Ionela Samoilă
23.04.2012
Știri

PROTESTE LA BUDAPESTA. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva premierului Viktor Orban și a măsurilor de austeritate

PROTESTE LA BUDAPESTA. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva premierului Viktor Orban și a măsurilor de austeritate
Mii de oameni au protestat sâmbătă la Budapesta împotriva premierului Viktor Orban și a guvernării de centru-dreapta

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Budapesta împotriva premierului Viktor Orban și a guvernării de centru-dreapta, scrie Reuters. Protestatarii se plâng că măsurile Guvernului au pus în pericol valorile democrației și economia.

„Trebuie să spunem în mod clar și hotărât că vrem ca Viktor Orban și gașca lui să plece de la guvernare cât mai curând posibil”, a declarat liderul Mișcării de Solidaritate din Ungaria, Peter Konya, în fața celor 6.000 de protestatari adunați sâmbătă la Budapesta.

Un protest de amploare împotriva premierului ungar este așteptat în data de 15 martie, de Ziua Națională. Ungaria, una dintre cele mai îndatorate state din estul Europei, după ce a solicitat finanțare suplimentare de la UE și de la FMI.

Încrederea acordată de populație lui Orban și partidului său a scăzut drastic din 2010, când a fost propulsat în Parlament cu o majoritate de două treimi din voturi. Favorit în sondaje este Fidesz, însă următoarele alegeri vor avea loc abia în 2014.

Inchide