Udrea vrea ca hotelurile RAAPPS să fie scoase la vânzare

Redactor:
Gândul
Udrea vrea ca hotelurile RAAPPS să fie scoase la vânzare
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat marți la o întâlnire cu reprezentanții turoperatorilor, că dorește ca hotelurile Regiei Autonome-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) să fie scoase la vânzare.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat marți la o întâlnire cu reprezentanții turoperatorilor, că dorește ca hotelurile Regiei Autonome-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) să fie scoase la vânzare.

„Sunt foarte multe structuri de turism care ar trebui vândute. Probabil că se va scoate la vânzare patrimoniul RAAPPS”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că unele hoteluri RAAPPS aflate în paragină sunt surse de venituri doar pentru directorii temporari ai acestora.

Udrea a amintit și de hotelurile Bradu din Covasna și Triumf din București, aflate în patrimoniul statului și care ar trebui scoase la vânzare.

„Să se facă transparent, prin licitație publică, națională sau internațională, numai să se vândă aceste hoteluri. Am ratat câteva ocazii ca mari lanțuri hoteliere să ajungă în București și să investească aici, pentru că statul nu a fost suficient de prompt în a da drumul acestor vânzări. Există interes pentru mare parte din aceste structuri, care sunt vechi, sunt depășite astăzi, au 20 și ceva de ani minim numai că trebuie și noi să ne mișcăm, altfel pierdem o piață”, a arătat Udrea.

Ea a adăugat că Bulgaria a privatizat litoralul vânzând acum 20 de ani către investitorii germani, iar România a privatizat către „prietenii guvernelor”, iar astăzi totul este în paragină.

RAAPPS deține zeci de baze turistice la nivel național.

Ea a vorbit și despre vilele de protocol ale „foștilor și actualilor nomenclaturiști”, aflate în proprietatea statului, și pentru care aceștia nu plătesc chirie.

„Dacă vor să mai stea în vila respectivă să o cumpere, să dea statului banii, și să stea acolo ca un bun proprietar, nu să tragă foloase de pe urma unui stat care încă își mai permite să creeze astfel de avantaje”, a continuat Udrea.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, RA-APPS va scoate la vânzare imobile amplasate în zone centrale ale Capitalei, dar îi va exclude de la licitație pe chiriașii cu datorii față de regie și îi va despăgubi pentru investițiile deja efectuate în locuințe doar dacă acestea au fost autorizate în prealabil.

Guvernul a anunțat, miercuri, că pregătește vânzarea unor locuințe de serviciu aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care nu sunt grevate de sarcini, susținând că procedura va fi derulată prin licitație deschisă cu strigare, iar casele vor fi cedate la un preț care nu va coborî sub cel al pieței stabilit de un evaluator.

Liviu Iancu, [email protected]

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Anunţ BOMBĂ despre pensii! Se schimbă TOT! Lovitură mare pentru pensionari
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
VIDEO. O femeie și-a folosit lenjeria intimă pe post de mască de protecție
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Eveniment astrologic important azi, 27 februarie. Ce nu ai voie să faci diseară, sub nicio...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide