Scandalul presupusei mite de un milion de euro pentru Fătuloiu: Cătălin Chelu si ceilalți trei reținuți în cazul presupusei mite oferite lui Fătuloiu, aduși la TB

Scandalul presupusei mite de un milion de euro pentru Fătuloiu: Cătălin Chelu si ceilalți trei reținuți în cazul presupusei mite oferite lui Fătuloiu, aduși la TB
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 17:36

UPDATE4:Cătălin Chelu si ceilalți trei reținuți în cazul presupuseimite oferite lui Fătuloiu, aduși la TB

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu și ȘtefanBadea au fost aduși, sâmbătă seară, la Tribunalul București (TB),unde se va discuta propunerea procurorilor DNA de arestarepreventivă a lor pentru încercarea de a-i da mită secretarului destat valentin Fătuloiu.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu și ȘtefanBadea au fost reținuți, sâmbătă dimineață, de procurorii DNA, după12 ore de audieri.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită și cumpărare deinfluență, iar Ștefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitatintrarea lui Chelu la Fătuloiu, a spus avocatul omului de afacerigălățean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu.

Aceasta a spus că fapta de cumpărare de influență, una dintrecele două acuzații aduse clientului său, nu s-a consumat deoarecebanii nu au fost dați.

Avocatul a arătat că Chelu a declarat în fața procurorilor că nui-a dat bani lui Fătuloiu și că nu era speriat de dosarele în careeste vizat. Chelu le-a mai spus procurorilor că orice afacerist maiimportant din România are astfel de dosare și că, în opinia sa,acest caz nu este decât o făcătură, în încercarea „decapitării”societății Alprom, unde el este acționar majoritar, împreună cualte două persoane din cele reținute.

Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu arfi fost în biroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul deafaceri a fos apoi condus de acesta la mașina sa, după plecareasecretarului de stat fiind momentul în care au intervenitanchetatorii.


UPDATE3:Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu s-a prezentat laDNA

Secretarul de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu s-a prezentat,sâmbătă, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, în legătură cudosarul în care patru persoane, printre care și omul de afaceriCătălin Chelu, au fost reținute.


UPDATE2: Ministrul de Interne, Traian Igaș, aspus sâmbătă că întregul caz legat de tentativa de mituire asecretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu nu este de competențaMAI, ci este o acțiune a DNA, al cărei rezultat va trebuicomunicat de instituția în cauză.

Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a declarat,într-o conferință de presă, la Zalău, că imaginea MAI a avut desuferit în ultima vreme, lucru care trebuie remediat.

De asemenea, referitor la cazul presupusei mite ce urma să-i fieoferită secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu, Traian Igaș aspus că aceasta este o acțiune a DNA, al cărei rezultat va fi făcutpublic de reprezentanții instituției în cauză.

„Cazul privind mituirea lui Dan.Valentin Fătuloiu e o acțiune aDNA și ei vor trebui să ne zică rezultatul. Nu vreau să comentezmai mult, nu ține de ministerul meu acest comentariu”, a declaratTraian Igaș.

Întrebat dacă a fost începută o anchetă pentru a se stabili dacăexistă vreo legătură între Dan Valentin Fătuloiu și șeful PolițieiJudețene Neamț, Aurelian Șoric, ministrul nu a infirmat acestlucru, precizând doar că se lucrează la un raport care va fiprezentat marți.

De asemenea, întrebat dacă șeful Poliției Județene Neamț,Aurelian Șoric, ar trebui să își dea demisia de onoare, după cumafirma fostul ministru Vasile Blaga, Traian Igaș a spus că nu avăzut nicio demisie până acum și că „sunt puțini oameni de onoareîn România”.


UPDATE1: În dosarul în care procurorii DNA aureținut patru persoane, printre care și omul de afaceri CătălinChelu, au făcut denunțuri secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiuși fiul acestuia.

Avocatul omului de afaceri gălățean Cătălin Chelu, IoanaIonescu, a declarat, sâmbătă, că în acest caz a făcut denunț șifiul lui Dan Valentin Fătuloiu.


UPDATE:Propunere de arestare preventivă pentru CătălinChelu

Omul de afaceri Cătălin Chelu și cele trei persoane reținute,sâmbătă dimineață, de procurorii DNA, în cazul privind o posibilamită ce urma să-i fie oferită secretarului de stat Dan ValentinFătuloiu, vor fi duși, în cursul după-amiezii la TribunalulBucurești cu propunere de arestare preventivă.


Omul de afaceri Cătălin Chelu și alte trei persoane au fostreținuți, sâmbătă dimineață, de procurorii DNA în cazul privind oposibilă mită ce urma să îi fie oferită secretarului de stat în MAIDan Valentin Fătuloiu, aceștia urmând să fie duși la instanță cupropunere de arestare preventivă.

• Avocatulomului de afaceri gălățean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu, adeclarat, pentru Mediafax, că procurorii au emis în jurul orei 7.00ordonanțe de reținere pe numele lui Cătălin Chelu, GabrielConstantinescu, Antonel Bunu și Ștefan Badea. Cătălin Chelu esteacuzat de dare de mită și cumpărare de influență, a mai spusavocatul. Ioana Ionescu a precizat că Ștefan Badea este acuzat căi-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu.

•Potrivitavocatului, cei patru au fost audiați mai bine de 12 ore deprocurorii anticorupție. Avocatul a arătat că Chelu a declarat înfața procurorilor că nu i-a dat bani lui Fătuloiu și că nu erasperiat de dosarele în care este vizat.
Vezi aici cine e Cătălin Chelu: Portretul lui Cătălin Chelu,milionarul din Top 300 care a încercat să mituiască un secretar destat

Cătălin Chelu: „E o făcătură”

Chelu le-a mai spus procurorilor că orice afacerist maiimportant din România are astfel de dosare și că, în opinia sa,acest caz nu este decât o făcătură, în încercarea „decapitării”societății Alprom, unde el este acționar majoritar, împreună cualte două persoane din cele reținute.

Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu arfi fost în biroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul deafaceri a fost apoi condus de acesta la mașina sa, după plecareasecretarului de stat fiind momentul în care au intervenitanchetatorii.

Filmul evenimentelor

Citește mai mult: MITĂ DE UNMILION DE EURO ÎN MINISTERUL DE INTERNE – VEZI AICI FILMULFLAGRANTULUI

Veziaici cine e Cătălin Chelu: Portretul lui Cătălin Chelu, milionaruldin Top 300 care a încercat să mituiască un secretar destat

•DirecțiaNațională Anticorupție a organizat, vineri, un flagrant delict încazul omului de afaceri gălățean Cătălin Chelu, după ce ar fiîncercat să îi ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat înMAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflateîn lucru la unități de parchet, între care și DIICOT.

• GabrielConstantinescu și Antonel Bunu, apropiați ai omului de afaceriCătălin Chelu și asociați în firme alături de acesta, au fostprinși alături de Chelu în urma flagrantului delict din fațasediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, împreună cu Chelu pentrua-i oferi mită lui Fătuloiu.

• Dupărealizarea flagrantului, în fața sediului MAI, Cătălin Chelu,Gabriel Constantinescu și Antonel Bunu au fost conduși de procurorila sediul DNA, unde au fost audiați mai bine de 12 ore.

• Șisecretarul de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu a fost, vineriseară, la DNA, pentru a da declarații în cazul presupusei mite pecare i-ar fi oferit-o omul de afaceri Cătălin Chelu.

•Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a declarat, vineri seară,înainte de a pleca de la MAI la Direcția Națională Anticorupție, căcel care a vrut să îi dea mită a venit la el în birou.

• Fătuloiunu a făcut precizări în legătură cu mita pe care i-ar fi oferit-oCătălin Chelu, el spunând doar că mituitorul „a venit înbirou”.

„Mituitorii au fost prinși în flagrant de DNA”, a declaratpentru gândul chestorul Fătuloiu, precizând că aceștia voiau sărezolve niște dosare și i-au oferit „două case, două mașini și 50de mii de euro”. (CătălinLupășteanu,[email protected])


Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, pentru nevaccinați, masca obligatorie, iar nunțile...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Imagini cutremurătoare cu actorul Alec Baldwin după ce împuşcat doi oameni. Nu îşi poate reveni...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021