Prințul Charles: Nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania

Prințul Charles: Nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 22:01

Prințul Charles spune că „nu există un produs de export mai bunpentru România decât Transilvania”, într-un interviu acordat IrineiPăcurariu, care va difuzat miercuri seara, la TVR 1, în cadrulseriei „Culoarele puterii”, potrivit unui comunicat al TVR.

Prințul Charles de Wales explică interesul său pentru Româniaîntr-un interviu acordat Irinei Păcurariu, care lansează seria”Culoarele puterii”, difuzată în cadrul emisiunii „Cu ochii’n 4”,miercuri de la ora 21.00 la TVR 1.

„Nu există un produs de export mai bun pentru România decâtTransilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoară”, estede părere prințul Charles, ale cărui impresii despre România vorputea fi urmărite în prima ediție a seriei de interviuri „Culoareleputerii”.

Realizatoarea Irina Păcurariu aduce la TVR 1 seria de interviuri”Culoarele puterii”, în care telespectatorii vor face cunoștință cuimportante personalități din zona politicii, din lumea afacerilorsau domeniul academic din întreaga lume, personalități care pun sublupă guvernarea românească din ultimii 20 de ani. Secrete aleistoriei noastre recente, declarații în exclusivitate, adevărurinespuse se vor regăsi în noua serie de interviuri realizată deIrina Păcurariu și difuzată pe spațiul destinat publicisticii deTVR 1 miercurea, din două în două săptămâni.

„Relațiile stabilite între unii dintre străinii care au reprezentatimportante foruri internaționale cu instituții și oficiali românifac o radiografie a tinerei noastre democrații și spun povesteaunei Românii neștiute”, spune Irina Păcurariu, realizatoarea seriei”Culoarele puterii”.

Primul episod al seriei va mai avea în prim plan câțiva „străini peCuloarele Puterii: din Londra, Berlin și Washington”, după cumspune Irina Păcurariu. „Era la sfârșitul anilor ’80, când treceamsubversiv peste graniță articole scrise de Andrei Pleșu sau deDoina Cornea. Le publicam în Times; astfel au aflat englezii dinpuținul pe care îl știau până în ’90 despre România”, mărturiseșteJessica Douglas-Home, ziaristă și scriitoare britanică, primainvitată a Irinei Păcurariu. Încă din 1986, ea a înființat,împreună cu soțul său, fost redactor șef la Times, o fundațiepentru sprijinirea intelectualilor în regimurile opresive dinPolonia, Cehia și România. După căderea Cortinei de Fier, și-apăstrat interesul doar pentru România și a înființat „MihaiEminescu Trust”, patronată acum de prințul Charles al MariiBritanii.

„Mi-am alăptat cel de-al treilea copil în sala de consiliu a BNR,sub tablourile lui Nicolae Grigorescu. De aceea, pe cel mic îl șicheamă Nicolae. În Washington, locuim în casa în care au stat JeanMarais și fostul secretar de stat James Baker, dar grădinamoștenită de la ei am transformat-o într-o curte plină cuzarzavaturi, ca în România”, povestește încântată Dr. Hu Chang,mare investitor american în România. Profesoară de dreptinternațional, Dr. Hu Chang a lucrat cu BNR și guvernatorul MugurIsărescu pentru recuperarea creanțelor/datoriilor pe care le aveaualte țări către România. Irina Păcurariu stă de vorbă cu ea înreportajul difuzat sub genericul „Culoarele puterii.

„M-au botezat Mata Hari, pentru că nu știau în ce echipă joc, dacăspionez pentru francezi, nemți sau americani. Nu-și puteau închipuică singura cauză pe care o aveam era România”, mărturisește ceade-a treia invitată a Irinei Păcurariu în prima ediție a seriei”Culoarele puterii”, Annely Utte Gabany. Cercetător la Institutulde Relații Internaționale și securitate din Berlin, Annely UtteGabany a condus Departamentul de cercetare de la Europa Liberă,intermediar al plecării sașilor din România. În dosarele de laCNSAS i se spunea Matta Harry, iar rapoartele ei au stat pe meseletuturor ambasadelor lumii din Munchen.

Oana Ghita, [email protected]

ŞOCANT! Miliardarul român care le-a INTERZIS angajaţilor să se vaccineze: ”Vreţi să nu mai faceţi...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Ce a vorbit Vlăduța Lupău cu Neymar la Paris! Frumoasa cântăreață a dezvăluit tot: `El...
Românii care nu-și pot lua liber când se închid școlile trebuie să primească mărire de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Un FAKE NEWS devenit viral ilustrează perfect situația pandemică din România. Cum ar arăta coperta...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Băutura din România după care străinii sunt înnebuniți! Aproape toată producția merge la export, românii...
Parcul din București care se redeschide după 30 de ani. Cât de bine arată acum,...
ACUM, interviu LIVE, cu Florin CHELARU, primarul orașului Năvodari
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Predicții sumbre pentru România: „Vom pierde peste 3.000 de vieţi până duminică la ora 13....
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea
Renunță Reghecampf la iubită? Anamaria Prodan a distrus-o cu o dezvăluire din 2011
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021