Taximetriștii, artiștii și cizmarii plătesc forfetar. Bonurile de masă se vor taxa

Redactor:
Maria Toader
Taximetriștii, artiștii și cizmarii plătesc forfetar. Bonurile de masă se vor taxa
Guvernul intră în linie dreaptă cu impozitul forfetar. El va viza doar sectoarele economice predispuse evaziunii fiscale, precum industria hotelieră și restaurantele. Acesta ar fi trebuit să intre în vigoare, potrivit declarațiilor premierului Emil Boc, până la sfârșitul lunii martie.

Guvernul intră în linie dreaptă cu impozitul forfetar. El vaviza doar sectoarele economice predispuse evaziunii fiscale, precumindustria hotelieră și restaurantele. Acesta ar fi trebuit să intreîn vigoare, potrivit declarațiilor premierului Emil Boc, până lasfârșitul lunii martie. Între timp, Finanțele au pregătit o formă aforfetarului, pentru a cărui introducere trebuie modificat CodulFiscal.

În documentul de lucru al Executivului se specifică faptul căveniturile firmelor vizate nu vor trebui să fie mai mari de „35.000(100.000) euro”, potrivit Mediafax. Mai mult, Cabinetul Boc vrea săincludă în categoria veniturilor impozabile și bonurile de valoarecare se acordă cu titlu gratuit persoanelor fizice. Acestea pot fitichete de masă, cadou sau cele de carburanți.

Taxă pe 28 de servicii

Care vor fi antreprenorii români afectați de noua formulă deimpozit? Mai exact, în lista pregătită de Ministerul Finanțelorsunt cuprinse 28 de servicii care mai de care mai variate. Astfel,de la transportul cu taxiuri, spălătoriile auto și interpretareaartistică și până la vulcanizări, forfetarul nu va „ierta”sectoarele economice considerate „gri”.

Alte servicii nou introduse, clasificate după codul CAEN, pentrucare se va plăti impozit forfetar sunt transporturile urbane,suburbane și metropolitane de călători, alte transporturi terestrede călători, activități de întreținere peisagistică. Nici artiștiinu vor scăpa de această taxă. Guvernul va taxa spectacolele,activitățile de creare artistică și de gestionare a sălilor despectacole.

În listă mai figurează și serviciile hoteliere, parcurile pentrurulote, campingurile și tabere, cât și alte servicii de cazare. Nuîn ultimul rând, forfetarul se va aplica și pentru restaurante,firmele de catering și alte activități de alimentație, baruri șialte activități de servire a băuturilor, dar și pentru servicii derezervare și asistență turistică.

Cine scapă de taxă: ceasornicarii și „depanatorii” decalculatoare

Microîntreprinderile sunt, de asemenea, taxate de stat. Printreacestea figurează firmele care se ocupă de repararea dispozitivelorde uz gospodăresc și a echipamentelor pentru casă și grădină,cizmăriile și marochinăriile. Repararea articolelor de uz personalși gospodăresc, spălarea și curățarea (uscată) articolelor textileși a produselor din blană, coafură și alte activități deînfrumusețare, activitățile de pompe funebre dar și cele deîntreținere corporală se numără, la rândul lor, pe listaserviciilor care vor plăti forfetarul.

Există și câțiva întreprinzători norocoși. Guvernul s-arăzgândit în privința celor care se ocupă de reparareacalculatoarelor și a echipamentelor de comunicații, reparareaceasurilor și a bijuteriilor, bâlciurile și parcurile dedistracții.

Cum se va calcula: studiu de caz, barurile

În proiectul Guvernului este prezentată și modalitatea de calculpentru stabilirea impozitului forfetar pentru restaurante șihoteluri. Cel mai mic impozit va fi plătit de proprietarii debaruri și cafenele de la sat. Cei care nu dețin o suprafață utilămai mare de 10 metri pătrați vor plăti 2.000 de lei.

Suma maximă pentru un astfel de local situat la sat poate ajungela 34.500 de lei pe an în cazul unei suprafețe de 240 de metripătrați. În cazul orașelor, forfetarul va fi diferit în funcție dezona în care este plasată cafeneaua. Dacă localul se află într-ozonă centrală, proprietarul va plăti un impozit între 8.900 de leiși 41.100 de lei.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide