Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Reacții DURE ale presei franceze după meciul România-Franța: „Am jucat pe un grotesc câmp de cartofi presărat cu mușuroaie de cârtiță”

Reacții DURE ale presei franceze după meciul România-Franța: „Am jucat pe un grotesc câmp de cartofi presărat cu mușuroaie de cârtiță”
Presa franceză apărută după meciul România - Franța, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012, acuză starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Națională, comparat cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu mușuroaie de cârtiță.

Presa franceză apărută după meciul România – Franța, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012, și citată de Mediafax, acuză starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Națională, comparat cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu mușuroaie de cârtiță.

„Sub amenințarea Bosniei, Franța a reușit doar o remiză la București și mai are doar un punct avans. România și Franța n-au putut să se departajeze într-un meci marcat de un gazon impracticabil. Nu este rezultatul dorit, regrete accentuate de victoria Bosniei cu Belarus. Franța nu a fost capabilă să găsească poarta, deși România și-a petrecut mare parte din timp în propria jumătate. Singura satisfacție e că Franța nu a pierdut un meci pe care nu au reușit să-l câștige. Arena Națională e un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergură să aibă un așa gazon? Sigur, câmpul de cartofi pe care a evoluat naționala Franței nu poate explica în totalitate jocul oaspeților. Periculoși mai ales pe contre, românii au fost total dezinteresați de posesia balonului”, a comentat L’Equipe.

„Echipa Franței va trebui să lupte până la capăt. Pe un teren nedemn pentru o partidă internațională de acest nivel, Franța n-a putut mai mult de o remiză cu România. Gazonul s-a dislocat și a devenit realmente imposibil. Echipa lui Blanc a trebuit să se mulțumească cu egalul în fața unei Românii palide”, a notat publicația France Football.

Ziarul Le Monde a văzut „un egal trist al Franței la București”. „Arena Națională a avut totul, mai puțin gazon. Era complicat să joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci internațional s-au prins într-un joc în care fiecare schimbare de direcție, alunecare, transforma iarba într-un grotesc câmp de cartofi. Meciul de la București a arătat fragilitatea Franței, care când avea mingea nu știa ce să facă cu ea și care a permis României să își creeze ocazii, e adevărat, rare”, a scris Le Monde.

„Franța, mulțumită cu remiza. A avut posesia balonului, dar n-a părut capabilă să pună realmente în pericol poarta României, pe un teren extrem de prost. Franța a luat un punct valoros, deci călătoria în România n-a fost așa rea”, a comentat cotidianul Le Parisien.

France Soir a comentat că „slabi tehnic și apatici, francezii au smuls un egal amărât pe un gazon dezastruos„. „Un 0-0 care nu li se potrivește. Pe un teren care arăta ca un câmp de cartofi după un sfert de oră de joc, Franța n-a părut prea decisă să ia cele trei puncte. Egalul e cu atât mai nepotrivit cu cât Bosnia a câștigat și s-a apropiat în clasament”, a scris sursa citată.

„Franța ia un punct din România. Un punct mic la finalul unei seri triste. Conduși de un public devotat, românii au intrat mai bine în meci. Factorul care a stricat jocul a fost gazonul, unul devenit pe alocuri impracticabil și transformat într-un teren minat. Gazonul a fost catastrofal, impropriu pentru o astfel de partidă”, a scris Ouest France.

„Franța, ținută în șah de România. Pe un teren deplorabil, „Les Bleus” n-au putut scoate mai mult decât un egal trist. Franța a avut posesia, dar și mari probleme în jocul ofensiv. Terenul prost a contribuit cu siguranță la calitatea slabă a partidei”, a notat cotidianul Le Figaro.

„Nu prea inspirată și împiedicată de un teren în condiții proaste, Franța s-a luptat la București pentru un 0-0”, a titrat publicația Le Point.

Gazon blestemat?, a titrat L’Express: „Sub crampoanele jucătorilor, gazonul s-a rupt, arătând mai degrabă ca o grădină presărată cu mușuroaie de cârtițe„.

Cotidianul 20 Minutes a precizat că Franța este mai aproape de calificare, dar jocul nu oferă siguranță. „Terenul a fost un adevărat câmp de cartofi”, a scris publicația amintită.

Metro France a subliniat că terenul a fost groaznic. „Angajamentul românilor, unul superior, dar și gazonul pe care până și o echipă de liga a treia ar fi refuzat să intre, au complicat planurile băieților lui Blanc”.

Site-ul Federației Franceze scrie că elevii lui Laurent Blanc nu s-au putut exprima cum trebuie din cauza gazonului.

Echipa națională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franței, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Națională, care a fost inaugurată în această seară și la care au asistat 50.000 de spectatori. După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România – Franța, peluza de pe Arena Naționale a cedat, numeroase bucăți de gazon desprinzându-se pe toată suprafața de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situația s-a repetat.

Primăria Capitalei anunțase, luni, că gazonul de pe Arena Națională s-a deteriorat din cauza condițiilor meteo nefavorabile – temperaturi ridicate și lipsa precipitațiilor – urmând ca porțiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Națională a fost achiziționat din Italia și a fost montat de o firma specializată în execuția terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Departamentul Sport, [email protected]

COMENTEAZĂ ACEST SUBIECT ȘI PE FACEBOOK GÂNDUL

Inchide