Senatorul Voicu, arestat pentru 30 de zile, s-a predat poliției și spune că în arest se apucă de „exerciții fizice”

Senatorul Voicu, arestat pentru 30 de zile, s-a predat poliției și spune că în arest se apucă de exerciții fizice
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 06:21

Judecătorii de la Înalta Curte au admis ieri cerereaprocurorilor DNA care au cerut arestarea pentru 30 de zile asenatorului PSD Cătălin Voicu. Decizia nu este definitivă, dar esteexecutorie. Senatorul Cătălin Voicu a părăsit ieri seară, în jurulorei 19.40, locuința din Cotroceni, pentru a se prezenta la arestulPoliției Capitalei.

El a declarat că nu se consideră vinovat, dar că este „un om deonoare” și respectă decizia instanței. „Eu știu exact ce am făcut,nu mă simt cu nimic vinovat, nu am ce sa-mi imput, nu mă simt cunimic responsabil. Probele de bază au fost interceptările, carenici nu ar fi trebuit luate în discuție astăzi. Nu a fost audiatniciun martor. Am povestit, am relatat, am răspuns la ce întrebărimi s-au pus”, a declarat Cătălin Voicu.

Senatorul era îmbrăcat sport, în trening, cu o șapcă pe cap șiavea o geantă de voiaj în care și-a luat lucruri personale destrictă necesitate, ce țin de igiena personală, după cum adeclarat. „Ca în armată”, a spus senatorul, menționând că pleacă încampanie. El a mai precizat că nu și-a luat nimic de citit în arestpentru că acolo nu ai timp de așa ceva și, ca să reziști, trebuiesă faci exerciții fizice.

Cum a decurs procesul

Ședința de judecată a început la ora 11 iar senatorul nu a făcutdeclarații la sosire, el intrând printr-o cale de acces folosită deregulă de arestați. Un grefier de la Arhiva penală a ICCJ, MariusNistor, l-a ajutat pe Cătălin Voicu să intre pe o intraresecundară, potrivit primelor rezultate ale unei anchete declanșatede conducerea instanței supreme. „Ca urmare, s-a stabilit că,pentru accesul în incinta clădirii, inculpatul a folosit intrareasecundară aflată în curtea interioară a instituției, accesulfiindu-i permis de o persoană aflată în zonă, respectiv grefierulNistor Marius”, se arată într-un comunicat de presă. Potrivitsursei citate, grefierului Marius Nistor i s-a solicitat o notăexplicativă, la finalul anchetei conducerea ICCJ urmând „să dispunămăsuri în consecință”.

După terminarea ședinței de judecată, la ieșire, senatorul aspus că așteaptă decizia instanței și că nu face nicio declarațieînainte de pronunțare. Ajuns la domiciliu, senatorul a făcut însăcâteva declarații. „Starea naturală e starea de libertate. Estenormal să fii judecat în stare de libertate, ca să te poți apăra” -a precizat Cătălin Voicu.

Care sunt acuzațiile

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influență înformă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată șiparticipație improprie la infracțiunea de fals intelectual la legeacontabilității, în legătură cu fapte de corupție, în formăcontinuată. Cătălin Voicu ar fi uzat – potrivit procurorilor – deinfluența sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erauinteresați Costel Cășuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omulde afaceri Marius Locic, Marian Oprișan, Maria Schultz,vicepreședinta organizației PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea,liderul PNL Ludovic Orban.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie – septembrie 2009,Cătălin Voicu, prevalându-se de prerogativele ce derivă dincalitatea sa de senator, a primit de la omul de afaceri CostelCășuneanu, în două tranșe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a60.000 euro) și 200.000 de euro, în schimbul intervenției pe lângămagistrați din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, învederea adoptării unei soluții favorabile societății comerciale lacare omul de afaceri era asociat.

De asemenea, în rezoluțiile de începere a urmăririi penale și înordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorii aureținut că, în luna august 2009, Cătălin Voicu a pretins și primitde la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei, în schimbulpromisiunii că va interveni pe lângă polițiști din PolițiaCapitalei pentru a-i determina să propună o soluție favorabilăîntr-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte de naturăpenală.

Judecătorii implicați în dosar

Judecătorii Cristian Jipa și Florin Costiniu de la Înalta Curteau fost, de asemenea, acuzați de procurori în dosarul Voicu,aceștia fiind complici la traficul de influență făcut de senatorulPSD pentru soluționarea favorabilă a unor dosare. Stenogrameleinterceptărilor din dosarul penal al senatorului PSD Cătălin Voicuau fost publicate în ultimele zile. Este vorba de mai multeîntâlniri sau discuții telefonice, care au fost înregistrate deDNA.
Protagoniștii sunt senatorul Voicu, judecătorii Cristian Jipa șiFlorin Costiniu de la Înalta Curte, senatorul PSD Alexandru Mazăre,oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic.

Senatul a aprobat săptămâna trecută cererea de arestare asenatorului Voicu. Acesta s-a aflat internat în spital și nu aasistat la dezbateri.

CatălinVoicu: Starea naturală e starea delibertate. Este normal să fii judecat în stare de libertate, ca săte poți apăra, de aceea am pledat pentru anchetarea mea în stare delibertate.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Scandal imens la Survivor România: „Ce faci, mă, ți-a căzut ochiul?”
BOMBĂ! Roșii OTRĂVITE în România. Secretul divulgat de un producător local
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Veste ȘOC în România: Cunoscuta jurnalistă A MURIT după un accident vascular
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Situația este îngrijorătoare în România
Infern la Vamă. Români blocați pentru că le lipsește un document. Coadă de kilometri
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...