Șeful CJ Buzău a făcut un apel către Traian Băsescu pentru instituirea stării de urgență în județ

Șeful CJ Buzău a făcut un apel către Traian Băsescu pentru instituirea stării de urgență în județ
Șeful Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a făcut, duminică, un apel către președintele Traian Băsescu, către premierul Mihai Răzvan Ungureanu și către ministrul de Interne pentru instituirea stării de urgență în județ, întrucât mii de oameni sunt izolați, neavând curent, apă și alimente.
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 24/04/2012, 18:26

Șeful Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a făcut, duminică, un apel către președintele Traian Băsescu, către premierul Mihai Răzvan Ungureanu și către ministrul de Interne pentru instituirea stării de urgență în județ, întrucât mii de oameni sunt izolați, neavând curent, apă și alimente.

Victor Mocanu a spus că în județul Buzău sunt 52 de comune unde situația este gravă, fiind „pusă în pericol viața și sănătatea a mai mult de 60.000 persoane”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele CJ Buzău a adăugat că în acest moment nu mai este vorba despre „un eveniment excepțional”, ci despre un „adevărat dezastru”, consecințele pentru populație, dar și pentru infrastructura economică și socială fiind pe termen lung.

„Cantitatea de precipitații a fost atât de abundentă încât stratul de zăpadă are în toate localitățile grav afectate peste cinci – șase metri, iar temperaturile foarte scăzute le-au transformat în adevărați munți de zăpadă, greu de pătruns chiar și cu utilaje performante. Ce se va întâmpla când în lunile următoare, zăpada se va topi, iar oamenii vor trebui să dea piept cu furia apei”, a spus Victor Mocanu.

El a precizat este nevoie de instituirea stării de urgență întrucât majoritatea gospodăriilor din cele 52 de localități sunt îngropate în zăpadă, populația nu are lumină, nu are acces la apă, la comunicații, la servicii medicale.

„În egală măsură trebuie luate măsuri tehnice pentru prevenirea urmărilor acestei calamități naturale, respectiv inundații, alunecări de teren, distrugeri materiale și afectări ale mediului înconjurător”, a mai spus Victor Mocanu.

Și șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan, și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a solicitat acordul Ministerului de Interne pentru declararea stării de alertă în condițiile în care în județ mai sunt localități izolate de zăpadă și a fost emis Cod portocaliu de ninsori abundente.

Potrivit legii, comitetele județene pentru situații de urgență declară, cu acordrul ministrului Administrației și Internelor, starea de alertă la nivel județean sau în mai multe localități ale județului și propun instituirea stării de urgență. Comitetele locale, la rândul lor, declară starea de alertă cu acordul prefectului, pe teritoriul unității administrativ-teritoriale respective.

Starea de urgență pe întreg teritoriul țării sau în anumite zone se instituie prin decret prezidențial, contrasemnat de către primul-ministru și publicat de îndată în Monitorul Oficial al României, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile. În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgență, președintele solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate. În situația în care Parlamentul nu încuviințează starea instituită, președintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-și aplicabilitatea. Starea de urgență poate fi prelungită de către șeful statului, cu acordul Parlamentului.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Nu e o glumă! Câți bani cere Loredana Groza ca să-ți cânte la nuntă
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, masca obligatorie, iar nunțile și alte...
Nu e o glumă! Câți bani cere Loredana Groza ca să-ți cânte la nuntă
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Autostrada spectaculoasă care va apărea în patru ani în România. Va trece prin munţi şi...
MASCAȚII au `VIZITAT` 3 CASE în VALU lui TRAIAN, după un FLAGRANT pe TRAFIC de...
Crimă pe platoul de filmare! E implicat un actor faimos de la Hollywood
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021