REPORTAJ MULTIMEDIA. Cum arată NAȚIONAL ARENA. Oprescu: „E mai frumos decât cel din Dublin și puțin deasupra celui din Frankfurt”

"Acum începe să trăiască și stadionul. E mai frumos decât la Dublin. Încă o dată am certitudinea asta", a spus primarul Capitalei Sorin Oprescu, după o vizită la șantierul Stadionului Național.

„E mai frumos decât la Dublin. Încă o dată am certitudinea asta.Îndrăznesc să spun respectuos că e puțin deasupra și a celui dinFrankfurt, după cum arată. Pentru că e mai nou. De ce să vă mint,sunt foarte mândru”, s-a împăunat primarul Sorin Oprescu, după otură în pas alergător prin șantierul Stadionului Național, unde avizitat gradenele de la tribuna oficială, vestiarele și grupurilesanitare destinate sportivilor, sala de conferințe și birourileadministrative. „La acoperiș mai sunt 13 elemenți de pus și celepatru ecrane. Suntem contratimp, după vizita asta ne așezăm pescaun să discutăm să vedem unde mai avem de apăsat pe pedală. Acumîncepe să trăiască și stadionul, să pulseze”, a mai declaratprimarul.

600 de oameni lucrează zi și noapte ca toate lucrările să fiegata până la sfârșitul lunii iulie. „Au mai rămas de făcutfinisările exterioare cu aleile de circulare din jurul stadionului.De întins, cu mai multă grijă și responsabilitate, pământul ăla,să-l drenăm, să punem rulourile de iarbă, să nu stăm atunci săvedem cum cresc bălăriile. În acoperiș mai sunt 13 elemenți deacoperit. Jos se pregătește și televizorul, cele patru ecrane. Aînceput să se pregătească primul strat al gazonului, să seegalizeze, uniformizeze, după care vine sistemul de drenaj,sistemul de încălzire și începe îngrijirea lui”, a explicat SorinOprescu. La tribuna oficială s-au adus deja scaunele capitonate, afost montat acoperișul retractabil, iar la cel fix alpiniștii încămai au de lucru. Pentru meciul inaugural, constructorul și PrimăriaCapitalei pregătesc deja personal calificat care să stea ladispoziția UEFA.

Stadionul Național ar putea fi rebotezat

Acumașa se numește, Arena Națională. Mai vedem noi cum se va numi înfuncție de contribuție, de sponsorizare. Va purta numele uneifirme. Am primit o serie de propuneri. Și din partea cartierelor.Sunt câțiva oameni de afaceri care ar dori să se numească ArenaFerentari. E o idee. Glumeam”„, a spus Oprescu.

Edilul a precizat că în incinta complexului sportiv vor fiamplasate statui care vor reprezenta disciplinele olimpice.”Împreună cu un corp de artiști plastici încercăm să găsim osoluție, ca să nu existe o senzație de opulență, ci o senzație derepunere a adevărului în drepturile lui istorice”. Pentruinaugurare, Oprescu s-a gândit să organizeze o noapte albă amuzicii, la care să invite atât trupe din străinătate, cât șiautohtone.

În timpul vizitei de lucru la stadion, Oprescu s-a interesat câtcostă containerele rotunde amplasate pe șantier. „Aș vrea să cumpărpentru câinii străzii. Să pot să le pun geamuri, niște apă acolo șimâncare. Știți când se îmbolnăvește un câine de nevroză ? Când îioferi condiții de trai omenești”, a explicat Sorin Oprescu.

Lucrările la viitorul stadion național au început în toamnaanului 2007. Acesta a fost construit după modelul arenei dinFrankfurt, va avea o capacitate de 55.000 de locuri și a costat,potrivit Primăriei Capitalei, 168 milioane de euro. Stadionul va fiinaugurat pe 10 august, cu meciul de fotbal România-Argentina. În2012, acesta va găzdui finala UEFA Europa League.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide