Stenograma I: SOV: Mi-am scos oștile regulate din cazărmi. Poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, încă ține cu imbecilul, să-i degajăm prostimea

Redactor:
Ioana Erdei
Stenograma I: SOV: Mi-am scos oștile regulate din cazărmi. Poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, încă ține cu imbecilul, să-i degajăm prostimea
Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat pe rolul Tribunalului București, conține cinci volume, incluzând stenogramele discuțiilor cu jurnaliști din grupul Realitatea, precum Cătălin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tănase, dar și cu politiceni.

Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat pe rolulTribunalului București, conține cinci volume, incluzândstenogramele discuțiilor cu jurnaliști din grupul Realitatea,precum Cătălin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tănase, dar și cupoliticeni.

Una dintre stenograme este cea a discuției dintre Sorin OvidiuVîntu și directorul Realitatea TV, Cătălin Popa, purtată în 29octombrie 2009, în campania electorală pentru alegereaPreședintelui. Documentul a fost obținut de Mediafax.

Prezentăm integral conținut stenogramei:

„POPA CĂTĂLIN : Am făcut un carton și am spuscă aceleași ONG-uri, în 2004 l-au susținut pe candidatul TraianBăsescu.

S.O.VÂNTU : – Foarte bine, f… în gură să-if… Deci s-au isterizat ăia.

POPA : -Mamă, sunt cu nervii pe pereți.

S.O.VÂNTU : – Excepțional, excepțional.

POPA : -Adevărul e că e fără precedent, cătoată societatea civilă, că astea sunt cele mai importante voci înmomentul de față și cele mai importante ONG-uri din România, și nuau mai văzut în mandatul lui Băsescu niciodată așa ceva. Dar știicare este șocul?

S.O.VÂNTU : – Ă?

POPA : – Liderii celor două partide de opozițienu vor să facă declarații pe tema asta.

S.O.VÂNTU : – De ce?

POPA : – De boi. Adică răspunsul meu e clar. Deboi.

S.O.VÂNTU : – Cred că fac bine, tati.

POPA : – Eu nu cred.

S.O.VÂNTU : – Dacă îmi permiți, totuși rărireaparlamentarilor este o chestie foarte populară printre cetățeniiimbecili ai acestei țări.

POPA : – Da, dar nu despre asta e vorba.

S.O.VÂNTU : -Ba da, pentru că acolo esteprefaudarea alegerilor. Se referă strict la referendum șireferendumul este o chestie gingașă. Ei au ieșit deja cu declarațiică susțin micșorarea numărului de parlamentari.

CĂTĂLIN POPA :-Da și asta poate să spună șiacum, „Susținem în continuare referendumul, haideți să-l programămîntre tururile de scrutin”.

S.O.VÂNTU – Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cuMIRCEA și cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu știu. M-a luatprin surprindere cu treaba asta.
(…)

CĂTĂLIN POPA. – Da. O să stăm să documentămdeși mă ardeau mâinile să ieșim repede cu el, dar nu putem pentrucă sunt lucruri foarte grave.

S.O.VÂNTU – Sunt grave, nu?

CĂTĂLIN POPA. – Da.

S.O.VÂNTU – Așa tati, așa băiatul lui tata.F… în gură să-l f… Hai că vin și eu acasă să pun umărul (râde -n.n.).

CĂTĂLIN POPA. – (râde – n.n.). Da.

S.O.VÂNTU – Rar mi se întâmplă, fără miștoCĂTĂ, să mă mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.

CĂTĂLIN POPA. – Da. Am simțit și eu pealocuri.

S.O.VÂNTU – Rar mi se întâmplă. Mi-am scosoștile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-amscos armata regulat. Am lucrat numai cu ostașii.

CĂTĂLIN POPA – (râde – n.n.).

S.O.VÂNTU – Da. De data asta… multă prostime,dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimeaasta încă ține cu imbecilul și trebuie să-i degajăm prostimea.

CĂTĂLIN POPA. – Da.

S.O.VÂNTU – I-o degajăm f… în gură să-l f…Hai, te pup! Pa!

CĂTĂLIN POPA. – Drum bun! Pa!”

CITEȘTE AICI DISCUȚIA AVUTĂ DE SOVCU BOGDAN CHIRIEAC DESPRE SUSPENDAREA LUI TRAIANBĂSESCU

(Departamentul Eveniment, [email protected])

Inchide