ȚIRIAC atacă proiectul ELENEI UDREA: E o glumă proastă să faci o sală polivalentă în mijlocul orașului

ȚIRIAC atacă proiectul ELENEI UDREA: E o glumă proastă să faci o sală polivalentă în mijlocul orașului
Publicat: 23/04/2012, 19:30

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, marți, într-o conferințăde presă, că ridicarea unei săli polivalente pe amplasamentulPatinoarului Mihai Flamaropol din București, așa cum intenționeazăministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, este o”glumă proastă”.

„Am înțeles că se face o sală multifuncțională. Asta curidicarea peste patinoarul Flamaropol e o glumă proastă. Nu arenicio legătură. Doamna Elena Udrea mi-a spus că face o sală de20.000 de locuri undeva unde trebuie, în afara Bucureștiului,undeva unde să ai acces și să ai 5.000 de locuri de parcare. Cepatinoar? Ăla trebuie dărâmat și plantate flori. Ăla e de pe vremeamea. Și ăla oricum are 4.000 de locuri, păi noi vorbim aici de unoraș cu 3 milioane de locuitori. S-a discutat mult să se facă laOtopeni și cred că era de departe cea mai bună locație. La Rompexpoiarăși nu ai unde, nu e loc”, a spus Țiriac.

Fostul tenisman a menționat că lipsa unei arene moderne estemotivul pentru care jucători de nivelul lui Roger Federer sauRafael Nadal nu pot fi aduși în România. „De convins îi convingi săvină. Dacă nu pe Federer, îl convingi pe Djokovici. Dar nici înziua de azi noi nu avem o sală multifuncțională. Și se poate săvină în România nu într-o treabă oficială, ci într-una de caritate.Ei au făcut un eveniment de acest fel la Madrid și unul la Baselanul trecut, așa că s-ar putea întâmpla. Sunt doi oameni carecâștigă enorm de mulți bani și care dau și înapoi. Singura problemăeste că nu ai unde să îi joci în România”, a explicat IonȚiriac.

Deținătorul licenței turneului de tenis de la București aparticipat, marți, la conferința de presă organizată cu ocaziaschimbării titulaturii competiției din BCR Open România în BRDNăstase Țiriac Trophy. Programat în perioada 17-25 septembrie laArenele BNR și dotat cu premii în valoare de 368.450 de euro,turneul BRD Năstase Țiriac Trophy este singurul eveniment ATP WorldTour 250 din România.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului va construi peamplasamentul patinoarului Flamaropol din apropierea StadionuluiNațional, în parteneriat cu autoritățile Sectorului 2, o salăpolivalentă cu 16.000 de locuri, a declarat la 2 iunie, într-oconferință de presă, ministrul de resort, Elena Udrea. „Avem o salăpolivalentă de construit în parteneriat cu Sectorul 2, lângăStadionul Național, pe amplasamentul patinoarului Flamaropol”, aspus Udrea.

Clădirea în care funcționează patinoarul va fi demolată. Udrea aadăugat că a fost ales acest amplasament pentru că există o seriede facilități, printre care locuri de parcare. Potrivit EleneiUdrea, proiectul a intrat în procedură de achiziție în ceea ceprivește studiul de fezabilitate. „Sala va avea 16.000 de locuri șisperăm să fie gata anul viitor”, a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că investiția va fi mai mică de 50 milioane euro.”Vă asigur că prețul nu se va dubla la sala polivalentă, așa cums-a dublat la Stadionul Național”, a mai spus Udrea.

În luna aprilie Compania Națională de Investiții (CNI), aflatăsub autoritatea Ministerului Dezvoltării, a anunțat că vrea săcontracteze lucrări de proiectare și construcție a unei sălipolivalente de 20.000 de locuri în București, proiect estimat la 50milioane euro, fără TVA. Data prevăzută pentru începereaprocedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30de luni de la data atribuirii, conform unui anunț de intenție alCNI. Proiectul va fi finanțat de la bugetul de stat, prin cel alMDRT, și alte surse legal constituite, potrivit anunțului.

(Marius Țone, [email protected])

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Horoscop de weekend, 17 octombrie! Zodia care bate pe toată lumea la cap. Nu vei...
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021