„Șmecherul” din Craiova: „L-am lovit cu palmele peste față, gât și piept. Eu am fost provocat”. Avocatul cere eliberarea pentru că astfel de infracțiuni „au loc tot mai des”

„Șmecherul din Craiova: „L-am lovit cu palmele peste față, gât și piept. Eu am fost provocat. Avocatul cere eliberarea pentru că astfel de infracțiuni au loc tot mai des
Publicat: 10/01/2013, 13:44
Actualizat: 10/01/2013, 13:44

Cosmin Drăgan, șoferul din Craiova care a bătut un bătrân în vârstă de 62 de ani pe motiv că traversa strada prea încet, iar acesta a murit la spital, a declarat, vineri, la Tribunalul Dolj, că își regretă fapta dar că ar fi fost provocat de victimă, care ar fi încercat să îl lovească și să arunce cu pietre în mașina sa.

Cosmin Drăgan le-a relatat magistraților de la Tribunalul Dolj, care judecă, vineri, recursul său la măsura arestării preventive, transmite Mediafax.

„L-am lovit cu palmele peste față, gât și piept. Eu am fost provocat de pieton. El nu se afla pe trecerea de pietoni, iar eu am deschis geamul de la mașină să-i spun să se dea mai încolo. A încercat să mă lovească cu palma peste geam, iar atunci am coborât și l-am împins prima dată. El a luat două pietre să-mi dea în mașină, iar atunci m-am dus la el și l-am lovit cu palma. Regret fapta”, a spus Cosmin Drăgan în fața magistraților.

Avocatul șoferului le-a solicitat magistraților să dispună cercetarea în stare de libertate a clientului său întrucât acesta a fost arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, infracțiuni „care au loc tot mai des”.

„Vă rog să faceți o distincție între infracțiunea de ultraj pentru care a fost trimis în arest și cea de lovituri cauzatoare de moarte, pentru care încă nu a fost găsită nicio probă”, a spus avocatul lui Cosmin Drăgan.

Șoferul rămâne în arest, după ce Tribunalul Dolj i-a respins, vineri, recursul formulat la decizia Judecătoriei Craiova, de arestare preventivă


Polițiștilor din Craiova le-au trebuit șase zile pentru a-și da seama că strada pe care s-a comis o infracțiune deosebit de gravă era monitorizată video chiar la propunerea Poliției Rutiere, lucru care îi poate ajuta în anchetă. Este vorba de zona în care, vinerea trecută, un bătrân a fost bătut de un șofer pentru că traversa prea încet – la scurt timp după agresiune victima decedând. Ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, a încercat să ia apărarea polițiștilor pentru întârzierea apariției acestor imagini, declarând pentru Gândul că și procurorii sunt la fel de responsabili.

Interesant este că, încă de luni, procurorii se gândiseră la eventuale probe video, dar nu și-au putut imaginat că acestea sunt chiar în posesia Poliției și administrației locale, cărora nu le dă prin gând să le pună la dispoziția Parchetului. Procurorii au cerut la începutul săptămânii înregistrările camerelor de supraveghere de la o benzinărie, numai că imaginile nu au fost relevante.

Imagini: bătrânul leșină după loviturile primite

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au intrat, ieri dimineață, în posesia unui film surprins de camerele video ale Primăriei Craiova, chiar în momentul în care Cosmin Drăgan, șoferul cu BMW, îl lovește pe Pavel Rentea, care traversa strada pe trecerea de pietoni alături de nepoata sa. În imagini se observă cum tânărul îl lovește pe bătrân, acesta din urmă își continuă drumul alături de nepoata sa de numai 6 ani, dar șoferul se mai întoarce o data și începe iar să-l lovească pe bătrân. După câțiva metri, victima se așază pe o bordură și leșină.

„Am intrat în posesia unor imagini de pe camera de supraveghere a Primăriei Craiova în care se observă cum s-a petrecut incidentul. Procurorii continuă cercetările pentru infracțiunea de lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magda Bădescu.

În timpul incidentului, dispecerul privea un semafor

Camerele video care au surprins incidentul sunt montate pe un stâlp de iluminat public, însă procurorii care instrumentează cazul abia miercuri au aflat de existența lor. Nici polițiștii, și nici angajații Primăriei Craiova nu-i informaseră până acum de existența acestor camere de supraveghere, deși acestea funcționau de un an de zile. „Sistemul de monitorizarea traficului este montat pe bulevardul Dacia cu rolul de a fluidiza traficul din intersecții. Acolo sunt permanent înregistrate imagini, iar opt ore pe zi există și un operator care supraveghează aparatura. Este angajat al Regiei de Administrarea Domeniului Public Craiova și se afla la pupitru în momentul producerii incidentului, dar era focalizat pe un semafor defect de pe același bulevard, unde se afla o echipă care încerca să remedieze situația.

IJP Dolj a cerut azi-dimineață imagini și imediat au fost puse la dispoziție”, a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova. Bulevardul Decebal a fost reabilitat anul trecut pe o distanță de aproximativ 10 km, cu fonduri europene, iar camerele video au fost montate sub îndrumarea Poliției Rutiere Craiova.

Agresorul – în arest pentru tulburarea liniștii

Reamintim că Pavel Rentea, în vârstă de 62 de ani, a ajuns, vinerea trecută, în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, după ce a fost bătut de Cosmin Drăgan, de 22 ani, care se afla la volanul unui autoturism BMW. Tânărul și-a ieșit din fire și l-a lovit de mai multe ori pe bătrân pentru că acesta din urmă traversa prea încet strada. În urma loviturilor primite, Pavel Rentea a făcut stop cardiac. Medicii de la SMURD l-au transportat pe bătrân la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, dar acesta a decedat din cauza complicațiilor. Cosmin Drăgan a fost reținut miercuri de magistrații craioveni pentru 24 de ore, iar joi aceștia au decis eliberarea unui mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...