• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

PROTESTE BUCUREȘTI. A șaptea zi de proteste. Jandarmeria: PNL va fi sancționat penal pentru că a blocat Piața Victoriei și bulevardul Magheru

PROTESTE BUCUREȘTI. A șaptea zi de proteste. Jandarmeria: PNL va fi sancționat penal pentru că a blocat Piața Victoriei și bulevardul Magheru
Organizatorii mitingului USL de ieri vor fi amendați penal pentru că nu au respectat autorizația de miting acordată de Primăria Capitalei.

Reprezentanții Jandarmeriei Române au explicat că organizatorii mitingului de ieri al USL vor fi sancționați penal pentru că oamenilor prezenți la manifestație li s-a permis să blocheze Piața Victoriei și să blocheze carosabilul către Piața Universității, cu un marș neautorizat. Conform legii, amenda penală pe care o riscă organizatorii de la PNL este cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei. Organizatorii unui miting sunt răspunzători pentru modul în care manifestanții părăsesc locul de protest.

„Am avut un protest aprobat al PNL, care s-a desfășurat pe șoseaua Kiseleff. Cu avizul de la Primărie a fost închisă circulația. Blocarea căilor de circulație constituie infracțiune și noi suntem obligați să acționăm ca atare. Piața Victoriei a fost blocată în două rânduri. Oamenii de la mitingul USL s-au deplasat pe calea de rulare neținând cont de avertizările Jandarmeriei”, a explicat Aurel Moise, șeful Diviziei de Ordine Publică a Jandarmeriei.

Organizatorii acestei manifestări vor fi sancționați conform prevederilor legale. Amenda este între 1.000 și 10.000 de lei.

„La intrarea în Piața Unviersității, în condițiile în care jandarmii au fost pregătiți să dirijeze coloana de manifestanți în zona Fântânii și a Teatrului, a fost blocată Piața, lucru care constituie faptă penală”, a mai spus Moise.

Violențele de aseară au apărut după ce s-a instalat o baricadă. Peste 100 ridicate, 14 suporteri violenți

Ciocnirea dintre jandarmi și membrii galeriilor de fotbal s-a declanșat în jurul orei 23.00.

„S-a instalat o baricadă pe carosabil, au fost aprinse mai multe focuri. În acel moment, comandantul acțiunii putea dispune intervenția în forță. Acest lucru nu s-a făcut, pentru că asta presupune intervenția cu tot ce are în dotare Jandarmeria Română. Am intervenit pur și simplu pentru degajarea carosabilului. Atunci erau câteva sute de persoane în Piața Universității. Să nu mai insistăm asupra evaluărilor – câți au fost, cum au fost, aceste lucruri sunt relative”, a explicat Aurel Moise.

Peste 100 de persoane au fost conduse la secțiile de Poliție. 14 au fost identificate ca membre ale galeriilor de fotbal Dinamo, Steaua, Rapid și Petrolul Ploiești.

La nivelul Capitalei, 390 de persoane sunt înregistrate în baza de date a Jandarmeriei ca suporteri violenți.

„Am auzit o referire ieri că Jandarmeria ar avea 50.000 de jandarmi. Sincer, mi-aș dori să fie așa. Jandarmeria București are 1.000 de jandarmi”, a spus Aurel Moise.

În această săptămână, la nivel național, au fost aplicate peste 500 de amenzi și au fost constatate peste 100 de infracțiuni.

UPDATE 22 de persoane au primit îngrijiri medicale în timpul protestelor de ieri, din București.

Gândul a transmis LIVE TEXT

Inchide