Situația celor care au absolvit programe neautorizate la „Spiru Haret”, decisă în septembrie

Redactor:
Gândul
Situația celor care au absolvit programe neautorizate la „Spiru Haret”, decisă în septembrie
Situația celor care au absolvit programe neacreditate sau neautorizate la Universitatea "Spiru Haret" va fi decisă în luna septembrie, prin ordin al ministrului Educației, la propunerea ARACIS și cu avizul rectorilor, a declarat, joi, ministrul Daniel Funeriu, într-un interviu pentru "Gândul" .

Situația celor care au absolvit programe neacreditate sauneautorizate la Universitatea „Spiru Haret” va fi decisă în lunaseptembrie, prin ordin al ministrului Educației, la propunereaARACIS și cu avizul rectorilor, a declarat, joi, ministrul DanielFuneriu, într-un interviu pentru „Gândul” .

Ministrul Educației a spus că au fost mulți absolvenți deprograme care nu erau acreditate sau autorizate provizoriu, iarinstituția pe care o conduce nu are competența de a anula diplome,dar în Legea educației s-a stabilit că situația acestor absolvențiva fi decisă prin ordin de ministru, la propunerea Agenției Românede Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și cuavizul consiliului național al rectorilor.

Daniel Funeriu a precizat că acest lucru ar putea fi finalizatîn luna septembrie, solicitând ARACIS să elaboreze o propunere careeste deja în avizare.

Întrebat dacă Universitatea „Spiru ‘Haret” a fost beneficăpentru societate, ministrul a răspuns că procesele de învățământsub standarde, de la multe universități, nu au fost beneficesocietății românești. Aurelia Alexa,[email protected]

Inchide