Primarul Brașovului spune că a fost amenințat cu moartea de liderul revoluționarilor brașoveni. „Scripcaru ne-a chemat la el să ne amenințe!” , se apără Dorin Maior

Primarul Brașovului spune că a fost amenințat cu moartea de liderul revoluționarilor brașoveni. Scripcaru ne-a chemat la el să ne amenințe! , se apără Dorin Maior
Publicat: 23/04/2012, 19:38
Actualizat: 14/05/2012, 19:37

Primarul Brașovului, pedelistul George Scripcaru, susține că a fost a fost amenințat cu moartea de pesedistul Dorin Lazăr Maior, șeful Blocului Național al Revoluționarilor, venit vinerea trecută într-o audiența la în primărie. Potrivit lui Scripcaru, subiectul audienței, la care Maior a venit împreună soția, l-a constituit solicitarea liderului revoluționarului ca municipalitatea să renunțe la clădirea fostului cinematograf „Astra”, trecută în proprietatea ei, de la RADEF, conform prevederilor Legii 303/2008.

În anul 2002, Maior a închiriat cinematograful pe 10 ani, până la finele lui 2011, prin firma sa SC Trust President SRL, și l-a transformat în club de noapte, „utilitate” pe care o are și în prezent. În 2008, el a încercat să oblige RADEF-ul, în Justiție, să-i vândă clădirea, dar a pierdut procesul la toate instanțele judecătorești, înclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia acesteia fiind irevocabilă și executorie. Mai mult, în februarie, firma lui Maior a pierdut, la Judecătoria Brașov, instanță de fond, și procesul intentat de RADEF în decembrie 2009, pentru rezilierea contractului de închiriere și evacuarea din clădirea fostului cinematograf, ca urmarea a nerespectării obligațiilor contractuale. SC Trust President a declarat recurs la Tribunalui Brașov, primul termen fiind în 13 aprilie curent.

Versiunea lui Scripcaru

George Scripcaru a declarat că Maior i-a cerut joi să se întâlnească ca să „rezolve problema cu cinematograful”, iar la insistențele șefului revoluționarilor și ale soției acestuia a decis să-i invite la o discuție la primărie a doua zi.

„Au venit pe la ora 15.30, i-a poftit în sala de ședințe de lângă secretariat, unde țin audiențele, le-am explicat încă o dată că nu am ce rezolva, există o lege și niște hotărâri judecătorești care trebuie respectate. Dar degeaba, o țineau pe-a lor, mi-au promis chiar că, dacă le rezolv cinematograful, o să oprească în schimb protestele pe care le organizează ilegal, de aproape trei luni, în Piața Sfatului, împreună cu câțiva inși de-ai lui Căncescu de la PNL și MIX TV, Grapă, Mateescu și Mânzală. Și când a văzut că nu ține nici așa, au început amândoi cu urlete, țipete, înjurături și amenințări cu moartea la adresa mea și a familiei mele, i-am rugat frumos să înceteze și am ieșit din sală”, a spus primarul Brașovului.

El a adăugat că cei doi au venit după el și au continuat să-l amenințe, fapt ce poate fi confirmat de secretara sa, de Szakal Andras, președintele ANFP, de Mihai Ghirdă, consilier și președinte al organizației municipale a PSD, și de Gheorghe Munteanu, șeful Serviciului inspecție și control în construcții din cadrul Poliției Locale Brașov.
Scripcaru a precizat că a sunat ulterior la șeful IPJ căruia i-a relatat incidentul, la scurt timp la primărie venind adjunctul acestuia, comisarul-șef Sorin Melinte, împreună cu încă patru polițiști, care au luat declarații martorilor.

Ce spun martorii

„Eu tocmai venisem să iau de la secretara primarului o aprobare pentru o acțiune de-a noastră, am prins doar o parte din scandal, Maior urla în gura mare că „Nu te las până nu te bag în pușcărie și te termin!”, asta am scris și în declarația dată polițiștilor. Trebuie să vedem ce facem cu acest domn Maior, pentru că, de când a fost reprimit în PSD, tot timpul ne creează numai probleme, e cazul să o rezolvăm într-un fel sau altul!”, a declarat, pentru gândul, Mihai Ghirdă, șeful PSD Municipal Brașov. „Eram în secretariat și de alături, din sala de ședințe, se auzeau urletele lui Maior și ale soției sale, apoi s-a deschis ușa și a apărut domnul primar cu cei doi după el, Maior striga într-una că n-o să moară el, Maior, până nu-l omoară pa primar cu familia lui cu tot, n-o să aibă liniștepână n-o să-i termine pe toți, că vrea să-i fure pâinea de la gura copiilor, toate astea le-am scris și în declarație din fața polițiștilor”, ne-a spus la rândul său Szakal Andras, șeful ANFP-ului.

Varianta lui Maior: „Scripcaru ne-a chemat la el să ne amenințe!”

În schimb, Dorin Lazăr Maior neagă categoric spusele edilului Scripcaru: „E o minciună că am fost la el în audiență, în realitate Scripcaru a sunat-o pe Flori (sotia lui Maior- n.r.) și ne-a chemat la el, pentru că eu am depus plângeri penale împotriva lui Tarbă, omul lui, pentru cele 300 de dosare false de revoluționari pe care le-a făcut. Chiar și Scripcaru e revoluționar fals, cu certificat luat în aceeași zi cu Tarbă, de la o asociație de revoluționari din București. Cum am intrat la el, a început să strige la noi și să ne amenințe să retrag plângerile penale. S-a discutat și despre cinematograf, dar fără nici o amenințare cu moartea din partea mea, am vorbit doar pe un ton ceva mai nervos și i-am spus doar că o să mă lupt cu el cât pot ca să nu mai fie în arena politică”, ne-a declarat Maior.

Explicațiile procurorului

Până în acest moment Dorin Lazăr Maior și soția sa, Aprofirei Florina, n-au fost „deranjați” de polițiști sau procurori. „Noi, poliția, l-am audiat și am luat declarații doar de la domnul primar Scripcaru și de la cei patru martori care au asistat la cele întâmplate, toți patru au confirmat spusele primarului, inclusiv amenințările cu moartea la adresa lui și a familiei sale. Nu știu însă dacă au fost audiați și domnul Maior și soția sa, pentru că, după ce s-au luat declarațiile primarului și martorilor, la primărie, cazul a fost preluat, în anchetă proprie, de domnul procuror Negulescu, de la Parchetul Judecătoriei Brașov”, ne-a precizat comisarul-șef Sorin Melinte, adjunctul șefului IPJ Brașov. „Nu i-am audiat încă pentru că trebuie să-i citez procedural, iar citația face cinci zile până al destinație”, a sunat explicația oferită, pentru gândul, de procurorul Mihai Negulescu.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Lidl se transformă! Ce începe să vândă, primele produse ajung în magazinele din România
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Te-ai gândit că trebuie să cumperi anvelope noi? Iată cum le alegi pe cele mai...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Virusul care ar putea provoca o nouă pandemie. 40% dintre oamenii infectați au murit
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Tehnici de citire a chipului. Cum îți dai seama dacă o persoană îți ascunde ceva
Amanta lui Reghe, scandal uriaş cu un reporter. Detalii bombă despre trecutul Corinei
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Doliu în muzica populară! O celebră artistă s-a stins din viață. Tragedie în România
Dumnezeule, nu! Virus apocaliptic la orizont! Covid-19 e ultima grijă. Vine Nipah
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021