Un bărbat din Mehedinți a fost amendat cu 200 de lei după ce a scandat împotriva premierului Boc: „Nu am nicio legătură. N-am dat nicio dispoziție în acest sens”

Redactor:
Gândul
Un bărbat din Mehedinți a fost amendat cu 200 de lei după ce a scandat împotriva premierului Boc: „Nu am nicio legătură. N-am dat nicio dispoziție în acest sens”
Un bărbat a fost amendat de jandarmi, joi, după ce a scandat lozinci împotriva Guvernului, în fața Palatului Administrativ din Drobeta-Turnu Severin, în timp ce premierul Emil Boc se afla în interiorul clădirii pentru a semna mai multe contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional.

Un bărbat a fost amendat de jandarmi, joi, după ce a scandatlozinci împotriva Guvernului, în fața Palatului Administrativ dinDrobeta Turnu Severin, în timp ce premierul Emil Boc se afla îninteriorul clădirii pentru a semna mai multe contracte de finanțareprin Programul Operațional Regional. Bărbatul, în vârstă de 50 deani, a scandat minute în șir lozinci precum „Jos Boc!”, „JosBăsescu!”, în timp ce delegația formată din premierul Emil Boc,ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administrației șiInternelor, Traian Igaș, deputații PDL Iona Oltean și Doina Chircu,senatorul PDL de Mehedinți Mihai Stănișoară se aflau în sala deședințe a Palatului Administrativ, unde se semnau trei contracte definanțare a unor obiective din Mehedinți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean deJandarmi (IJJ) Mehedinți, Claudia Mendea, jandarmii care asigurauordinea publică în apropierea Palatului Administrativ au mers să îllegitimeze pe bărbat întrucât acesta se manifesta zgomotos. „Lasolicitarea forțelor de ordine, bărbatul a refuzat legitimarea. Afost condus la sediul IJJ, unde a fost amendat cu suma de 200 delei pentru tulburarea liniștii publice, în baza legii 61/1991republicată”, a mai spus Mendea.

Întrebat despre acest incident, la ieșirea din sala de ședințe,premierul Emil Boc a răspus: „Nu am nicio legătură. N-am dat niciodispoziție în acest sens”.
Joi, la Drobeta Turnu Severin, premierul Emil Boc a participat lasemnarea a trei contracte de reabilitare a unor obiective dinMehedinți, între autoritățile județene și Agentia pentru DezvoltareRegională Sud-Vest Oltenia. Astfel, este vorba despre proiectul”Reamenajare pavilion cazare – administrativ” în centru deintegrare prin terapie ocupațională Burila Mare, proiect care se vaderula pe parcursul a zece luni și are o valoare de 1.460.816,84 delei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de1.108.645,58 de lei.

Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea Colegiului Tehnic”Lorin Salagean” din Drobeta-Turnu Severin, valoarea totală aproiectului, care se va derula pe parcursul a 20 luni, fiind de4.768.040,62 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile estede 3.690.225,28 de lei.
Al treilea proiect vizează reabilitarea și extinderea școliiDimitrie Grecescu din Drobeta-Turnu Severin, proiectul având ovaloare de 4.414.918,11 de lei, din care valoarea finanțăriinerambursabile este de 3.430.130,83 de lei.
Departamentul Corespondenți,[email protected]

Inchide