Românii ar mai putea avea o nouă zi liberă, la propunerea Gabrielei Firea

Redactor:
Liviu Dadacus
Românii ar mai putea avea o nouă zi liberă, la propunerea Gabrielei Firea
Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că a propus, la ședința femeilor social-democrate, ca părinții să beneficieze de o zi liberă de la serviciu odată la trei luni pentru a se putea ocupa de controlul medical al copiilor lor, ideea fiind preluată de la organizația de femei a PSD Ilfov.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că a propus, la ședința femeilor social-democrate, ca părinții să beneficieze de o zi liberă de la serviciu odată la trei luni pentru a se putea ocupa de controlul medical al copiilor lor, ideea fiind preluată de la organizația de femei a PSD Ilfov.

„Vrem să venim din interior, săptămânal, cu propuneri pentru Guvern (…) Eu m-am gândit la o propunere care ține de zona de protecție socială. În Ilfov în februarie va avea loc o acțiune care a venit din partea organizației de femei a PSD să se facă această propunere ca o dată la trei luni să existe o zi liberă pentru unul dintre părinți care să se ocupe exclusiv de sănătatea copilului sau copiilor pe care îi are în îngrijire”, a spus Gabriela Firea, sâmbătă, după reuniunea Comitetului Național Executiv al Organizației de Femei a PSD.

Ea a argumentat necesitatea avansării unei astfel de propuneri arătând că de foarte multe ori copii ajung la medic sau la spital cu probleme foarte grave și constată că au chiar boli cronice, iar dacă ar fi existat un control medical amănunțit mai actualizat nu s-ar fi ajuns la o astfel de situație.

„De aceea ne propunem ca unul din părinți o dată la trei luni să primească un liber de la serviciu pentru a se putea ocupa de îngrijirea copiilor, însemnând analize medicale, radiografii, o discuție cu un medic psihilog dacă e cazul sau cu un psiholog școlar. Este o propunere a organizației de femei din Ilfov”, a spus Firea.

Ea a mai arătat că în ședința femeilor PSD s-a discutat despre faptul că femeile din politică au avut destul de mult de pierdut în ultimii ani prin câteva „exemple” care nu au fost „tocmai potrivite” pentru public și s-a considerat de comun acord ca femeile social-democrate trebuie să fim un exemplu de decență, de activitate susținută, de promovare pe criterii personale și profesionale și nu pe subiectivism.

„Femeile trebuie să fie de două ori mai vigilente, de două ori mai elegante, de două ori mai decente decât bărbații”, a spus Gabriela Firea.

O altă propunere avansată în ședința femeilor social-democrate i-a aparținut primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, și privește creșterea siguranței copiilor pe internet. „A fost preluată ideea mea privind siguranța copiilor pe internet, pentru că nu am reușit ă termin acest proiect de lege. Sunt foarte mulți pedofili care sunt pe internet”, a spus Olguța Vasilescu.

La rândul său, președinta Organizației de Femei a PSD, Rovana Plumb, a precizat că femeile social-democrate sunt preocupate de situația copiilor, a mamelor singure și vor ca în actualul Legislativ să poată să acorde o atenție desosebită Legii privind asistența maternală și Legii privind violența domestică.

Vicepreședintele PSD Corina Crețu a precizat, la rândul său, că își propune ca aspectele privind combaterea violenței în familie să fie mai bine coordonate la nivel legislativ între UE și România, același lucru urmând a fi avut în vedere și în ceea ce privește abandonul școlar sau problemele legate de piața muncii.

Deputatul PSD Cătălina Ștefănescu, de altfel cel mai tânâr deputat din actuala legislatură, a arătat că își dorește să existe un parteneriat real între universități și angajatori prin care să li se recunoască practica și voluntariarul elevilor și studenților, astfel încât la termnarea studiilor aceștia să nu se mai confrunte cu situația paradoxală că nu au cum să se angajeze, neavând experiență.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Andreea Esca, cu sânii la vedere! Cum a putut să apară pe post:
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Florin Cîţu, ANUNŢ pentru elevi şi părinţi! Se ÎNCHID iar şcolile?!
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Bianca Drăgușanu pleacă din țară. Decizia de ultim moment, ce a stabilit vedeta
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide