Iuliana Enache
23.04.2012
Știri

ROMÂNII, IRONIZAȚI DIN NOU ÎN FRANȚA. Soluția „salvatoare” pentru naționala de fotbal: un căpitan român: „Îți imaginezi? Vă rog, dați-mi mingea, pentru copii. Asta va face un român”. VIDEO

ROMÂNII, IRONIZAȚI DIN NOU ÎN FRANȚA. Soluția „salvatoare” pentru naționala de fotbal: un căpitan român: „Îți imaginezi? Vă rog, dați-mi mingea, pentru copii. Asta va face un român”. VIDEO
Românii au fost ironizați din nou în Franța, în cadrul unei emisiuni radiofonice, în care umoristul francez de origine marocană Jamel Debbouze a propus o soluție "salvatoare" pentru echipa de fotbal a Hexagonului,

Românii au fost ironizați din nou în Franța, în cadrul unei emisiuni radiofonice, în care umoristul francez de origine marocană Jamel Debbouze a propus o soluție „salvatoare” pentru echipa de fotbal a Hexagonului, respectiv un căpitan român care să cerșească mingea.

Actorul, umoristul și producătorul francez de origine marocană Jamel Debbouze a fost invitat săptămâna trecută la o emisiune a postului de radio Rire et Chansons, cu ocazia lansării unui nou DVD al său, „Tout sur Jamel”.

În timpul discuțiilor despre viața sa, umoristul este întrerupt de un apel telefonic de la președintele francez Nicolas Sarkozy, susține el. Intrând în joc, prezentatorul emisiunii îl întreabă dacă îl consiliază pe șeful statului francez, cerându-i ca exemplu, o reformă propusă de el. „Expulzarea romilor este ideea ta?”, îl întreabă moderatorul. „Da”, răspunde Debbouze, „pentru că mă enervează”. „Sunt mulți români”, continuă el.

„Dar românii sunt buni la fotbal”, vine replica moderatorului.

„Da, este adevărat”, îi răspunde umoristul. „Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franței. Îți imaginezi un căpitan român? Vă rog, dați-mi mingea (…) pentru copii. Asta va face un român”, conchide el, referindu-se la cerșetorii romi tot mai numeroși în Franța.

Aceasta nu este prima dată când românii sunt ironizați în emisiunile satirice din Franța. La 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a interpretat „salutul românesc” în cadrul emisiunii emisiunii „On n’est pas couchés”, transmisă de postul de televiziune France 2, la o oră de maximă audiență. Privirea umilă, palma întinsă și tonul rugător au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc. Gestul francezului a generat dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două țări.

Inchide