REZULTATE BACALAUREAT 2012 JUDEȚE și REZULTATE BAC 2012 BUCUREȘTI pe EDU.RO – MINISTRUL EDUCAȚIEI: Notele sunt comparabile cu cele de anul trecut

Publicat: 23/07/2012, 17:49
Actualizat: 23/07/2012, 18:06

EDU.RO a publicat primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT 2012. Regăsiți lista LINK-urilor pentru fiecare județ la finalul acestui articol. Rezultatele au fost afișate duminică dimineață la centrele de examinare din întreagă țară. Pe parcursul întregii zile, gândul vă va ține la curent cu situația la nivel național, actualizând în permanență informațiile despre rata de promovare la nivel național, județele unde s-au înregistrat cele mai bune, respectiv cele mai slabe rezultate, județele și liceele unde s-au luat cele mai mari sau cele mai mici note. Vă vom oferi și LINK-URI utile către rezultate bac 2012 București și județe.

UPDATE 00:20 – Ei merită toate felicitările noastre după publicarea pe EDU.RO a ultimelor REZULTATE la BACALAUREAT 2012 ONLINE – Aveți aici HARTA MEDIILOR DE 10 la NIVEL NAȚIONAL

UPDATE 23:40 El este autorul celei mai rotunde descrieri a rezultatelor la bacalaureat 2012: „Dacă nici cu bani nu merge, atunci ce rost mai are să dăm BAC-ul?” – LINK-UL CĂTRE VIDEO ESTE AICI

UPDATE 20:18 Ecaterina Andronescu, interviu EXCLUSIV GÂNDUL: „Nu exclud desființarea unor licee”

UPDATE 17.28 RATA DE PROMOVARE A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2012 LA NIVEL NAȚIONAL ESTE DE 43%.

UPDATE 17.04 REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012 AU FOST PUBLICATE PE EDU.RO, site-ul Ministerului Educației.

UPDATE 16:01 Am aflat în EXCLUSIVITATE ora la care vor fi publicate pe EDU.RO REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012. Potrivit reprezentanților Ministerului, întârzierea a fost cauzată de faptul că în județele cu un număr prea mare de elevi, datele au fost prelucrate mai greu.

UPDATE 14.41 O altă elevă care a dat BACUL de cinci ori și a picat de fiecare dată vine din Tărtășești (jud. Dâmbovița). „La matematică, ei mi-a dat 3,50. Eu îmi calculasem că trebuie să iau peste 4″. Totuși, se pare că eleva a luat examenul la limba română.

Sursa foto: Realitatea TV

UPDATE 14.12 REZULTATELE dezastruoase de la BAC 2012 oferă o imagine tragicomică a elevilor. O tânără din București, cu lacrimi în ochi, dar care se chiunia să râdă, care a dat EXAMENUL DE BAC a cincea oară, a picat din nou. Ea spune că nu a făcut meditații, a învățat bine, dar subiectele au fost prea grele. „Așa ceva nu se poate, frate! Profesorii sunt de vină, ei iau note foarte mici la titularizare și apoi vin să ne predea nouă”. Întrebată dacă va da BACUL și în toamnă, a șasea oară, tânăra a răspuns cu nonșalanță și zâmbind: „Bineînțeles că voi da”.

UPDATE 13:10 Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu propune SESIUNE EXTRAORDINARĂ a PARLAMENTULUI

După afișarea Rezultatelor la BACALAUREAT 2012, MInistrul educației a declarat că ar vrea ca Parlamentul să se reunească într-o sesiune extraordinară pentru modificarea Legii învățământului, privind organizarea unui Bacalaureat diferențiat în 2013. Ministrul Educației susține că aceste REZULTATE LA BACALAUREAT 2012 sunt comparabile cu cele din 2011.

UPDATE 9.41 – AU FOST PUBLICATE PRIMELE REZULTATE LA BAC 2012. Iată mai jos procentele de promovare de până acum:

BUCUREȘTI 39%. Rata de promovare din Capitală, înainte de contestații, este mai mică decât anul trecut, când rata a fost 42%.

ALBA 47%. Elevii din județul Alba au obținut rezultate mai bune decât cei care au dat examenul de bacalaureat în 2011.

La ARAD (39,07%), rata de promovare nu este semnificativ mai mare față de cea înregistrată anul trecut.

În județul ARGEȘ s-a înregistrat o rată de promovare de 38%, în ușoară creștere față de rezultatele din aceeași sesiune a anului trecut.

La BACĂU (45,43%) nu s-a înregistrat o situație mult diferită de anul trecut.

În județul BIHOR, rata de promovare a fost de 53,37%, mai mare decât cea de anul trecut, deși creșterea nu este semnificativă.

BISTRIȚA NĂSĂUD 41,75%. În acest județ, niciun elev nu a avut media zece, dar au fost 132 care au obținut medii între 9 și 9,99.

La BOTOȘANI (38,9%) s-a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi ale ratei de promovare comparativ cu anul trecut.

În BRAȘOV (49,8%) rezultatele au fost mai bune decât cele înregistrate anul trecut, dar o singură elevă a reușit să ia zece curat

BRĂILA – 60%. Până în prezent, acesta este județul cu cea mai mare rată de promovare. La nivel național, aproximativ 6 din 10 elevi au promovat examenul.

În BUZĂU – (50,2%), rezultatele sunt mai slabe decât cele înregistrate anul trecut

În CĂLĂRAȘI (37,15%) este un procent cu aproape patru la sută mai mic față de anul trecut.

În CARAȘ-SEVERIN, au promovat 30,25% dintre elevii înscriși.

CLUJ – 54,31% Rezultatele sunt aproape similare cu cele de anul trecut.

În județul CONSTANȚA (46%). rata de promovare este semnificativ mai mică decât cea de anul trecut. În 2011, acest județ s-a aflat în top 3 al celor mai bune rezultate după prima sesiune.

Rezultatele din județul COVASNA (32,42%)sunt foarte slabe comparativ cu cele de anul trecut, când rata de promovare a fost de peste 44%

DÂMBOVIȚA – 38%. În acest județ, rata de promovare a crescut cu aproape 4 puncte procentuale față de anul trecut.

DOLJ – 40,9%. Rata de promovare este aproape aceeași cu cea de anul trecut.

În județul GIURGIU, au promovat EXAMENUL DE BAC 2012 44,84% dintre elevi

Județul GORJ (25%) este, până în prezent, unul dintre cele care au înregistrat cele mai mici rate de promovare anul acesta.

Rezultate slabe la HUNEDOARA (33%). Aici doar unul din trei elevi au reușit să ia examenul.

IALOMIȚA

Anul acesta, la IAȘI – (46%) s-a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de anul trecut, de 14 puncte procentuale.

În județul ILFOV (14,65%) s-a înregistrat cea mai mică rată de promovare de anul acesta.

Rata de promovare din județul MARAMUREȘ (48%) este sensibil mai mare decât cea de anul trecut.

În MEHEDINȚI (30%) s-a înregistrat una dintre cele mai mici rate de promovare din țară.

MUREȘ – 46%. Cei mai mulți candidați din acest județ au fost notați cu medii între 6 și 6,99, respectiv 666 de elevi.

NEAMȚ

OLT 30%. În acest județ s-a înregistrat una dintre cele mai dramatice diferențe între rezultatele din 2012 și cele de anul trecut, când peste 54% din elevi au promovat bacalaureatul.

În PRAVOHA (45,49%), rata de promovare este la același nivel cu cea înregistrată anul trecut.

SATU MARE

În SĂLAJ (42,5%) rezultatele sunt foarte slabe anul acesta, în condițiile în care în 2011, rata de promovare a fost de 58,6%.

SIBIU 51,66%. În acest județ au fost două medii 10, obținute de două eleve de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din municipiu.

SUCEAVA (47%) a avut anul trecut cea mai mare rată de promovare la nivel național. În acest județ nu existau atunci camere de supraveghere.

TELEORMAN

În TIMIȘ (42,17%) rezultatele au fost net superioare celor de vara trecută, când rata de promovare după prima sesiune a fost de doar 31%

TULCEA 41%

VASLUI 48,16%. Elevii din Vaslui au obținut rezultate mai bune anul acesta decât cei care au dat examenul anul trecut.

VÂLCEA

În VRANCEA (43,5%) rata de promovare a fost mai mare decât cea de anul trecut.

Cei care nu vor fi mulțumiți de note după afișarea primelor REZULTATE la BACALAUREAT 2012, vor putea depune contestații luni, 9 iulie, în intervalul 8.00-12.00. Reevaluarea lucrărilor se va face în următoarele trei zile, iar rezultatele finale vor fi publicate vineri

Notele vor fi afișate și pe edu.ro , portatul Ministerului Educației destinat informațiilor despre examene.

Aproximativ 200.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține examenul de BACALAUREAT 2012. Dintre aceștia, 154.367 provin din promoția curentă, în timp ce 44.905 sunt din promoțiile anterioare. Estimările anterioare înscrierii la examenul de bacalaureat indicau că aproximativ 330.000 de absolvenți de liceu ar fi trebuit să susțină acest examen, în condițiile în care promoția de anul acesta ar avea în jur de 200.000 de absolvenți, iar anul trecut aproximativ 100.000 de liceeni nu au reșit să promoveze la bacalaureat.

REZULTATELE la BACALAUREAT 2012 sunt așteptate cu un deosebit interes nu numai de elevii care au susținut examenul și de părinții acestora, ci și de opinia publică, după ce anul trecut, după prima sesiune, rata de promovare a fost de sub 50%, cea mai mică din ultimii 20 de ani. Coincidență sau nu, cele mai mari rate de promovare s-au înregistrat în județele unde nu au existat camere de supraveghere. Este vorba de Suceava, Harghita și Constanța.

Anul acesta însă, toate cele peste 600 de centre de examinare de la nivel național au fost dotate cu sistem de supraveghere, potrivit Ministerului Educației.

Cu toate acestea, peste 200 de absolvenți care s-au prezentat la diverse probe ale examenului de BACALAUREAT 2012 au fost eliminați din sală pentru tentativă de fraudă. Potrivit regulamentului, aceștia vor putea să mai dea examenul abia în 2013, în sesiunea august-septembrie.

Pentru cine contează nota la BACALAUREAT 2012

Toți absolvenții de liceu care au dat examenul de BACALAUREAT și vor să fie admiși la una dintre facultățile unde nu se susține examen, trebuie să obțină o notă cât mai mare, mai ales dacă vor să prindă un loc bugetat. De anul acesta, media de la bacalaureat este singura care conteaza la aceste facultăți, unde până anul trecut se luau în calcul și mediile la diverse materii obținute în perioada liceului.

Acest lucru a fost interzis însă de fostul ministru al învățământului, Cătălin Baba, care și-a justificat decizia prin faptul că astfel universitățile vor organiza examen de admitere. Ce nu a luat în calcul Baba la momentul publicării ordinului de ministru care reglementa admiterea în învățământul superior, a fost faptul că universitățile nu puteau anunța organizarea unui examen decât cu cel puțin șase luni înainte de susținerea acestuia. Astfel, universitățile vor organiza admitere anul acesta exclusiv de baza mediei la bacalaureat. Nu este însă și cazul facultăților de Medicină, Politehnică sau Jurnalism, care nu au renunțat niciodată la examenul de admitere, pentru că în aceste cazuri candidații știau din vreme care este modalitatea de admitere.

Bacalaureatul se poate schimba din 2013

După afișarea pe edu.ro a acestei seri de rezultate la bac 2012, actualul ministrul al Educației, Ecaterina Andronescu, cât și interimarul Liviu Pop, au declarat că iau în calcul modificarea examenului de bacalaureat din 2013, prevăzută în actuala legea a Educației începând cu 2016.

Astfel, de la anul, liceeni ar putea susține un examen diferențiat în funcție de profilul pe care l-au absolvit. Actuala formă a bacalaureatului este criticată pentru că elevii de la specializari diferite susțin aceeași probă cu aceleași subiecte deși numărul orele alocate unei materii este diferit în funcție de profil. Acest lucru creează discrepanțe în cantitatea și calitatea cunoștințelor pe care le asimilează.

BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua

Cei care nu vor obține medie de trecere după afișarea acestor REZULTATE la BACALAUREAT 2012 și nu doresc să aștepte până anul viitor, pot să își încerce din nou norocul în toamnă. Înscrierile pentru sesiunea august-septembrie încep din 16 iulie.

Calendarul sesiunii august-septembrie

16-20 iulie – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
20-21 august- Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
20-22 august – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
21-22 august- Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C)
23-24 august – Evaluarea competențelor digitale (proba D)
27 august – Proba scrisă la limba și literatura română
28 august – Proba scrisă la limba maternă
29 august – Proba obligatorie a profilului
31 august – Proba la alegere a profilului și specializării
2 septembrie – Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00) și depunerea constestațiilor (16:00-20:00)
3-4 septembrie – Rezolvarea contestațiilor
5 septembrie – Afișarea rezultatelor finale

MAI JOS VOR FI PUBLICATE LINK-URI CĂTRE REZULTATE DUPĂ postarea lor pe portalul edu.ro

EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 București
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Alba
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Arad
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Argeș
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Bacău
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Bihor
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Bistrița-Năsăud
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Botoșani
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Brașov
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Brăila
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Buzău
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Călărași
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Caraș-Severin
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Cluj
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Constanța
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Covasna
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Dâmbovița
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Dolj
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Galați
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Giurgiu
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Gorj
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Harghita
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Hunedoara
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Ialomița
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Iași
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Ilfov
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Maramureș
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Mehedinți
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Mureș
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Neamț
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Olt
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Prahova
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Satu Mare
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sălaj
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sibiu
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Suceava
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Teleorman
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Timiș
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Tulcea
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Vaslui
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Vâlcea
EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2012 Vrancea

Gândul vă va ține la curent cu primele REZULTATE la BACALAUREAT 2012 în timp real. Tot ce trebuie să afli despre rezultate Bac 2012 din județe și București veți găsi aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață