Un grup de bătrâni din Vrancea plecați în excursie prin Europa, jefuiți la Paris, lăsați fără autocar și bagaje în Bruxelles

Redactor:
Gândul
Un grup de bătrâni din Vrancea plecați în excursie prin Europa, jefuiți la Paris, lăsați fără autocar și bagaje în Bruxelles
Un grup de peste 40 de bătrâni din județul Vrancea, plecați într-o excursie prin Europa sub coordonarea filialei Crucea Roșie din județ, au rămas fără autocar în Bruxelles, marți dimineață, vehiculul fiind furat din parcarea hotelului la care erau cazați, după ce, cu o zi înainte, trei dintre ei fuseseră agresați și jefuiți în Paris.

Un grup de peste 40 de bătrâni din județul Vrancea, plecațiîntr-o excursie prin Europa sub coordonarea filialei Crucea Roșiedin județ, au rămas fără autocar în Bruxelles, marți dimineață,vehiculul fiind furat din parcarea hotelului la care erau cazați,după ce, cu o zi înainte, trei dintre ei fuseseră agresați șijefuiți în Paris.

Potrivit Mediafax, directorul Crucii Roșii Vrancea, RodicaDavidean, aflată în excursie împreună cu grupul de vârstnici, areclamat cele două incidente polițiștilor din Franța, respectivBelgia, și oficialilor de la Ambasadele României din cele douățări.

„Trei persoane în vârstă au fost agresate, luni dimineață șitâlhărite de cetățeni francezi. Au rămas fără acte de identitate,fără bani și cu una dintre ele am ajuns într-o unitatespitalicească deoarece a fost lovită foarte grav și avea nevoie deîngrijiri medicale. Am trimis-o în România cu ajutorulConsulatului, cu avionul. În zona în care au fost agresați nu eraupolițiști. Grupul era foarte mare, format atât din femei, cât șidin bărbați, toți în vârstă, și pur și simplu agresorii s-aunăpustit asupra lor, i-au doborât la pământ și le-au smuls gențilefie din mână, fie din jurul gâtului”, a explicat RodicaDavidean.

Ea a adăugat că marți dimineață grupul a rămas și fără mijloc dedeplasare, autocarul fiind furat din parcarea hotelului la care s-acazat grupul în Belgia.

„Am constatat cu stupoare că autocarul nu mai era în locul încare fusese parcat, respectiv lângă hotelul unde eram cazați.Poliția din Bruxelles ne-a confirmat că autocarul a fost furat. Eraparcat într-o parcare autorizată care aparține hotelului. Eraumulte alte autocare în jurul lui și erau și camere de supraveghere.Ultima dată, autocarul a fost văzut la orele 21.30, luni seară”, amai spus Rodica Davidean.

Directorul Crucii Roșii Vrancea a mai precizat că speră ca ceide la Consulatul României să le asigure un mijloc de transportcătre Berlin, de unde vor fi preluați de un autocar trimis de firmatransportatoare din România.

UPDATE -Bagajele excursioniștilor români, furate cu tot cuautocar

Autocarul cu care se deplasa grupul de vârstnici a fost furatdin parcarea Hotelului Manhattan din centrul orașului Bruxelles,acesta aparținând firmei Lăudat SRL din localitatea Clinceni,județul Ialomița. În autocar se aflau majoritatea bagajelor celoraproximativ 50 de persoane aflate în excursie prin Europa, precumși suma de 7.000 de euro pe care șoferii o aveau pentru platataxelor de transport, motorină, masă și cazare.

Patronul societății Lăudat SRL, Daniel Lăudat, a declarat căvaloarea totală a pagubei este de peste 250.000 de euro, bani pecare nu îi va mai putea recupera întrucât mașina nu eraasigurată.

„Valoarea totală a pagubei este de peste 250.000 de euro, sumăîn care intră mașina și bunurile pe care oamenii susțin că le-auavut în autocar. Autocarul a fost cumpărat de la firma Mercedes șinu era asiguat CASCO deoarece nu am mai avut bani. Pentru a luaîmprumutul cu care a fost achiziționat autocarul am gajat cu casa,așa că, dacă mașina nu va mai fi găsită pot să mă mut într-un cort,pentru că rămân și fără casă”, a spus Daniel Lăudat.

Acesta a precizat că programul continuă normal pentru că aînchiriat un autocar care îi transportă pe turiști de la Bruxellesla Amsterdam, iar un alt autocar a plecat din țară către Amsterdampentru a prelua grupul care își va urma intinerariul pentru care aplătit.

Excursia organizată de Crucea Roșie Vrancea a început pe 9 maiși trebuia să dureze aproximativ două săptămâni, țările vizitatefiind Ungaria, Austria, Germania, Franța, Elveția, Belgia șiOlanda. Întreaga acțiune s-a desfășurat sub sloganul „Paris, un visposibil” și a avut ca punct de atracție maximă, așa cum reiese dinslogan, Franța.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide