Raed Arafat: „Am fost șocat de susținerea și încrederea populației în doctorul Arafat”

Raed Arafat: Am fost șocat de susținerea și încrederea populației în doctorul Arafat
Publicat: 23/04/2012, 19:35
Actualizat: 23/04/2012, 23:01

Raed Arafat va face în scurt timp prima declarație de presă de când a fost renumit în funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății.

Raed Arafat, renumit subsecretar de stat, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că se va implica mai ales pe parte de urgență în Comisia care va elabora noua legislație și a subliniat că va rămâne neschimbată comisia de urgență, care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem în mod armonios.

„Vom dezvolta sectorul public de urgență exact unde trebuie să ajungă și sper că aceste rezultate le veți simți chiar foarte bine în perioada următoare. Este un sistem care se dezvoltă încet dar în fiecare zi se face un pas în plus. Despre participarea mea la comisia care va elabora noua legislație, o să mă implic dar mai ales în domeniul de expertiză pe care îl am. Nu înseamnă că nu am opinii și în alte domenii”, a spus Arafat.

El a spus că a avut o discuție luni seară cu ministrul Sănătății.

„Dacă vă aduceți aminte a zis că așteaptă să-l sun, l-am sunat. Din discuție am zis că nu am nicio problemă să revin. Azi de dimineață am avut discuție cu dl președinte. M-a contactat când eram la Târgu Mureș și asta am făcut azi și după care am avut discuția cu premierul . Sunt înapoi la minister să continuăm de unde am rămas. A fost o discuție foarte ok, mare parte a fost pe documente, date, a durat aproximativ o oră. A fost o discuție foarte ok, ca între oameni adulți”, a mai spus Arafat.

El a subliniat că revenirea sa nu este rezultatul unei negocieri. „Am zis de când am plecat că dacă nu mai există motivul revin. Cererea de a mă întoarce a fost adresată public de către premier. A fost o exprimare, dar eu am anunțat disponibilitatea”, a adăugat Arafat.

Potrivit acestuia, comisia de urgență rămâne nemodificată, fiind o comisie de specialitate care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem în mod armonios.

gândul a transmite cele mai importante declarații ale acestuia în format LIVE TEXT.

• Ministerul Sănătății, Ritli Ladislau, a anunțat că domnul doctor Andrei Georgescu a eliberat funcția de subsecretar de stat. Acesta a precizat că în urma discuțiilor avute cu premierul Emil Boc cât și cu șeful UDMR s-a luat decizia ca Raed Arafat să revină la Minister.

• Raed Arafat a spus că a fost invitat de către Traian Băsescu și Emil Boc pentru a-și relua funcția și a-și continua activitat. „Am fost șocat de susținerea și încrderea pe care o are populația în doctorul Arafat”, a mai spus fondatorul SMURD.

• Arafat a mai spus că va lucrat la noua legislație pentru legea Sănătății.

• Fondatorul SMURD a spus că aseara ministrul Sănătății l-a sunat și i-a propus să revină la MS. Azi de dimineața l-a sunat și președinețe Țării. Tot astăzi s-a întâlnit și cu premierul Emil Boc. „Am acceptat propunerea de a mă întoarce. M-am întorsc să continuăm lucrurile de unde le-am lăsat”, a mai spus Arafat.

•”Plecarea mea a fost pentru a putea dezbate legea Sănătății. Din funcția mea de subsecretar de stat nu o puteam face”, a precizat Raed Arafat.

• „Cererea de a mă întoarce a fost adresată inclusiv de premier. Chiar ieri premierul a spus să mă întorc de unde am plecat”, a spus Arafat.

• Potrivit subsecretarului de stat, comisia de urgență rămâne neschimbată, este o comisie de specialitate care specialiști în sistemul de urgență.

• „Legea actuală permite sectorului privat să existe, permite sectorului privat să acceseze anumite fonduri ale statului. Există acces sectorului privat. Sectorul privat este invitat să asiste la discuțiile despre noua lege”, a declarat Raed Arafat.

• Întrebat dacă s-a așteptat ca protestele să ia amploare, medicul a spus că nu se aștepta. „Să se evite violența” este mesajul pe care Arafat l-a transmis protestatarilor.

• „Eu am demisionat ca să pot să vorbesc liber despre lege. Eu apăr un principiu, un sistem”, a declarat dr. Raed Arafat.

• Subsecretarul de stat a precizat că nu a apucat să vorbescă cu dr. Andrei Georgescu, șeful secției UPU de la Universitar. „Voi colabora cu dr. Georgescu, pentru că pe partea de urgență este un profesionist”, a indicat acesta.

• Raed Arafat a conchis spunând că nu s-a așteptat ca președintele Traian Băsescu să retragă legea Sănătății.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Lidl se transformă! Ce începe să vândă, primele produse ajung în magazinele din România
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Te-ai gândit că trebuie să cumperi anvelope noi? Iată cum le alegi pe cele mai...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Virusul care ar putea provoca o nouă pandemie. 40% dintre oamenii infectați au murit
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Tehnici de citire a chipului. Cum îți dai seama dacă o persoană îți ascunde ceva
Amanta lui Reghe, scandal uriaş cu un reporter. Detalii bombă despre trecutul Corinei
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Doliu în muzica populară! O celebră artistă s-a stins din viață. Tragedie în România
Dumnezeule, nu! Virus apocaliptic la orizont! Covid-19 e ultima grijă. Vine Nipah
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021