Primăria care vrea să dea aproape un milion de euro ca să angajeze 112 paznici

Redactor:
Maria Manoliu
Primăria care vrea să dea aproape un milion de euro ca să angajeze 112 paznici
În șase luni, Primăria sectorului 3 intenționează să cheltuiască aproximativ 900.000 de euro fără TVA, pentru servicii de pază. Firma sau firmele care vor câștiga cele două licitații vor trebui să asigure paza în cinci parcuri și la 28 de obiective de investiții.

În șase luni, Primăria sectorului 3 intenționează să cheltuiascăaproximativ 900.000 de euro fără TVA, pentru servicii de pază.Firma sau firmele care vor câștiga cele două licitații vor trebuisă asigure paza în cinci parcuri și la 28 de obiective deinvestiții.

600.000 de euro în șase luni pentru paza a 28 deobiective

Primăria sectorului 3 este dispusă să cheltuiască 2.424.414 leifără TVA, echivalentul a aproximativ 600.000 de euro, pentruservicii de pază la 28 de investiții. Durata contractului pe careprimăria intenționează să-l încheie cu firma de pază este de șaseluni, adică de pe 30 iulie până pe data de 30 decembrie 2011.

În caietul de sarcini al licitației se precizează că firma vatrebui să asigure un număr de 84 de agenți de pază, 28 de agenți deintervenție, să aibă un dispecerat cu o dotare minimă, o linie defax funcțională, o adresă de e-mail și o stație de radio emisie. Osocoteală simplă arată că un singur agent de pază ar trebui săprimească pe durata contractului peste 5.000 de euro.

Firma care va câștiga licitația va mai trebui ca, pe cheltuialăproprie, să monteze cabine de pază în fața fiecărui obiectiv, iaragenții vor trebui să fie dotați cu uniforme, bastoane de cauciucsau tomfe, pulverizatoare iritant lacrimogene de capacitate medie,detectoare de metale, stații de radio emisie și telefoane mobile.În obligațiile agenților de pază vor cădea „oprirea și legitimareapersoanelor despre care există indicii că au comis infracțiuni”,paza obiectivelor și asigurarea integrității acestora. Licitația seva ține pe data de 3 iulie. În ultimii ani, paza obiectivelor deinteres public a fost asigurată de agenții firmei BGS.

300.000 de euro pentru șase luni de păzitparcuri

Direcția Parcuri sector 3, instituție subordonată Primărieisectorului 3, intenționează să încheie un contract de ” servicii depază, monitorizare, intervenție, servicii medicale de urgență șiacțiune în caz de dezastre sau calamități”. În realitate este vorbade un contract pentru paza a cinci parcuri , Alexandru Ioan Cuza,Titan, Titanii, Pantelimon și Gheorghe Pătrașcu. Potrivit caietuluide sarcini, în parcul A.I. Cuza paza trebuie asigurată ziua decinci agenți și un câine iar noaptea de 4 agenți și doi câini.

În parcul Titan, cu o suprafață de 48,2 hectare, paza se va facecu nouă agenți și trei câini. Pentru parcul Pantelimon, însuprafață de 27 de hectare, Primăria sectorului 3 cere șapte agențiși trei câini, pentru parcul Titanii în suprafață de 5,8 hectare, 5agenți de pază și trei câini iar pentru Parcul G. Pătrașcu, întinspe 3,1 hectare, cererea este de 3 agenți și un câine. În plus, înparcurile A.I.Cuza, Titan, Titanii și Pantelimon agenții de pazăvor fi dotați și cu ATV-uri iar cei din Parcul G. Pătrașcu, cu treibiciclete. În total, firma va trebui să asigure 33 de agenți depază și 10 câini utilitari cu atestat de dresaj.

În caietul de sarcini sunt impuse însă două condiții. Prima estecă viitorii agenți de pază trebuie „să cunoască locurile șipunctele vulnerabile din perimetrul obiectivului pentru a preveniproducerea oricăror fapte de natură să aducă prejudiciibeneficiarului”. În ultimii anii parcurile din sectorul 3 alCapitalei au fost păzite de agenții firmei BGS. Cea de a douacerință impusă prin caietul de sarcini este ca firma să aibă îndotare și patru ambulanțe. Una de tip C, cu cel mai performant tipde echipament pentru terapie intensivă, resuscitare și susținereafuncțiilor vitale pe un traseu lung, și 3 ambulanțe pentruintervenții ușoare. Și acest tip de dotări este deținut de firmaBGS.

Durata contractului este de șase luni cu posibilitateaprelungirii cu încă patru luni în anul 2012.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Veste BOMBĂ pentru cei cu mașini pe benzină și motorină! Se întâmplă de azi la...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
ȘOCANT! Adevărul despre vaccinul AstraZeneca. Anunțul crunt pentru milioane de oameni
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide