ȘOC ÎN BUCUREȘTI: SURPRIZA DIN ACESTE IMAGINI

Redactor:
Ionela Samoilă
Imagini incredibile pe străzile din București

Într-unul dintre numeroasele clipuri postate pe internet în ultimele 24 de ore filmate la protestul de sâmbătă din centrul Capitalei apare și liderul galeriei dinamoviste de la Peluza Cătălin Hîldan (PCH), Elias Bucurică.

Liderul galeriei, căruia i s-a interzis prezența pe stadioane, s-a aflat în fruntea unui grup de persoane, care par a fi membri ai galeriei echipei Dinamo, care s-au îndreptat către Piața Universității după ce au asistat la meciul caritabil organizat pentru fiica fotbalistului Iosif Rotariu, care suferă de o boală gravă de inimă.

În videoclipul postat pe Youtube apar mai multe persoane care au fețele înfășurate în fulare și strigă „Fără violență” și „Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câștiga libertatea noastră!” în timp ce jandarmii încearcă să-i potolească.

Printre protestatari poate fi observat și liderul PCH, Elias Bucurică, la minutul 7 și 55 de secunde al videoclipului, agitând spiritele alături de alți ultrași. Reprezentanții Jandarmeriei au declarat că evenimentele de aseară au degenerat din cauza prezenței unor membri ai galeriilor celor două echipe rivale, Dinamo și Steaua, la protestul care a pornit inițial cu un mesaj de susținere a medicului Raed Arafat.

Contactat de gândul, liderul galeriei dinamoviste de la PCH, Elias Bucurică, nu a vrut să comenteze informațiile apărute în presă și nici faptul că din videoclip reiese clar că a fost prezent sâmbătă seară în mijlocul protestelor de la Universitate, din Capitală.

La rândul său, ultrasul Marius Nicu Tararache, vărul fotbalistului Mihai Tararache și finul lui Nicu Gheară, ne-a declarat că „Pot să spun că am fost, pot să spun că n-am fost. Atâta timp cât Elias apare în filmuleț, de ce mă întrebați pe mine dacă am fost acolo?”.

„Din păcate, în Piața Universității și-au făcut apariția și niște grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo și Steaua. Au fost identificați și câțiva lideri de la Dinamo – Tararache Marius, Bischin Ioan Țintă Claudiu și un coordonator al galeriei Steaua – Denescu Alexandru Mihai. Odată cu apariția acestor grupuri compacte lucrurile au degenerat”, a declarat Aurel Moise, șeful Direcție de siguranță publică din cadrul jandarmeriei, cu ocazia unei conferințe de presă organizate duminică la orele prânzului.


Inchide