Primarul autostrăzii suspendate coboară cu picioarele sub pământ: Oprescu vrea să facă 20 de WC-uri îngropate. Poteraș se apucă de plantat

Redactor:
Matei Ioan
Primarul autostrăzii suspendate coboară cu picioarele sub pământ: Oprescu vrea să facă 20 de WC-uri îngropate. Poteraș se apucă de plantat
Sorin Oprescu vrea să afle cât îl costă să sape 20 de closete iar pentru răspuns e dispus să plătească 150.000 de lei fără TVA. La rândul său, primarul de la sectorul 6, Cristian Poteraș, plantează la iarnă 300 de pomi ca să culeagă la vară ghivece. Plantările din decembrie îl costă 967,742 lei fără TVA

Sorin Oprescu vrea să afle cât îl costă să sape 20 de closeteiar pentru răspuns e dispus să plătească 150.000 de lei fără TVA.La rândul său, primarul de la sectorul 6, Cristian Poteraș,plantează la iarnă 300 de pomi ca să culeagă la vară ghivece.Plantările din decembrie îl costă 967,742 lei fără TVA.

• Potrivit site-lui guvernamentalde licitații, Primăria Capitalei oferă 150.000 de lei pentru unstudiu de fezabilitate în vederea construirii, în prima fază, a 20de closete publice subterane. Acesta este preconizat să dureze treiluni și va stabili devizul general al investiției ca valoareagenerală, dar și costul unitar pentru fiecare locație în parte.Studiul de fezabilitate trebuie să mai conțină propuneri privindmodul de realizare a investiției, costurile de întreținere șiexploatare, dar și modalitățile de acces în viitoarele wc-uripublice.
• Se ia în calcul ca accesul înclosete să se facă pe baza cartelelor folosite la transportul cumetroul sau cu mijloacele RATB, a unui bilet rupt la intrare sau cufise.
• Cele 20 de toalete publicesubterane vor fi amplasate la capetele liniilor de transport încomun, urmând ca în etapa următoare să se construiască alte 30 declosete subterane în zone intens circulate.
Primăria Capitalei susține că «toaletele publice subterane au fost,înainte de decembrie 1989, singurele locații cu funcționalitatestrictă prin care municipalitatea asigura un grad de civilizație,confort și de igienă bucureștenilor, dar și celor aflați întranzit” și că acum cele care încă n-au fost transformate în barurise află în administrarea ADP-urilor de sector, AdministrațieiPiețelor, Administrației Străzilor și la ALPAB.

Copaci în ghivece de 1 milion de lei

La sfârșitul verii, Primăria lui Cristian Poteraș vrea săcumpere, printr-o licitație publică accelerată, 300 de aranjamentedendro-floricole stradale.
Pentru 300 de copaci în ghivece, aceasta oferă aproape un milion delei fără TVA. Durata contractului este de trei luni, adică cel maiprobabil până în decembrie iar garanția dată de firmă pentrucopacii în ghivece este de alte trei luni, adică până înprimăvară.

Fiecare aranjament dendro-floricol stradal va cuprinde ojardinieră cu patru plăcuțe inscripționate, un arbore, șasearbuști, pământ vegetal, îngrășăminte chimice și cristale pentrumenținerea umidității. În total este vorba de șase specii de planteornamentale care vor trebui livrate cu trunchiuri drepte și coroanedeja formate.

Întrebat dacă nu este prea târziu să plantezi copaci iarna peviscol, directorul Administrației Dome­niului Public sector 6,Marius Am­brozie, a răspuns: „Nu, este sezonul optim. Cumpărămcopaci ornamentali, nu flori. Aceștia sunt din specia foioaselor șisunt rezistenți iarna. Speram ca materialul dendro-floricol să vinăpână cel mai târziu în decembrie. Cu ghivece cu tot îi punem pestrăzi, în zonele cu mult beton. Îi punem în Dru­mul Taberei, laMoghioroș, pe stra­da Brașov și, după ce se reface, peste pasajulLujerului”. (Maria Manoliu)

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Planul Dacia în România, dezvăluit acum: e incredibil ce are de gând cu noul model...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Inchide