Un bărbat s-a urcat pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni. După mai bine de șase ore de negocieri, acesta a coborât UPDATE

Redactor:
Gândul
Un bărbat s-a urcat pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni. După mai bine de șase ore de negocieri, acesta a coborât UPDATE
Bărbatul care s-a urcat, miercuri dimineață, pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni, flutură un pistol și amenință că se împușcă. Poliția nu a putut preciza dacă arma este una adevărată

UPDATE 15.20:În urmanegocierilor de peste șase ore, bărbatul a coborât de pe stâlp.

UPDATE 11.40: Bărbatulle-a dat negociatorilor mai multe documente personale, precum și uncuțit.

UPDATE 11.18: Unreprezentant al echipei de negociatori a declarat că protestatarul are asupra lui unpistol air soft.

UPDATE 10.38: Bărbatulcare s-a urcat, miercuri dimineață, pe un stâlp de lângă PalatulCotroceni și amenință că se împușcă în cap cu un pistol a maiîncercat să se sinucidă, el fiind diagnosticat cu „sindromdepresiv reactiv și tulburare de personalitatepolimorfă„.

Potrivit surselor citate, bărbatuleste la a treia urcare pe stâlp și a încercat să se sinucidă cu apăgrea. În 8 iunie, când a fost dat jos de pe stâlpul pe care seurcase pentru a protesta, asupra lui a fost găsit un documentmedical eliberat după ce a fost examinat în urma unei tentative desinucidere cu apă grea.

În urma examinării medicale,bărbatul a fost diagnosticat cu „sindrom depresiv reactiv șitulburare de personalitate polimorfă”, au mai spus surselecitate.În iunie, bărbatul, în vârstă de 28 de ani, s-a urcat pe unstâlp de lângă Palatul Cotroceni, amenințând că se sinucide, fiindconvins să renunțe la protest după aproximativ șase ore. Atunci,bărbatul s-a legat cu trei cabluri electrice tricolore de stâlp șide gât, acuzând tot justiția pentru gestul său.

În aceeași zi, în zona Palatului Cotroceni și-a dat foc unbărbat de 59 de ani, suferind arsuri de gradele doi și trei lanivelul mâinii, antebrațului stâng, la ambele picioare și la gambastângă. Bărbatul – Petre Murjan – este membru al sindicatelorcadrelor militare disponibilizate sau în rezervă. El a ieșit lapensie în 1988, cu grad de maior.

Gabriel Pecheanu,[email protected]

UPDATE 10.34: Unnegociator care poartă o vestă antiglonț încearcă în aceste momentesă-l convingă pe bărbat să renunțe la protest.

UPDATE 10.04: Bărbatula afișat o pânză pe care scrie „Nu există drepturile omului înRomânia. Vă rog să îmi dați dreptul la moarte” și s-a legat destâlpul de iluminat cu o sârmă prinsă în jurul gâtului. El susținecă a fost nedreptățit într-un proces cu firma la care a lucrat.

Cinci negociatori de la PolițiaCapitalei încearcă să îl convingă să coboare de pe stâlp.Purtătorulde cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat că opersoană care trecea prin zonă a anunțat, în jurul orei 8.45, prin112, că pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni s-a urcat un bărbat.Ea a precizat că bărbatul a protestat în același mod și în urmă cudouă luni, în 8 iunie. La fața locului se află și o ambulanță,precum și un echipaj al pompierilor, cu o autoscară.

Departamentul Social,[email protected]

Bărbatul care s-a urcat, miercuridimineață, pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni, a fluturat unpistol și a amenințat că se împușcă în cap dacă solicitările lui nuvor fi rezolvate. El le-a spus celor prezenți că nu se va da jos depe stâlp „până când președintele Traian Băsescu nu va veni săvorbească cu el”. Zona a fost securizată, iar echipajele dejandarmi, pompieri, au venit la fața locului pentru a interveni.Poliția nu a putut preciza dacă pistolul pe care l-a fluturatbărbatul este unul adevărat.

Tânărul, în vârstă de 28 de ani, nueste la prima tentativă de acest fel. În iunie, acesta a prostestatîn același fel. Nemulțumirile lui sunt legate de lipsa banilor.Atunci le-a spus polițiștilor că are un venit lunar de 600 lei șinu are un loc de muncă.

Vom reveni cuamănunte.

Inchide