• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Traian Băsescu a anunțat și explozia întreținerii. În București, eliminarea subvențiilor locale și guvernamentale va tripla facturile la căldură și apă caldă

Traian Băsescu a anunțat și explozia întreținerii. În București, eliminarea subvențiilor locale și guvernamentale va tripla facturile la căldură și apă caldă
În discursul său, Traian Băsescu n-a precizat ce subvenții pentru căldură vor fi eliminate, cele locale, cele guvernamentale sau ambele. Gândul vă prezintă mai multe variante de creștere a întreținerii, în funcție de soluția aleasă de guvernanți.

Președintele Mihai Mereuță susține că facturile la utilități nuar trebui să depășescă 15 la sută din veniturile unei familii.”Potrivit standardelor europene facturile pentru utilități nu artrebui să depășească 15 la sută din veniturile dar la noi , înclipa de față, acestea reprezintă 40-50 la sută din veniturile uneifamilii. Potrivit standardardelor europene asta înseamnă sărăcieextremă”.

Fericiții fără subvenții – harghitenii care ard rumeguș șilocuitorii din Beiuș ce folosesc apă termală

La nivelul întregii țări prețul gigacaloriei diferă în funcție deoraș și de produsele energetice folosite pentru preparareaacesteia. Din date Autorității Naționale pentru ReglementareaServiciilor Comunale (ANRSC) reiese că cea mai scumpă gigacalorie oplătesc locuitorii din Horezu.

Citește și Cristian Tudor Popescu, despremăsurile de restructurare a sistemului bugetar anunțate de TraianBăsescu

Prețul de producere este de 564,18 lei, din care populația plătește301,2 lei pentru o gigacalorie. Aceștia sunt urmați de cei dinVaslui unde producerea unei gigacalorii costă 537 de lei, iarpopulația plătește 180 de lei, de cei din Botoșani unde agentultermic se produce cu 412 lei iar populația plătește 187,86 lei saude cei din Brăila unde producerea unei gigacalorii costă 351 de leiiar populația o plătește cu câte 165,30 lei.

Încălzirea și apa caldă fără nici o subevenție plătesclocuitorii din Buzău câte 137,37 lei sau cei din Harghita 108,05lei și asta din cauză că pentru producerea energiei termice sefolosește rumegușul. La Oradea și Beiuș pentru producerea agentuluitermic se folosește apa termală iar prețul plătit de populație estecel de producere adică, 99,33 lei și respectiv 77,56 lei.

Inchide