România, păzită de bodyguarzi. Pentru fiecare polițist există doi agenți de pază privați

Redactor:
Dan Cărbunaru
România, păzită de bodyguarzi. Pentru fiecare polițist există doi agenți de pază privați
România figurează în topul european al numărului de agenți de pază. Potrivit unui studiu realizat de de Confederația Europeană a Serviciilor de Securitate Privată de la Bruxelles, numărul de bodyguarzi din țara noastră este de peste 100.000, dublu față de numărul de polițiști.

România figurează în topul european al numărului de agenți depază. Potrivit unui studiu realizat de de Confederația Europeană aServiciilor de Securitate Privată de la Bruxelles, numărul debodyguarzi din țara noastră este de peste 100.000, dublu față denumărul de polițiști. În topul prezentat în Carta albă a CESSP,Ungaria ocupă locul I, urmată de România și Cehia.

În România funcționau, la sfârșitul anului trecut, 1122 decompanii private de pază, în care activau 107.000 de agenți.Raportat la zece mii de locuitori, în țara noastră existau câte 25de polițiști și respectiv 49 de agenți de pază.

Spre comparație, în Ungaria sunt 105 mii agenți de pază, fiind104 agenți și 39 de polițiști la 10.000 de locuitori, în Spania 165de mii de agenți, câte 18 la zece mii de locuitori și câte 49 depolițiști. În Marea Britanie, la zece mii de locuitori există câte22 de polițiști și 19 agenți, iar în Germania câte 30 de polițiștiși 20 de agenți. În Franța sunt încadrați 160 de mii de agenți,care lucrează pentru 4500 de firme de pază, cu o rată de 38 depolițiști și 24 de agenți la zece mii de locuitori. În țara vecină,Bulgaria, sunt 56 de mii de agenți, la zece mii de locuitorirevenind câte 62 de polițiști și 74 de agenți.

Realizatorii studiului arată că în unele state membre, printrecare și România, există tendința de a înregistra un număr mai marede bodyguarzi decât polițiști, ceea ce ar confirma faptul că acestețări sunt mai apropiate de principiile pieței libere, față deVechea Europă.

La nivel european, în total există 1,6 milioane de agenți desecuritate privată, cu o medie de 30 de agenți la 10 mii delocuitori. Anul trecut, în Europa au fost înființate peste 1700 decompanii de profil noi, numărul de agenți crescând cu 178 de mii.La nivelul sectorului de securitate publică, media europeană estede 36 de polițiști la 10 mii de locuitori.

„La noi nu există o cultură de securitate bine definită. Acestlucru înseamnă că oamenii nu știu să reacționeze față deamenințările la adresa persoanelor și bunurilor”, a declarat pentrugândul Adrian Baciu, președintele APCS – Asociația Profesională aCompaniilor de Securitate. Oameni ar trebui să cunoască serviciileoferite de companiile de profil. Agenții au și ei nevoie de respectși protecție, pentru că pun la dispoziția comunității servicii careuneori suplinesc eforturile statului de a asigura protecțiacetățeanului. Companiile nu sunt susținute iar interesele lorcomerciale și profesionale nu sunt comune. E nevoie de întărireacapacității de instruire și dotare, de o standardizare aserviciilor”.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Anunțul Digi | RCS-RDS care ar interesa toți clienții. Reușita gigantului românesc la început de...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Inchide