcetățeni europeni pe baze etnice, sub pretextul infracționalității,este o încălcare a directivei UE privind discriminarea rasială șidreptul de a circula liber dintr-un stat membru în altul”.

Magnatul recunoaște și dreptul Franței de a cere „măsuri pentruaccesul la locuri de muncă și dezvoltarea oportunităților rromilorîn țările lor de origine, în special în România și Bulgaria, carevor reduce presiunea asupra acestora de a se muta în altețări”.

Soros zugrăvește o imagine politic corectă asupra țiganilor,apreciind că „rromii vor și pot să se integreze dacă li se oferăoportunitatea”. În caz că nu va exista o strategie europeană deintegrare a acestei minorități, ei vor continua „să migreze de-alungul Europei pentru că se confruntă cu discriminarea și lipsalocuințelor”.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Andrei Baciu (Min. Sănătăţii): „Noile tulpini nu feresc pe nimeni de boală”. Când vor fi...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide