• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

SIVECO România câștigă medalia de aur la eLearning Awards pentru Sistemul Educațional Informatizat

SIVECO România câștigă medalia de aur la eLearning Awards pentru Sistemul Educațional Informatizat
SIVECO România a câștigat Medalia de Aur pentru Sistemul Educațional Informatizat (SEI), la categoria "Best e-learning project securing widespread adoption", a eLearning Awards, de la Londra, categorie la care au intrat în competiție directă nume importante în domeniu.

SIVECO România a câștigat Medalia de Aur pentru SistemulEducațional Informatizat (SEI), la categoria „Best e-learningproject securing widespread adoption”, a eLearning Awards, de laLondra, categorie la care au intrat în competiție directă numeimportante în domeniu.

„Este cu siguranță o mare onoare pentru noi dar și o foarte plăcutăsurpriză să fim câștigătorii acestei competiții de maximăanvergură. Noi avem convingerea că Sistemul EducaționalInformatizat este cel mai mare proiect realizat în țara noastră îndomeniul eLearning, cu un impact major asupra educației. (…)Acest premiu este cu atât mai important cu cât se știe cât deavansată și de concurențială este piața de eLearning în MareaBritanie și cât de drastic se face evaluarea proiectelor în aceastăcompetitie, de către un juriu internațional de experți recunoscutpentru exigență și obiectivitate”, a declarat Irina Socol,Președinte și Director General SIVECO Romania, potrivit unuicomunicat al companiei remis agenției MEDIAFAX.

La nivel internațional, SEI este cel mai cunoscut și premiatproiect românesc din domeniul educației, primind trofee în cele maimari competiții precum World Summit Award, European eGovernmentAwards, European IT Excellence Awards, International ProjectManagement Association, eEurope Awards for eGovernment.

„Reușita obținută în Anglia aparține unei echipe de AUR. Produselenoastre AeL, AeL eContent, AeL eServices sunt adoptate pe scarălargă și au generat valoare pentru întreaga societate românescă.Ele sunt motorul unor proiecte de imensă popularitate precumConferința Națională de Învățământ Virtual, IntelTeach, CupaSIVECO, Școala de Vară SIVECO, Cursurile Caselor Corpului Didactic,forum.edu.ro, pătrunzând în instituțiile de educație, generândperformanță exact în zona în care este cel mai eficient asimilată”,a declarat Radu Jugureanu, director departament AeL EducationalContent, SIVECO Romania.

La rândul său, Florin Ilia, vicepreședinte comercial SIVECORomânia, a apreciat că acest premiu este „cu adevărat fantastic,binemeritat, pentru un proiect complex, dificil, care influențeazădecisiv procesul educațional în România, Moldova, Cipru, EmirateleArabe Unite, Maroc”, aceasta fiind și explicația primirii premiului- nivelul ridicat de asimilare și răspândire în rândulutilizatorilor direcți.

În competiția desfășurată la Londra au fost acceptate 200 deproduse de eLearning din sectorul public, privat și din sectorulorganizațiilor neguvernamentale din toată lumea. Dintre acestea aufost selectate 86, pentru ca în marea finală să intre cele mai bune37 de proiecte care au concurat la categoriile „Best e-learningproject securing widespread adoption”, „Meeting the needs ofcompliance for an external regulator or an internal workforce”,”Best use of mobile learning”, „Best use of rapid e-learningcontent”, „Best use of synchronous e-learning”, „Best use of socialmedia for learning”, „Best learning game, simulation or virtualenvironment”, „Most innovative new product or tool in e-learning”,”Best online or distance learning programme”, „Excellence in theproduction of learning content” (Public sector, Private sector),”E-learning internal project team of the year”, „E-learningindustry award for outstanding achievement” (Corporate,Individual), „E-learning development company of the year”.

Organizațiile care au câștigat premii sunt: SIVECO Romania,Brightwave, Learnosity , Bupa Health, Wellbeing UK, HiberniaCollege, The Open University, Lightbox Education, Parliament’sEducation Service, MyWorkSearch, IMC (UK) Learning, Fire ServiceCollege, Infinity Learning, University of Edinburgh, Royal Collegeof Surgeons of Edinburgh, One Plus One, Nelson Croom, GloucesterHospitals NHS Foundation Trust, e2train, Epic, Capita NationalStrategies, Home Retail Group, Fusion Universal.

SEI este un program complex inițiat de Ministerul Educației,Cercetării, Tineretului și Sportului, al cărui obiectiv de bază îlreprezintă susținerea procesului de predare-învățare înînvățământul preuniversitar, cu tehnologii de ultimă oră. Programula fost implementat de un parteneriat public-privat.

În cifre, SEI înseamnă: peste 4 milioane de beneficiari la nivelnațional, 140.000 de profesori instruiți,15.000 de laboratoareinformatizate,192.000 de calculatoare, 3.700 de lecții multimediaAeL;1.500.000 de candidați în Bacalaureat (2003-2010), 441.953 departicipanți la examenul de titularizare (2003-2010), 2.000.000elevi repartizati in licee (ADLIC 2001-2010),149.000 de utilizatoriînregistrați pe portal edu.ro, 2.000.000 de vizitatori, peste 6.000de articole și 1.300.000 de mesaje postate pe forum.

Înființată în 1992, SIVECO România este liderul caselor româneștide software și unul din integratorii software de succes din EuropaCentrală și de Est. Compania asigură dezvoltarea și exportul desoluții IT și de proiecte de consultanță cu valoare adaugatăridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu,Africa de Nord și spațiul Comunității Statelor Independente.

Între acționarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, PolishEnterprise Fund V (fond de investiții administrat de EnterpriseInvestors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociațiiprofesionale și de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES,ATIC, ANIAP) și internaționale (European Association forInformation Technology – EITA, Information Society TechnologiesAdvisory Group – ISTAG) și a aderat la importante inițiativeglobale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency și PACI(Partnership Against Corruption Intiative).
(Departamentul Social, [email protected])

Inchide