REPORTAJ MULTIMEDIA. Cum arată NAȚIONAL ARENA. Oprescu: „E mai frumos decât cel din Dublin și puțin deasupra celui din Frankfurt”

Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 01:55

„E mai frumos decât la Dublin. Încă o dată am certitudinea asta.Îndrăznesc să spun respectuos că e puțin deasupra și a celui dinFrankfurt, după cum arată. Pentru că e mai nou. De ce să vă mint,sunt foarte mândru”, s-a împăunat primarul Sorin Oprescu, după otură în pas alergător prin șantierul Stadionului Național, unde avizitat gradenele de la tribuna oficială, vestiarele și grupurilesanitare destinate sportivilor, sala de conferințe și birourileadministrative. „La acoperiș mai sunt 13 elemenți de pus și celepatru ecrane. Suntem contratimp, după vizita asta ne așezăm pescaun să discutăm să vedem unde mai avem de apăsat pe pedală. Acumîncepe să trăiască și stadionul, să pulseze”, a mai declaratprimarul.

600 de oameni lucrează zi și noapte ca toate lucrările să fiegata până la sfârșitul lunii iulie. „Au mai rămas de făcutfinisările exterioare cu aleile de circulare din jurul stadionului.De întins, cu mai multă grijă și responsabilitate, pământul ăla,să-l drenăm, să punem rulourile de iarbă, să nu stăm atunci săvedem cum cresc bălăriile. În acoperiș mai sunt 13 elemenți deacoperit. Jos se pregătește și televizorul, cele patru ecrane. Aînceput să se pregătească primul strat al gazonului, să seegalizeze, uniformizeze, după care vine sistemul de drenaj,sistemul de încălzire și începe îngrijirea lui”, a explicat SorinOprescu. La tribuna oficială s-au adus deja scaunele capitonate, afost montat acoperișul retractabil, iar la cel fix alpiniștii încămai au de lucru. Pentru meciul inaugural, constructorul și PrimăriaCapitalei pregătesc deja personal calificat care să stea ladispoziția UEFA.

Stadionul Național ar putea fi rebotezat

Acumașa se numește, Arena Națională. Mai vedem noi cum se va numi înfuncție de contribuție, de sponsorizare. Va purta numele uneifirme. Am primit o serie de propuneri. Și din partea cartierelor.Sunt câțiva oameni de afaceri care ar dori să se numească ArenaFerentari. E o idee. Glumeam”„, a spus Oprescu.

Edilul a precizat că în incinta complexului sportiv vor fiamplasate statui care vor reprezenta disciplinele olimpice.”Împreună cu un corp de artiști plastici încercăm să găsim osoluție, ca să nu existe o senzație de opulență, ci o senzație derepunere a adevărului în drepturile lui istorice”. Pentruinaugurare, Oprescu s-a gândit să organizeze o noapte albă amuzicii, la care să invite atât trupe din străinătate, cât șiautohtone.

În timpul vizitei de lucru la stadion, Oprescu s-a interesat câtcostă containerele rotunde amplasate pe șantier. „Aș vrea să cumpărpentru câinii străzii. Să pot să le pun geamuri, niște apă acolo șimâncare. Știți când se îmbolnăvește un câine de nevroză ? Când îioferi condiții de trai omenești”, a explicat Sorin Oprescu.

Lucrările la viitorul stadion național au început în toamnaanului 2007. Acesta a fost construit după modelul arenei dinFrankfurt, va avea o capacitate de 55.000 de locuri și a costat,potrivit Primăriei Capitalei, 168 milioane de euro. Stadionul va fiinaugurat pe 10 august, cu meciul de fotbal România-Argentina. În2012, acesta va găzdui finala UEFA Europa League.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
Horoscop miercuri, 4 august. Lumea este împotriva ta astăzi așa că mare grijă: Nu dezvălui...
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...