Recalcularea pensiilor – COMENTARII LIVE – INDIRA CRASNEA, CRISTIAN TUDOR POPESCU, VICTOR ROTARIU

Recalcularea pensiilor – COMENTARII LIVE – INDIRA CRASNEA, CRISTIAN TUDOR POPESCU, VICTOR ROTARIU

CRISTIAN TUDOR POPESCU: „Parc-am fi în Congo!”Politicieni din opoziție au reacționat astfel la declarația princare dl. Băsescu hotăra el că decizia ICCJ privind ilegalitatearecalculării pensiilor militarilor trebuie respectată de guvern, șiasta în cadrul solemnității aducerii cumpărăturilor în parcareahipermarketului său preferat. Viziunea domnilor opozanți mi se pareeronată: dacă în România am fi într-un fel de Congo, atunci membriiactualului guvern ar alerga acum pe dealurile împădurite alesubcarpaților urmăriți de inși cu macete, deciși să le taie 25% dinpartea superioară a corpului executiv și s-o distribuie în niștepari. Or, viața a demonstrat că asta nu se întâmplă. Guvernul Boc,întrucât nu e în stare și nici nu vrea să lupte cu hoții de top,căci mulți sunt chiar ai lui, se năpustește asupra câte unui grupsocial pe care îl jefuiește pur și simplu ziua-n amiaza mare – astase cheamă reformă. Până când intervine Justiția și declarăinfracțională acțiunea guvernului, militarii bătrâni, de pildă,cele mai proaspete victime, pot să ajungă în ambulanță și să crapede inimă rea. Remarcabil mi se pare sângele rece cu care actualulexecutiv calcă în picioare oameni și legi. Asemenea dispreț față decetățeni, văzuți ca o turmă datoare să se lase jupuită de vie fărăsă crâcnească, nu-mi mai amintesc decât în anii `80.

CITEȘTE AICICONTINUAREA EDITORIALULUI SCRIS DE CRISTIAN TUDORPOPESCU


INDIRA CRASNEA:Într-o țară trist de îmbătrânită- după datele lui 2010 sunt 5,8 milioane de pensionari – cei careau pus la odihnă în fundul dulapului epoleții văzuți sau nevăzuțisunt peste 150 de mii, din 180 de mii de beneficiari de pensiispeciale, iar „costul” lor se învârte cam în jur de un miliard deeuro.

Din perspectiva rece și deloc agreabilă a cifrelor șiproporțiilor se poate vorbi de o comunitate relativ redusă, darscumpă. De voie, de (din) nevoie, guvernul Boc, constrâns derealitățile economice negre și sprijinit de majoritatea politicănecesară a decis că regulile aparte care guvernau aceastăcomunitate trebuie ajustate și aduse cumva la același numitor cucele urmate de lumea civililor.

CITEȘTE AICI CONTINUAREAEDITORIALULUI SCRIS DE INDIRA CRASNEA


VICTOR ROTARIU: Recunoștiința statului față decei care au ieșit la pensie din Armată, Interne, din Servicii saucare au purtat roba de magistrat se măsoară în bani. În banii depensie, care, dacă sunt prea puțini, reprezintă un atac direct laonoarea de militar, de polițist sau de ofițer de informații. Astaar fi prima concluzie în urma scandalului privind recalculareapensiilor de la Apărare.
A doua concluzie este că statul este foarte recunoscător, în bani,unui grup exclusivist de pensionari, vreo 180.000 la număr, în timpce pensionarii de rând, ceilalți cinci milioane, trebuie să sedescurce doar cu ce primesc pentru ce-au muncit, fără niciunbonus.

CITEȘTE AICI CONTINUAREAEDITORIALULUI SCRIS DE VICTOR ROTARIU

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide